....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στο Παράρτημά μας στην οδό Ειρήνης 9 στην Κατερίνη ....

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

΄΄Υπουργέ μου αδίκησες τον εαυτό σου και τους Στρατιωτικούς ΄΄


Υπουργέ μου,

Νιώθω την ανάγκη να σου στείλω αυτή την επιστολή, έτσι σαν αποχαιρετισμό. Νιώθω την ανάγκη να σου πω μερικά πράγματα που έχω στο μυαλό εδώ και καιρό και κάποια άλλα που έχω στην.. καρδιά.

Ποτέ δεν συμφώνησα με αυτούς που προσπαθώντας να σε μειώσουν, σε αποκαλούσαν “ψεκασμένο”. Ποτέ δεν συμφώνησα με κανέναν μειωτικό χαρακτηρισμό που προσπαθούσαν να σου κολλήσουν οι εχθροί σου. Πίστευα πως είσαι ένας έξυπνος πολιτικός, με στόχους και με διάθεση προσφοράς… ειδικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις, που όπως ακουγόταν και γραφόταν χρόνια, ήταν ο διακαής σου πόθος. Κι αν “εισιτήριο” σου για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση υπήρξε το σποτάκι των ΑΝ.ΕΛ. με το τρένο, αυτό που έκανε τους στρατιωτικούς να σε βάλουν στην καρδιά τους ήταν αρχικά μία σου δήλωση. Αλήθεια, τη θυμάσαι;;;

“Θέλω να στείλω ξεκάθαρα το μήνυμα, ότι προϋπόθεση για να συμμετέχουν οι ΑΝ.ΕΛ. σε μια κυβέρνηση Εθνικής συνεννόησης ή σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ή σε μια κυβέρνηση Εθνικής ενότητας, είναι ότι θα εφαρμοστεί ΆΜΕΣΑ, η απόφαση του ΣτΕ για την επαναφορά των μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας…”.

Ναι Υπουργέ μου. Έτσι είχες πει. Βέβαια τη θέση στην κυβέρνηση την πήρες, συμμετείχες σε αυτή, αλλά την “προϋπόθεση” που έθεσες, την ξέχασες. Βέβαια για να μη σε αδικήσω, συχνά-πυκνά το ανέφερες το θέμα. Το ανέφερες όμως μόνο αλλά επί της ουσίας… το ξέχασες.

Η αλήθεια είναι πως η παρουσία σου στο Υπουργείο στην αρχή μας γέμισε αισιοδοξία. Όχι φυσικά γιατί περιμέναμε τα λεφτά του ΣτΕ, αλλά γιατί πιστεύαμε ότι ακόμα κι αν δεν υπήρχαν τα χρήματα, υπήρχαν τόσο άλλα πράγματα που μπορούσες να κάνεις και δεν θα σου κόστιζαν ούτε ΕΝΑ ευρώ.
 Επτά μήνες ήσουν στην ηγεσία και δεν έκανες απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. Άδεια Ανατροφής Τέκνου, Συνυπηρέτηση Στρατιωτικών, Ωράριο Εργασίας, Μεταθέσεις και τόσα άλλα θέματα μέριμνας προσωπικού,φάνηκε πως ούτε σε άγγιξαν. Πόσο θα σου κόστιζαν νομίζεις; Εντελώς τίποτα! Μηδενικό κόστος για τον προυπολογισμό… απίστευτη ανακούφιση στο προσωπικό σου. Δεν έκανες ΤΙΠΟΤΑ όμως.

Έχω και άλλη πικρία όμως Υπουργέ μου. Μαθαίνω πως από την αρχή οι στρατιωτικοί προσπάθησαν να σε συναντήσουν. Όχι για να φωτογραφηθούν μαζί σου! Για να σου καταθέσουν τα προβλήματα τους, να σε ενημερώσουν για πράγματα που δεν γνωρίζεις και να σου παρουσιάσουν λύσεις και προτάσεις. Κι εκεί όμως έδειξες πρόσωπο που δεν περίμεναν. Πέταξες στα σκουπίδια κάθε πρόταση τους και αρνήθηκες καν να απαντήσεις στα αιτήματα τους για συνάντηση. Βέβαια κάτι “τσακάλια” του περιβάλλοντος σου φρόντισαν να κοροϊδέψουν ακόμα περισσότερο τους στρατιωτικούς, τάζοντας τους ότι θα μεσολαβήσουν να τους συναντήσεις.

 Αυτόκλητοι μεσολαβητές ξεπήδησαν από την ανυπαρξία τους και υποσχέθηκαν διαμεσολάβηση. Ήταν όμως ΟΛΑ ψέματα. Και καταλαβαίνεις ποιον εξέθεσαν;;; Τέλος μαθαίνω πως προκειμένου να σε συναντήσουν, οι φουκαράδες οι στρατιωτικοί απευθύνθηκαν σε βουλευτές και υπουργούς σου, μήπως και αυτοί σε πείσουν για μια συνάντηση. Δε βαριέσαι… παχιά λόγια κι αυτά.

Υπουργέ μου, έκανες όμως και άλλα λάθη. Μάζεψες τριγύρω σού ανθρώπους που δεν έπρεπε. Ανθρώπους που δεν κάνουν για τη δουλειά που τους πήρες. Υπουργέ μου, δεν μαθαίνεις το στρατό από χαρτογιακάδες. Δεν μαθαίνεις τον στρατό και τα προβλήματα του από επαγγελματίες πολιτικάντηδες. Αν θέλεις να μάθεις πραγματικά το στράτευμα, πρέπει να απευθυνθείς σε αυτούς που υπηρετούν σε αυτό. Όχι σε καρεκλοκένταυρους που στο τέλος θα σε προδώσουν… όπως και το έκαναν. Το βλέπεις νομίζω.

Νομίζω πως έπαιξες και έχασες! Νομίζω πως τώρα είναι αργά. Κι αν θέλεις και μια προσωπική εκτίμηση, ποτέ ξανά δεν θα σου δοθεί η ευκαιρία να κάνεις αυτά που έπρεπε. Νομίζω πως μπορεί να πραγματοποίησες το όνειρο σου για αυτή τη θέση, αλλά ίσως αυτό να ήταν και το πολιτικό “βατερλό” σου. Κανείς δεν θα θυμάται να εκατοντάδες αρνιά που έψησες το Πάσχα, ούτε τους χορούς και τα πανηγύρια που στήθηκαν στην παρέλαση. Όλοι όμως θυμούνται, σχολιάζουν και σε κρίνουν από αυτά που είπες και δεν έκανες.

Υπουργέ μου, αδίκησες τον εαυτό σου… αδίκησες όμως και τους στρατιωτικούς !!!
Κ.Δ.
Μέλος Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μακεδονίας

Αν έχεις '' τύχη ΄΄ ??? διάβαινε... Ποιος είναι ο υπηρεσιακός ΥΕΘΑ !

ΠΗΓΗ : veteranos


giangos2Ο Πτέραρχος Γιάγκος εκ Τρικάλων ορμώμενος αφού αποστρατεύτηκε τον Νοέμβριο του 2011 απο τον τότε ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη  στις έκτακτες κρίσεις του Νοεμβρίου ,το είχε προσπαθήσει το πράμα με την πολιτική αλλά δεν το είχε !

Κάποιοι μίλησαν οτι ήταν η εισήγηση του  Πάνου Καμμένου εξάλλου η τοποθέτηση του έγινε απο το ΚΥΣΕΑ το 2009 …Εμείς όμως θα θυμίσουμε στον τ.Α/ΓΕΕΘΑ  την στάση του την ώρα που ο Μπεγλίτης απο την Βουλή έλεγε για τα μύρια εναντίον των πάνω απο 5.000 Αξιωματικών αποστράτων κάτω των 55 ετών που συγκεντρώθηκαν έξω απο την Πύλη του Πενταγώνου πάνω απο 5.000 Απόστρατοι απο όλη την Ελλάδα , όταν ο τότε Πανίσχυρος Βενιζέλος έκοψε την σύνταξη των Αξιωματικών κατά τα 40% !

Τότε ο Α/ΓΕΕΕΘΑ  Γιάγκος  και η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έφεραν καμιά αντίρρηση στις περικοπές των Αξιωματικών  αντίθετα δεν κατέβηκαν κάν από τα γραφεία τους στο Πεντάγωνο !

Ο Μόνος που κατέβηκε και αυτός μετά τα επεισόδια ήταν ο τότε Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φράγκος ,ο τότε ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος Γιάγκος έβλεπε τα επεισόδια από το γραφείο του !
Ούτε βέβαια αντέδρασε όταν ο Μπεγλίτης αποκάλεσε τους Αξιωματικούς Τραμπούκους και Πραξικοπηματίες …Δεν είχε αντιδράσει όταν ο Βενιζέλος είχε διαγράψει και το Γένος των Ελλήνων απο τα προαπαιτούμενα για την είσοδο των νέων στις Στρατιωτικές Σχολές !nea-hgesia
Όταν όμως αποστρατεύτηκε αφού προσπάθησε μάταια κατέβει στη Πολιτική τον περιέφεραν και στα Τρίκαλα αλλά τότε δεν τον έπαιρνε πολλοί οι Απόστρατοι και άγριοι στην Περιοχή αποφάσισε να επανέλθει στον ιδιωτικό βίο!
Όμως όταν η Κυβέρνηση έβαλε χέρι και στις Συντάξεις των Αποστράτων άνω των 55 συμετείχε στην πορεία της Λάρισας ….Τότε βλέπεις η φωτιά ήρθε στο σπίτι μας!
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι Συντάκτες του Στρατιωτικού Ρεπορτάζ που έλεγαν οτι ο Γιάγκος λειτουργούσε σαν ΥΦΕΘΑ και όχι σαν Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά την διάρκεια της θητείας του !
Τώρα ήρθε ο καιρός της Δικαίωσης του επιτίμου ; Το σίγουρο είναι πάντως από τον Υπηρεσιακό ΥΕΘΑ οι Αξιωματικοί ε.α και .ε δεν έχουν να περιμένουν απολύτως τίποτε !
Να θυμίσουμε οτι ο Γιάγκος αντικατέστησε τον Στρατηγό Γράψα στο ΓΕΕΘΑ που αποστρατεύτηκε τον  Άυγουστο του 2009 απο την Κυβέρνηση Καραμανλή επειδή ζορίστηκαν οι Αμερικανοί που ο Στρατηγός ενίσχυσε τις Φρουρές των νησιών χωρίς να τους ενημερώσει !! (Κάποια Στελέχη της τότε Κυβέρνησης έδιναν λόγο καθημερινά στην πρεσβεία των ΗΠΑ)
Δεν θα το διακινδύνευε άλλωστε ο Παναής να βάλει ΥΕΘΑ έναν Στρατηγό που θα έχει και τσαγανό !Μπορεί να μας έπαιρνε και φαλάγγι στις επόμενες εκλογές …Που να ξέρεις τι γίνεται !

Πληρωμή ΒΟΕΑ Μηνός Απριλίου 2015 !


Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στα δικαιούχα του Β.Ο.Ε.Α. τέκνα, τα οποία έχουν υποβάλει στο Ταμείο τη σχετική αίτηση για τη χορήγησή του, το μήνα Απρίλιο του έτους 2015, ενόψει της επικείμενης πληρωμής τους, ότι πρέπει να προσκομίσουν ή να αποστείλουν (ταχυαποστολή - courier) στο ΜΤΣ Φορολογική Ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων στο όνομά τους, το αργότερο μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2015. Επισημαίνεται ότι η Φορολογική Ενημερότητα θα πρέπει να ισχύει τουλάχιστον μέχρι 15 Οκτωβρίου 2015.

-Αποστολή Στοιχείων στη Διεύθυνση:

Μετοχικό Ταμείο Στρατού
Κολοκοτρώνη 13
Τ.Κ. 10562, Αθήνα

Ποιος στρατηγός αναμένει τηλεφώνημα από τον Μεϊμαράκη για να είναι υποψήφιος !

ΠΗΓΗ : onalert
ΣΧΟΛΙΟ : Και δεν χτυπάει το ( σκασμένο ) τηλέφωνο !!! Πασίγνωστο άσμα ...

30.08.2015 | 20:03
Image
Αρκετοί είναι οι απόστρατοι που αναμένουν να ακούσουν το τηλέφωνο για να δεχτούν μια πρόταση για κάθοδο στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα γράφονται ένας απ΄ αυτούς είναι και ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος. Το όνομα του οποίου πάντα “παίζει” σε σενάρια τέτοιου είδους. Ποτέ μέχρι σήμερα κανένα απ΄ αυτά τα σενάρια δεν έγινε πραγματικότητα.

Τώρα όπως γράφουν τα Παραπολιτικά ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ είναι έτοιμος να “εμπλακεί” στην πολιτική με ένα κόμμα “παλαιό” κι όχι σε κάτι “νέο και φρέσκο” όπως επιθυμούσε.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα ο Φράγκος “θέλει να συνδράμει στην προσπάθεια της κεντροδεξιάς…
Αυτό λέει σε συνομιλητές του ο Στρατηγός, ο οποίος διαχρονικά παρακολουθεί στενά τις πολιτικές εξελίξεις.


Εκεί που επικεντρώνεται ο επίτιμος Α/ ΓΕΕΘΑ, είναι στα εθνικά θέματα και στην έντονη ανησυχία του για το μεταναστευτικό και τους πρόσφυγες, θέματα τα οποία αναλύει συνέχεια στις συζητήσεις του.
Με το τηλέφωνο ωστόσο ανοιχτό, για μία πιθανή πρόσκληση από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη”.

Η σχέση Φράγκου-ΝΔ ήταν πότε …κρύο,πότε ζέστη. Επί Σαμαρά είχε δεχτεί πρόσκληση να ενταχθεί στο “γαλάζιο στρατόπεδο”, αλλά δεν ανταποκρίθηκε. Κάποιοι του “το κρατάνε”. Κάποιοι άλλοι πάλι επιμένουν ότι θα είναι θετικό για τη ΝΔ να τον έχεο στις γραμμές της.

Το βέβαιο είναι ότι το όνομα Φράγκος έχει “παίξει” τόσο πολύ και τόσες φορές που θυμίζει το ποδοσφαιρικό αστείο για τους παίκτες που… “καίγονται” από τη πολύ προθέρμανση.

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

Η ενημέρωση του Αποστράτου. Θέματα που μας αφορούν στη Δι@ύγεια !

ΠΗΓΗ : aeroporiapostratos

Ίδρυση - Κατάργηση Παραρτημάτων της ΕΑΑΣ !

ΠΗΓΗ : aeroporiapostratos

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ψάχνουν Στρκούς υποψηφίους ! Ποιους έχουν στα σχέδιά τους !

ΠΗΓΗ : onalert

Η απόγνωση των κομμάτων και ειδικά των δύο που θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση, για τα πρόσωπα που θα είναι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά τους είναι έντονη. Ακόμη μεγαλύτερο είναι αυτό το συναίσθημα στους κομματικούς επιτελείς όταν φθάνουν στην κοινωνική ομάδα των στρατιωτικών. Και για να είμαστε και δίκαιοι το μεγαλύτερο μερίδιο στην απόγνωση το έχουν στην πλατεία Κουμουνδούρου και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκλογές θα γίνουν με λίστα. Συνεπώς οι υποψήφιοι θα εκλεγούν ή δεν θα εκλεγούν ανάλογα με την θέση που θα τοποθετηθούν στα κομματικά ψηφοδέλτια. Ωστόσο ακόμη κι έτσι η προσωπικότητα και η ιστορία κάθε υποψηφίου,μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να λειτουργήσει ως “κράχτης” και να …μαζέψει κάποια “ψηφαλάκια” παραπάνω.

Όσο κι αν δεν θέλουν να το παραδεχτούν η εκλογική δεξαμενή των στρατιωτικών και των οικογένειών τους “καίει” τα δυο κόμματα που θα διεκδικήσουν την πρωτιά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Στην ΝΔ θα πρέπει να το έχουν μάθει το μάθημά τους ,μετά από τις εκλογές του Ιανουαρίου και τις απώλειες που είχαν από τον χώρο των ψηφοφόρων στρατιωτικών. Αυτό το “μάθημα” τρέμουν τώρα και στην Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά με αγωνία στρατιωτικούς για να τους συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του. Ο απόστρατος και ΥΦΕΘΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Νίκος Τόσκας δεν ανήκει καν στον ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετέχει στην πολιτική κίνηση ΠΡΑΤΤΩ του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά , ο οποίος και τον είχε προτείνει για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον Ιανουάριο. Εκτός απ΄ αυτό όμως δεν θεωρείται το όνομα που μπορεί να “παίξει” τον ρόλο του “κράχτη” για τους στρατιωτικούς. Ειδικά μετά και από την “κυβερνητική φθορά” που αναγκαστικά εισέπραξε και ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας, είναι βέβαιο ότι σ΄ αυτές τις εκλογές θα “φέρει” λιγότερους υποστηρικτές και ψηφοφόρους. Θα είναι ασφαλώς υποψηφιος σε κάποιο από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ,χωρίς ακόμη να είναι γνωστό που. Ο ίδιος προφανώς δεν θα επιθυμεί την παραμονή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας,όπου είχε την πέμτπη θέση τον Ιανουάριο και εξελέγη λόγω των υψηλών ποσοστών που είχε λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα και με βάση τις δημοσκοπήσεις η πέμτπη θέση δεν θα είναι εκλόγιμη.

Έχουν κάτι στο μυαλό τους στο ΣΥΡΙΖΑ; Μέχρι στιγμής…ψάχνονται χωρίς αποτέλεσμα επαναλαμβάνοντας το ίδιο λάθος που έκαναν και σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις. Αντί να ψάξουν για στρατιωτικούς που έχουν “επαφή” στο στράτευμα, ψάχνουν να βρουν τον ή τους υποψηφίους στρατιωτικούς μέσω προτάσεων υπουργών τους και κομματικών παραγόντων τους. Αν πράξουν και τώρα το ίδιο ,είναι βέβαιο ότι θα κάνουν ,,,μια τρύπα στο νερό.

Προς το παρόν και μετά από την αποχώρηση και του απόστρατου του Λιμενικού Τάσου Μαυρόπουλου που θα κοστίσει πάρα πολύ στο ΣΥΡΙΖΑ, το μέχρι πριν από λίγες ώρες κυβερνητικό κόμμα έχει στα ψηφοδέλτιά του μόνο τον Τόσκα για να “προσεγγίσει” το χώρο των ΕΔ!

Η ΝΔ

Στη ΝΔ μετά από το “μάθημα” του Ιανουαρίου προσπαθούν να …επανέλθουν. Υπάρχουν απόστρατοι που θα ήθελαν στα ψηφοδέλτιά τους. Η προσπάθεια είχε ξεκινήσει πριν ακόμη από την παραίτηση Σαμαρά, ο οποίος είχε πλησιάσει τον Επίτιμο Α/ΓΕΣ Χρήστο Μανωλά. Δεν είναι σαφές αν η ΝΔ υπό την προεδρία του Μεϊμαράκη θα ζητήσει από τον στρατηγό Μανωλά να ενταχθεί στα ψηφοδέλτιά της. Όπως αδιευκρίνιστη παραμένει και η πρόθεση του Επίτιμου Α/ΓΕΣ.

Όπως πάντα σ΄ όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις το όνομα Φραγκούλης Φράγκος θα ακουστεί πολύ και ίσως αυτή τη φορά το “φλερτ” του στρατηγού με τη ΝΔ να καταλήξει σε “γάμο”.

Το μεγάλο όνομα που βέβαια θα ήθελαν στη ΝΔ είναι ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Γράψας. Τον οποίο βέβαια πάντα έχει στο μυαλό του και ο Πάνος Καμμένος για τους ΑΝΕΛ. Ο στρατηγός όμως φαίνεται ότι θα παραμείνει σταθερός στη θέση του να μην εμπλακεί.


Δεν αποκλείεται να γίνει πρόταση και στον Επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Παναγιώτη Χηνοφώτη. Το όνομά του ήρθε στο προσκήνιο, όταν αναζητήθηκε υπηρεσιακός ΥΕΘΑ. Δεν επιλέχθηκε, αλλά η επαναφορά του ονόματός του στην επικαιρότητα έχει κάνει πολλούς να σκεφτουν ότι είναι ένας πολύ καλός υποψήφιος για τα “γαλάζια ψηφοδέλτια”.

Μακάρι τα κομματικά επιτελεία να ασχολούνταν τόσο επίμονα και με τα πραγματικά προβλήματα των στρατιωτικών. Ίσως και να είχαν βρει λύσεις.

Τον... πραξικοπηματία όγδοο ΥΕΘΑ και προκάτοχό του υποδέχτηκε ο Α/ΓΕΕΘΑ !

ΠΗΓΗ : onalert

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος κλείνει τον κύκλο του ,υποδεχόμενος ως ΥΕΘΑ ,τον Αρχηγό που αντικατέστησε,επί υπουργίας Πάνου Μπεγλίτη! Παίζει παιχνίδια η ζωή.

Μετά από την ματαίωση της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2011, ο τότε ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης προχώρησε σε αντικατάσταση των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων. Δημοσιεύματα της εποχής έκαναν λόγο ακόμη και…για κίνδυνο πραξικοπήματος. Όσοι είχαν προσωπική άποψη για τον τότε Α/ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο ,γελούσαν,αλλά ένα μέρος της κοινής γνώμης πιθανόν και να πίστεψε ότι …το πολίτευμα κινδύνευε.

Των κρίσεων προηγήθηκε ένα γεύμα του Μπεγλίτη με τον Κωσταράκο,στ Λέσχη του Γ΄Σώματος Στρατού. Σ΄ αυτό το γεύμα ο Μπεγλίτης πίστεψε ότι είχε βρει τον Α/ΓΕΕΘΑ το μέλλοντος. Κι έτσι του εμπιστεύθηκε το τιμόνι των ΕΔ.

Ο Μπεγλίτης αποχώρησε σύντομα .Ακολούθησαν άλλοι επτά ΥΕΘΑ!!! Τους υποδέχτηκε όλους ο Μ.Κωσταράκος. Ο όγδοος είναι …ο “πραξικοπιματίας” Γιάγκος!

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

Δελτίο Τύπου της ΕΑΑΣ για συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ !


ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χαριλάου Τρικούπη 18, Τ.Κ. 106 79,  Αθήνα
Τηλ.:  210 36 33 797  -  Τηλεομοιότυπο.:  210 362 14 10
Ιστοσελίδα: www.eaas.gr
 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
 Αθήνα, 27 Αυγούστου 2015
 
ΘΕΜΑ: Συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
 
     Την 25η Αυγούστου 2015 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας, ενημέρωσης και εθιμοτυπίας, συνάντηση του Προέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με τον Κύριο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη στο γραφείο του, στην οποία συμμετείχαν ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης και ο υπασπιστής του κ. Αρχηγού.
 
     Ο Κος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ καλωσόρισε εγκάρδια το Δ.Σ. και εκφράστηκε πολύ θετικά για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης, η οποία σημειωτέον έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΑΑΣ, κατόπιν πρωτοβουλίας αυτής και αποδοχής του αιτήματος από την ΕΛ.ΑΣ. 
 
       Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. παρουσίασε τα παρόντα Μέλη του Δ.Σ., έκανε μια μικρή ενημέρωση για το σκοπό και τα μέλη της Ένωσης, ενώ κατόπιν παρουσιάστηκαν τα διάφορα θέματα που απασχολούν την Ε.Α.Α.Σ. μεταξύ των οποίων αρκετά ήταν κοινού ενδιαφέροντος.
 
       Τα θέματα που αναπτύχθηκαν, για τα οποία επιδόθηκε ενημερωτικό σημείωμα στον κ. Αρχηγό, αφορούσαν το ασφαλιστικό, τα τρέχοντα οικονομικά θέματα που σχετίζονται τόσο με την ενίσχυση αποδοχής των αποφάσεων του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου αλλά και με τη συνδρομή στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ηλικιακών κριτηρίων (κάτω των 55 και κάτω των 60)  των νομίμως αποστρατευθέντων Στελεχών ΕΔ –ΣΑ, την υγειονομική περίθαλψη στο ΝΙΜΤΣ και το άνοιγμα αυτού στα ε.α. στελέχη (Αξκούς &Υπαξκούς) της ΕΛ.ΑΣ. , αλλά και στα λοιπά Σ.Α. (ΠΣ & ΛΣ), την κοινή συνεργασία και δράση, την  επανεξέταση του νόμου εθελοντικής συμμετοχής των ε.α. Στελεχών της ΕΛ.ΑΣ ως Μέλη της Ε.Α.Α.Σ., την εξέταση ενίσχυσης των πόρων του ΜΤΣ από πόρους της ΕΛ.ΑΣ, την οικονομική συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ στη βράβευση των αριστούχων μαθητών (τέκνων Μελών της Ε.Α.Α.Σ. που προέρχονται από την ΕΛ.ΑΣ) καθώς και άλλα κοινά θέματα που αφορούν παροχές στα Στελέχη των ΕΔ και ΣΑ, την πλήρη συνεργασία και κοινή πορεία μεταξύ μας.
 
      Ακολούθησε συζήτηση που διεξήχθη σε ιδιαίτερα συναδελφικό και άριστο κλίμα, με τα Μέλη της Ε.Α.Α.Σ. να ενημερώνουν επακριβώς για τα θέματα τον Κο Αρχηγό, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε οδηγίες στο Επιτελείο του για την άμεση επίλυση κάποιων  από αυτών, για τη συγκρότηση κοινών ομάδων εργασίας για σοβαρά θέματα συνεργασίας και κυρίως του ασφαλιστικού,  όπως επίσης εκδήλωσε το ειλικρινές ενδιαφέρον του για την εξέταση όλων των τεθέντων θεμάτων.
 
       Τέλος, τονίστηκε από όλες τις πλευρές, ο ισχυρός δεσμός των εν ενεργεία και αποστράτων συναδέλφων των ΕΔ και των ΣΑ, δόθηκε πρόσκληση στον κ. Αρχηγό να επισκεφθεί την Ε.Α.Α.Σ. στα γραφεία της, για να γίνει πλήρης ενημέρωση για τη λειτουργία και τις δραστηριότητές της, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε με πνεύμα συνέχισης στενής συνεργασίας και κοινής δράσης.
 
Εκ του Γραφείου Τύπου  της Ε.Α.Α.Σ.
 
 
 

Ανακοίνωση της ΕΑΑΣ για την υπ' αριθμ 4707/2015 απόφαση της Ολομέλειας τοτ Ελεγκτικού Συνεδρίου !


ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙO ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ
Χαριλάου Τρικούπη 18, 106 79,  Αθήνα
Τηλ.:  210 36 33 797  -  Τηλεομοιότυπο.:  210 362 14 10
Ιστοσελίδα: www.eaas.gr  E-mail: eaasgr@gmail.com
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
Αρ. Πρωτ.: 09/2015
Αθήνα, 27 Αυγούστου 2015
 
    Πολλοί συνάδελφοί μας απευθύνουν προς την Ε.Α.Α.Σ εύλογα ερωτήματα αναφορικά με την εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 4707/2015 απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (διαδικασία άρθρου 108Α ΠΔ 1225/1981), και τις ενδεδειγμένες περαιτέρω ενέργειες.
 
      Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Α.Α.Σ είχε ασκήσει μέσω του νομικού της συμβούλου Θωμά Καρανίσα παρέμβαση στη συγκεκριμένη δίκη.
 
    Η απόφαση δικαιώνει αναντίρρητα όλα τους συναδέλφους που είχαν ασκήσει έφεση κατά της πράξης αναπροσαρμογής της σύνταξής τους βάσει των διατάξεων του Ν 4093/2012.
 
   Από την προσεκτική ανάγνωση του περιεχομένου της απόφασης προκύπτει ότι η πλειοψηφία του Δικαστηρίου δεν επέλυσε οριστικά το ζήτημα καταβολής των αχρεωστήτως παρακρατηθέντων ποσών, παρά την αντίθετη ορθή άποψη της μειοψηφίας, η οποία συμπίπτει με την απόφαση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων δικαστικών λειτουργών.
 
   Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι είναι αναγκαία η συνέχιση άσκησης αγωγών ανά δύο έτη για την τελική καθολική επιστροφή των ειρημένων αυτών ποσών. 
 
    Ας σημειωθεί ότι όσοι συνάδελφοι δεν προσφύγουν στο νομικό τους παραστάτη για την άμεση εκδήλωση ενεργειών κινδυνεύουν να απωλέσουν την αξίωση επιστροφής των συνολικών αναδρομικών λόγω ενδεχόμενης παραγραφής.
 
Εκ του Νομικού Τμήματος της Ε.Α.Α.Σ.
 
 
Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Το ΄΄κόλπο΄΄ γκρόσο που επιχείρησε ο Καμμένος με την απόφαση του ΣτΕ λίγο πριν παραδώσει !

ΠΗΓΗ : Οnalert
ΣΧΟΛΙΟ : Λες να .......?????  Και οι Αρχηγοί ΄΄δαγκώθηκαν ΄΄ Αραγες γιατί???


28.08.2015 | 00:25
Image
Χθες το πρωί ,τελευταία ημέρα του στο ΥΠΕΘΑ ο Πάνος Καμμένος φώναξε στο γραφείο του τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και τον “τσάρο” των οικονομικών τον υποστράτηγο Ζαχαρία Πρασσάκη για να διερευνήσει ένα και μόνο ζήτημα: αν μπορεί να καταβληθεί το υπόλοιπο 50% που δικαιούνται οι στρατιωτικοί ,με βάση όσα προβλέπει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Και ο επί των οικονομικών επικεφαλής αλλά και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων “δαγκώθηκαν” . Όχι μόνο για το οικονομικό κόστος το οποίο με διάφορους τρόπους θα μπορούσε ίσως να καλυφθεί. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η νομοθετική ρύθμιση που πρέπει να γίνει για να καταβληθούν τα χρήματα. Αυτό είναι το αξεπέραστο εμπόδιο,το οποίο εξήγησαν οι “οικονομικοί” στους Αρχηγούς τους,όταν κλήθηκαν εσπευσμένα να καταθέσουν προτάσεις.

Το αποτέλεσμα είναι ότι άπαντες “τρέχουν” αλλά δεν έχουν καταφέρει να βρουν τρόπο και λύση. Ο Καμμένος παραδίδει στον Επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ Γιάννη Γιάγκο, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια,γνωρίζοντας ότι η υλοποίηση της υπόσχεσης που είχε δώσει προεκλογικά είναι ίσως το τελευταίο μεγάλο χαρτί που έχει για να “φυσήξει ούριος άνεμος” στα πανιά των ΑΝΕΛ,εν όψει των εκλογών που έρχονται.

Αν είναι να ικανοποιηθούν οι στρατιωτικοί γι΄ αυτά που με το παραπάνω δικαιούνται, ας κάνουν ότι είναι δυνατόν. Ακόμη και πράξη νομοθετικού περιεχομένου που λέει ο λογος. Το θέμα είναι αν υπάρχουν τα χρήματα.

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

Καλή επιτυχία!

Κάποιοι γονείς κάποια παιδιά σήμερα θα μάθουν τι τους επιφύλαξε η μοίρα τους.
Η μοίρα είναι αυτή που καθορίζει το μέλον μας.Εύχομαι από καρδιάς τα καλλίτερα σε όλα τα παιδιά που φέτος δοκιμάζουν την τύχη  τους Αν κάποια από τα παιδιά δεν δουν να πραγματοποιείται το όνειρό τους ας μην ανησυχούν  Πάντα για όλους μας υπάρχει η δεύτερη ευκαιρία.!Τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα ανακοινωθούν στις 10:00πμ.

Για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2015 πατήστε εδώ.

Για την ιστοσελίδα πατήστε εδώ

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

Εκδηλώσεις στο ΒΙΤΣΙ και ΓΡΑΜΜΟ !
Η Ε.Α.Α.Σ. την 30 Αυγ 2015 υπηρετώντας την ιστορική αλήθεια χωρίς σκοπιμότητες, θα πραγματοποιήσει τις προσκυνηματικές  εκδηλώσεις στο ΒΙΤΣΙ (επίσημος εορτασμός) και ΓΡΑΜΜΟ, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ευκλεώς αγωνισθέντων και απότισης φόρου τιμής στους ηρωικούς πεσόντες Αξιωματικούς και Οπλίτες των Ε.Δ. και Σωμάτων Ασφαλείας του Εθνικού Στρατού και λοιπού πληθυσμού της χώρας μας, οι οποίοι έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι κατά τις επιχειρήσεις 1946 – 1949.
    Ο εορτασμός των επετειακών εκδηλώσεων  θα τελεστεί την 30 Αυγ 2015, ημέρα Κυριακή,  στο Βίτσι και Γράμμο   παράλληλα. Ο επίσημος εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στο Βίτσι,  επί παρουσία του Προέδρου και Μελών του Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.
    Οι τελετές θα λάβουν χώρα στο Βίτσι με μέριμνα του Παραρτήματος Καστοριάς και στη Βούρμπιανη Κονίτσης  με μέριμνα του Παραρτήματος Ιωαννίνων.
 
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η  -  Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
 
 
 

Τι αλλάζει πάλι - προαιρετικά - στις στολές των στελεχών το ΓΕΕΘΑ !

ΠΗΓΗ : onAlert


24.08.2015 | 21:56
Image
Η τελευταία “πινελιά” του ΓΕΕΘΑ στις στολές των στελεχών έχει να κάνει με το θρησκευτικό συναίσθημα του καθενός. Όπως μας πληροφορεί το ΓΕΕΘΑ “κατόπιν εγκρίσεως του κ. ΥΕΘΑ, υφίσταται, προαιρετικά, η δυνατότητα, στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού, να φέρει, αποκλειστικά με τις στολές υπ΄ αριθμόν 9 και 10 (χειμερινή και θερινή στολή ασκήσεων-μάχης) τα σήματα των Πολεμικών Σημαιών, με τον αντίστοιχο, για κάθε Κλάδο, προστάτη Άγιο ή Αγία (ήτοι, Άγιο Γεώργιο και Αγία Βαρβάρα για το ΣΞ, Άγιο Νικόλαο για το ΠΝ και Αρχάγγελο Μιχαήλ για την ΠΑ), παράλληλα ή αντί του εθνοσήμου, το οποίο και προβλέπεται στις εν λόγω στολές.

Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω είναι απόλυτα προαιρετικά και αποτελεί, αυστηρά, προσωπική επιλογή ενός εκάστου στελέχους”.
Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της Π.Ο.ΑΣ.Υ στη Θεσσαλονίκη ( 4 Σεπτεμβρίου 2015 ) !Αγαπητοί συνάδελφοι,κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ/Ε.Α.Α.Σ 

                                             αποφάσισε 

1.την συμμετοχή όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ως άνω εκδήλωση να το πράξουν ιδίοις εξόδοις (λόγω οικονομικών.) ή σε συννενόηση με τους κατά τόπους Συνδέσμους Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας,εάν και εφόσον διαθέσουν μεταφορικά μέσα,προκειμένου να περιληφθούν στους επιβαίνοντες.

2.Το Τ.Σ του παραρτήματος Θεσνίκης,να εκπροσωπίσει το Δ.Σ/Ε.Α.Α.Σ.στην εν λόγω εκδήλωση διαμαρτυρίας,καθώς και στην κοινητοποίηση των συναδέλφων που διαμένουν στην Θεσνίκη.
Για το Δ.Σ της Ε.Α.Α.Σ.
Υπτγος ε.α.Ε.Ν.Δανιάς.
Πρόεδρος Δ.Σ/Ε.Α.Α.Σ

Evagelos Danias

Πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα μισθολογικά του Α/ΓΕΕΘΑ ! 6 Οκτωβρίου η αλλαγή !

ΠΗΓΗ : onAlert

20.08.2015 | 09:18
Image
Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου ρυθμίζονται τα μισθολογικά θέματα για τον Μιχαήλ Κωσταράκο με την ανάληψη των καθηκόντων του ως προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ. Ο Μιχαήλ Κωσταράκος θα παραδώσει τα καθήκοντά του στις 6 Οκτωβρίου.

Εντύπωση βέβαια προκαλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε να ρυθμίσει όλα αυτά τα θέματα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου στην οποία καθορίζονται τα μισθολογικά θέματαΗ απόφαση ΚΥΣΕΑ για την αλλαγή ηγεσίας στο ΓΕΕΘΑ σχεδόν 24 ώρες μετά τη διαρροή της !

ΠΗΓΗ : onAlert

20.08.2015 | 17:34
Image
Μετά από τη διαρροή της πληροφορίας για την αλλαγή ηγεσίας στο ΓΕΕΘΑ στο Onalert.gr κι αφού μεσολάβησε και μια ανακοίνωση της ΝΔ περί “κρυφών κρίσεων”, του ΥΠΕΘΑ και η κυβέρνηση αποφάσισε να ανακοινώσει επισήμως το αυτονόητο. Δηλαδή ότι ο Μ.Κωσταράκος αποστρατεύεται. Ανακαλείται βεβαίως αυθημερόνω στην υπηρεσία “προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα του ως Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, όπως λέει η ανακοίνωση:


Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ στη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τοποθετείται ο Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, Αρχηγός ΓΕΝ ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Ναυάρχου.

Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΝ τοποθετείται ο Αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης ΠΝ, Αρχηγός Στόλου.

Ο μέχρι τώρα Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος τίθεται σε αποστρατεία, του απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και ανακαλείται αυθημερόν στην ενεργό υπηρεσία προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα του ως Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ τίθεται σε ισχύ στις 15 Σεπτεμβρίου 2015.Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Κρατήσεις σύνταξης Μηνός Σεπτεμβρίου !

Ζήτησα από μέλος του Παραρτήματός μας να μου φέρει το σημείωμα της σύνταξης μηνός Σεπτεμβρίου όπως το ειδε από το taxisnet. και ιδού τι  θα πάρει σαν σύνταξη όταν θα πληρωθεί στις 28 Αυγούστου 2015 !

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 !                          ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

ΦΟΡΟΣ : 142,41                                                                      ΦΟΡΟΣ : 135,07
ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ : 71,93                                                              ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ : 107,90
ΕΑΣ : ν.3865/10 : 104,72                                                        ΕΑΣ: Ν.3865/10 : 104,72
ΕΚΤ. ΕΙΣΦΟΡΑ : 9,46                                                            ΕΚΤ. ΕΙΣΦΟΡΑ : 9,21

ΣΥΝΟΛΟ : 328,52                                                                   ΣΥΝΟΛΟ : 356,90

Τα σχόλια δικά σας !!!

Ανακοίνωση του ΓΛΚ για τις πληρωμές συντάξεων δημοσίου !
Από τη σύνταξη μηνός Σεπτεμβρίου 2015, το ποσοστό εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη που παρακρατείται από τη σύνταξή σας, αυξάνεται σε 6%, σε εφαρμογή της παραγράφου 31 του άρθρου 1 του ν.4334/2015, που ισχύει από 01-07-2015. Το ποσοστό της εισφοράς είναι ανεξάρτητο των προστατευόμενων μελών και παραμένει αμετάβλητο στις περιπτώσεις διαγραφής λόγω ενηλικιώσεως, θανάτου κ.τ.λ. των προστατευόμενων μελών.

Ειδικά στις περιπτώσεις που παρακρατείται υγειονομική περίθαλψη υπέρ ΤΥΔΚΥ, η εισφορά αυξάνεται κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες και σχετίζεται με τον αριθμό των προστατευόμενων μελών.
Τα επιπλέον ποσά που θα προκύψουν από τον υπολογισμό της ανωτέρω εισφοράς επί των συντάξεων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου, παρακρατούνται ισόποσα από τις συντάξεις των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2015.

Kαι με τον Αστυφύλαξ και με τον Χωροφύλαξ κύριε Υπουργέ !

ΠΗΓΗ : veteranos
 ΣΧΟΛΙΟ : Όλα δεν είναι ΄΄ α λα καρτ ΄΄ Κάπως αλλοιώς μας τα μάθανε !!!


www.onalert.grΈχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο Απόστρατο Αξιωματικό και νυν Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας  Νίκο Τόσκα και μας πείραξε δεν το κρύψαμε άλλωστε ,που επέλεξε να ορκιστεί με πολιτικό όρκο κατά την υπουργοποίηση του   και σίγουρα είναι δικαίωμα του …Αλλά !
Απο την μια να να παρευρίσκεσαι σε Ορκωμοσία  των Αποφοίτων Σμηνιών  της ΣΤΥΑ  πρόσφατα και από την άλλη να μην ορκίζεσαι εσύ όταν αναλαμβάνεις Υπουργικά καθήκοντα δεν κολλάει …
Τώρα  αναδημοσιεύουμε τη φωτογραφία και το σχόλιο απο το onalert.gr  με την Παρουσία του Υφυπουργού στην Λιτάνευση της Ιεράς εικόνας της Παναγίας Σουμελά και τα δύο όμως δεν πάνε κύριε Υπουργέ ,δεν μπορεί να είσαι και με τον Χωροφύλαξ και με τον Αστυφύλαξ …Αυτά και θα επανέλθουμε !
Τώρα έχουμε την φωτογραφία του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα να συμμετάσχει στην περιφορά της εικόνας στην Παναγία τη Σουμελά. Σεβαστή η απόφασή του να συμμετάσχει ενεργά .Όπως απολύτως σεβαστή ήταν και η επιλογή του να ορκιστεί στη θέση του ΥΦΕΘΑ με πολιτικό κι όχι με θρησκευτικό όρκο. Και τα δύο μαζί όμως δεν πάνε,όπως προφανώς θα καταλαβαίνει και ο ίδιος. Τα πιστεύω και ειδικά τα θρησκευτικά δεν μπορεί να είναι α λα καρτ.
Συνεπώς κακώς κάποιοι από το επιτελείο του εκνευρίστηκαν με το σχόλιο που δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο πρώτην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής,σχολιάζοντας την φωτογραφία από την Παναγία Σουμελά.

Τροπολογία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για το συνταξιοδοτικό που σώζει τα Σώματα Ασφαλείας

ΠΗΓΗ : Π.Ο.ΑΣ.Υ

ΣΧΟΛΙΟ : Εμείς κάτι αντίστοιχο???  Αυτοί σώζονται...... Εμείς θα σωθούμε κάποτε???

Απογραφές Στρκών Φαρμακείων ( Κλειστά για το κοινό )
Ενημερώνουμε τα Μέλη μας για τις ημερομηνίες, κατά τις οποίες τα Υποκαταστήματα του Στρατιωτικού Φαρμακείου Αθηνών, θα είναι κλειστά για το κοινό λόγω απογραφής.
Ακολουθεί πίνακας με τις ημερομηνίες απογραφής των υποκαταστημάτων του Στρατιωτικού Φαρμακείου Αθηνών:
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΩΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

(Τα υποκαταστήματα δεν θα είναι ανοιχτά για το κοινό)
Ευχαριστούμε το Στρατιωτικό Φαρμακείο Αθηνών  για την ενημέρωση.


Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015

Καμμένος στο twitter (13/8) για τις μειώσεις συντάξεων των Στρατιωτικών !

ΠΗΓΗ : aeroporiapostratos


O υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.........με ανάρτησή του στο twitter 13/8/15 έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει την τροπολογία Μάρδα που προβλέπει μείωση συντάξεων στους στρατιωτικούς!

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015

Εφάπαξ για Στρκούς με υπογραφή Δένδια !

Και ακόμη δεν έσκασε η Βομβα του ΕΦΑΠΑΞ που φερει και αυτή την υπογραφή κ. Καμμένου σε συνεχεια της Υπογραφής Δένδια. Το ειχαμε γραψει πριν κατι μήνες, αλλαεπεσε ακρα του ταφου σιωπή απο τους εκπροσωπους μας. Θα σκασει και θα ειναι αργα για δακρυα. Οπως είχε δηλώσει τον Ιαν 2015 το υπ. Άμυνας, η ρήτρα αξιόμαχου υπολογίζεται με έναν ειδικό συντελεστή βάσει του οποίου τα εφάπαξ θα μειώνονται σταδιακά κάθε χρόνο σε ποσοστά 1% ως 3%.
Η ιστορία έχει δείξει οτι θα σκασει εκτακτα ως κεραυνός σε τροπολογια από το Υ.Ο.. Φυσικα εμείς δεν θα το γνωριζουμε, θα ξεκινά με ενα ποσοστο μειωσης πχ 5% κατ ετος, αλλα στη συνέχεια ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΜΑΧΗ και θα παει σε λιγότερο ποσοστο μειωσης!!! Αυτο που εχουν αποφασίσει εξ αρχής!!!
Αμφιβάλλετε και πιστευετε οτι θα ισχυσει η δεσμευση προ εκλογών "ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ";!!!
Ρίξτε και μια απλή αναγνωση στη σελιδα του ΕΛΟΑΣ που λεει για τον τροπο υπολογισμου.
http://www.mts.gov.gr/index.php/eloas
τις αιτήσεις όπου έχουν υποβληθεί στον Ειδικό Λογαριασμό μέχρι και την 30-07-2014, το εφάπαξ συνίσταται...Για τις αιτήσεις όπου έχουν υποβληθεί στον Ειδικό Λογαριασμό από την 31-07-2014 και εντεύθεν, ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος ορίζεται από τις διατάξεις του άρθρου...ηρθε δηλαδή μετα η ρητρα αξιομαχου και αναμενεται αποφαση στο μελλον για το τι θα γίνει....
Είδηση – «βόμβα» από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) που φέρνει στο φως έγγραφο του υπουργείου Εθνικής...
paraskhnio.gr

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

ΠΟΑΞΙΑ : Περαιτέρω μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις !!

ΠΗΓΗ : kranos

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΑΞΙΑ

Περαιτέρω μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις

Μετά από εφτά μήνες «σκληρής διαπραγμάτευσης»...
η νεομνημονιακή συγκυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα με τη μορφή του κατεπείγοντος το τρίτο κατά σειράν Μνημόνιο με τίτλο «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης».

Δηλαδή, αντί να καταργήσουν με ένα άρθρο και ένα νόμο όπως διατείνονταν τα προηγούμενα Μνημόνια, μας έφεραν προ τετελεσμένων με ένα νέο επαχθέστερο των προηγουμένων, το οποίο είτε περιλαμβάνει είτε προαναγγέλλει νέες δυσμενείς εξελίξεις εις βάρος των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων και των αστυνομικών.

Πρόκειται για Μνημόνιο λαιμητόμο, που δίνει τη χαριστική βολή σε ότι απέμεινε από τα εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά μας δικαιώματα. Ειδικότερα από 1/9/2015 οριστικοποιεί την υπαγωγή του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ, παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις και υποσχέσεις τόσο τις προεκλογικές όσο και μετεκλογικές των σημερινών κυβερνώντων.

Υπενθυμίζουμε, απλά, τη θέση του σημερινού Πρωθυπουργού, όταν είχε συναντηθεί με τις Ομοσπονδίες μας ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στις 6/8/2014, ότι «το άρθρο 221 πρέπει να αποσυρθεί, διότι δεν είναι απλώς αντιασφαλιστικό, είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικό και για μια ακόμη φορά περιλαμβάνει αντισυνταγματικές διατάξεις.

Το άρθρο αυτό ακυρώνει συσσωρευμένα ασφαλιστικά δικαιώματα και περιορίζει την ελευθερία επιλογής των ασφαλισμένων. Ηθικός και φυσικός αυτουργός της καταλήστευσης των ταμείων και των εφάπαξ των ενστόλων είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Επίσης, υπό την επίκληση του εξορθολογισμού των δαπανών καταργεί επί της ουσίας την εκτός έδρας αποζημίωση για υπηρεσιακές μετακινήσεις, αποσπάσεις - μεταθέσεις κλπ, ενώ προβλέπει και περαιτέρω μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, αντί της αποκατάστασης των μισθολογικών αδικιών σύμφωνα με τις γνωστές αποφάσεις του ΣτΕ, τις οποίες οι σημερινοί κυβερνώντες είχαν υποσχεθεί ότι θα εφαρμόσουν άμεσα με την ανάληψη της διακυβέρνησης της Χώρας.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό –συνταξιοδοτικό, παραπέμπει σε μελλοντικές ρυθμίσεις οι οποίες θα εξειδικευτούν τον προσεχή Οκτώβριο και αναμένεται να είναι το ίδιο δυσμενείς με τις ήδη θεσμοθετημένες για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

Δυστυχώς, οι κυβερνώντες, όχι μόνο δεν τήρησαν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, αλλά μετατράπηκαν σε μνημονιακότεροι των μνημονιακών!!!

Ως εκ τούτου, καλούμε τους βουλευτές να αναλογιστούν τις ιστορικές τους ευθύνες και αρχόμενοι στο ύψος των περιστάσεων να αποτρέψουν την ψήφιση των νέων βάρβαρων και αντιλαϊκών μέτρων.

Για μας, ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος, αρχής γενομένης από τα εγκαίνια της 80ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στις 4 Σεπτεμβρίου 2015, όπου σας καλούμε να δώσετε δυναμικό, αγωνιστικό ΠΑΡΩΝ, στέλνοντας παντού ηχηρά μηνύματα.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΕΣΟ


Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

Αποκάλυψη - Βόμβα : Συνταξιούχοι του Υπ Οικονομικών συνέχιζαν για χρόνια να παίρνουν και μισθό !

ΠΗΓΗ : aeroporiapostratos


ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ 
του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Δ. Κλούρα.
Με την απίστευτη αποκάλυψη ότι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών που είχαν συνταξιοδοτηθεί εξακολουθούσαν να εισπράττουν για χρόνια τους μισθούς που έπαιρναν ως εν ενεργεία και ταυτόχρονα ελάμβαναν κανονικά και τις συντάξεις τους, συνόδευσε την υποβολή της παραίτησής του από την θέση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας ο κ. Δημήτριος Κλούρας.
Η παραίτηση του κ. Κλούρα ζητήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη την περασμένη Τετάρτη 5 Αυγούστου και υποβλήθηκε την αμέσως επόμενη μέρα.

Όπως γράφει ο.......
Ελεύθερος Τύπος, ο κ. Κλούρας, φανερά ενοχλημένος, συνόδευσε την υποβολή της παραίτησής του με ένα δελτίο τύπου πέντε σελίδων το οποίο ανάρτησε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας. Στα πιο σημαντικά σημεία του εκτενούς αυτού δελτίου τύπου είναι η αποκάλυψη ότι καταβάλλονταν επί έτη σε συνταξιοδοτηθέντες υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, πέραν των συντάξεών τους, και οι μισθοί που έπαιρναν όταν ήταν ακόμη εν ενεργεία υπάλληλοι!

Ο κ. Κλούρας διευκρινίζει μάλιστα ότι, εξαιτίας αυτού του γεγονότος, η απώλεια εσόδων για το Δημόσιο ξεπέρασε τα 3.000.000 ευρώ για το έτος 2014 και το 1.000.000 ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Αναφέρει δε ότι «η ίδια κατάσταση πιθανόν να ισχύει και σ’ άλλα υπουργεία»!


Πρόγραμμα ΟΤΕ TV full Pack στα Παραρτήματα της ΕΑΑΣ !


ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΤΑΞΧΟΥ Ε.Α. Δ. ΧΑΤΣΙΚΑ, ΤΟ Δ.Σ. ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΤΕ TV ΣΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ.
ΤΟ ΚΕΡΑΙΟΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ 1 ΣΕΠ 2015.
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΩΣΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ "ΟΤΕ Tv Full Pack μέσω δορυφόρου" ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΤΟΣ (1 ΣΕΠ 15 ΕΩΣ 31 ΑΥΓ 2016). ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΑΙΣΘΗΤΗ ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΣΑΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΤΟΣ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2016.


ΑΝΤΓΟΣ Ε.Α.
ΚΩΝ/ΝΟΣ Α. ΣΚΑΡΜΑΛΙΩΡΑΚΗΣ
ΔΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ε.Α.Α.Σ.

Υ.Σ. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΟΤΕ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ

Η  ΕΑΑΣ με το υπ. αριθ. 28 Πρακτικό (άρθρο 11) της 15ης Ιουλ. 15, του ΔΣ αυτής, ενέκρινε την υλοποίηση των 21 προτεινομένων παρακάτω συνδέσεων. Παρακαλούμε για την υπογραφή των αιτήσεων και τη συνέχιση υλοποίησης και πλήρους αποκαταστάσεως του υπόψη προγράμματος.
 
 1. Αθήνα (κεντρικό)/  2103621201      12. Κατερίνη/  2351030212 2. Αγρίνιο/               2641034033       13. Κομοτηνή/ 2531024478
 3. Αλεξανδρούπολη/ 2551023105      14. Λαμία/      2231027854
 4. Άρτα/                  2681022051       15. Λάρισα/   2410623189
 5. Βόλος/                2421028902       16. Μυτιλήνη/ 2251046301
 6. Δράμα/               2521025656       17. Ξάνθη/     2541025425
 7. Έδεσσα/             2381021141       18. Πάτρα/     2610275719
 8. Ηράκλειο/           2810286598       19. Τρίκαλα/  2431029376
 9. Θεσσαλονίκη/     2310234211        20.  Χαλκίδα/ 2221026543
10. Ιωάννινα/            2651027144        21. Χανιά/     2821043111
11. Καρδίτσα/          2441029503
Για την επιτροπή τηλεφωνίας-ΟΤΕ TV της ΕΑΑΣ
Ταξχος ε.α. Δημήτριος Χατσίκας, Μέλος ΔΣ/ΕΑΑΣ

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

Απογραφή Στρατιωτικού Φαρμακείου Θεσσαλονίκης !

Αξιοτιμοι Κύριοι,

      Σας ενημερώνουμε ότι το Στρατιωτικό Φαρμακείο Φρουράς Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό λόγω προγραμματισμένης απογραφής τετραμήνου από 01 Σεπτεμβρίου 2015 έως και 07 Σεπτεμβρίου 2015. Θα επαναλειτουργήσει την Τρίτη 08 Σεπτεμβρίου 2015.
 
      Παρακαλούμε για την ενημέρωση των μελών σας.

                                                                                                               Λγος (ΥΦ) Νιόπας Νικόλαος
                                                                                                                          Τμηματάρχης

Το 3ο και πιο Σκληρό Μνημόνιο !ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.


ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ; ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ.


ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.....Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015

Συγχώνευση των ειδικών μισθολογίων - Διασώζονται οι Στρκοί !

ΠΗΓΗ : ΕΣΠΕΘ

Πρόβλεψη συγχώνευσης των 20 ειδικών μισθολογίων σε 11, Τί θα γίνει με τους ένστολους
Τίτλοι τέλους για την προσωπική διαφορά στους μισθούς 65.000 δημοσίων υπαλλήλων Το κλείσιμο της μισθολογικής ψαλίδας με «πάγωμα» των μισθών όσων λαμβανουν προσωπική διαφορά, προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης-τετραμερούς. 
Να καθηλωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων που εξακολουθούν να εισπράττουν επιπλέον αποδοχές έως και 1000 ευρώ, ως προσωπική διαφορά, προκειμένου να περιοριστούν οι αποκλίσεις προβλέπει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.ant1news.gr η συμφωνία κυβέρνησης-τετραμερούς στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου που θα τεθεί σε εφαρμογή από την νέα χρονιά.
Με τον νέο ελιγμό του υπουργού, Αναπληρωτή, Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Χριστόφορου Βερναρδάκη, αποφεύγεται το απευθείας μαχαίρι στις πρόσθετες απολαβές που απολαμβάνουν περισσότεροι από 65.000 δημόσιοι υπάλληλοι, και επιβαρύνει την μισθολογική δαπάνη στο δημόσιο με 203 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Η εξοικονόμηση αυτή θα συμβάλλει στο άνοιγμα της ψαλίδας ανώτερου και κατώτατου μισθού στο δημόσιο-που αποτελεί πάγιο αίτημα των δανειστών- και ταυτόχρονα θα απελευθερώσει πόρους για την καταβολή μπόνους αποδοτικότητας σε όσους λαμβάνουν θετικές κρίσεις κατά την αξιολόγηση τους.
Σύμφωνα λοιπόν με το σχέδιο Βερναρδάκη, από τους 65.571 υπαλλήλους, που παίρνουν προσωπική διαφορά, με βάση τις εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου περίπου 20.000 αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν εντός της προσεχούς τριετίας. Πρόκειται κυρίως για υπαλλήλους, πανεπιστημιακής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που βρίσκονται στο λεγόμενο «υψηλό» κλιμάκιο. Ο δεύτερος πυλώνας του σχεδίου προβλέπει το «πάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών και των ωριμάνσεων, για τους υπόλοιπους οι οποίοι διανύουν το 15ο έως και το 17ο έτος του εργασιακού τους βίου, οι οποίοι ουσιαστικά δεν θα ξαναδούν αύξηση στους μισθούς τους.
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΩΝ
Στο μέτωπο των ειδικών μισθολογίων, οι δανειστές επιμένουν στις διαβουλεύσεις να ζητούν μέτρα εγγυημένης απόδοσης και όχι παρεμβάσεις με ημερομηνία λήξης, υπενθυμίζοντας τις ανατροπές σε ψηφισμένες ρυθμίσεις που επέφεραν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Φέρονται πάντως να έχουν ανάψει, καταρχήν, το πράσινο φως στην υπό επεξεργασία, ελληνική πρόταση που προβλέπει την συγχώνευση των 20 ειδικών μισθολογίων σε 11. Στις συζητήσεις που διεξάγονται τόσο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων όσο και με τους υψηλόβαθμους εκπροσώπους, η τετραμερής επιμένει στην αξίωση της για άμεση προσαρμογή στο καθεστώς των ενστόλων και των δικαστικών. Για το μισθολόγιο των ενστόλων, φαίνεται προσώρας, να κερδίζεται η μάχη αφού οι εταίροι αποδέχονται την ελληνική επιχειρηματολογία που βασίζεται στην σύνδεση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο σε ότι αφορά στην ιεραρχική διάρθωση του συγκεκριμένου κλάδου.
Επίσης παράταση ζωής, όπως όλα δείχνουν, παίρνει και το μισθολόγιο των δικαστικών

Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

΄΄Οι Στρκοί δεν υπήρξαν ποτέ...λόρδοι΄΄! Ο κοινωνικός αυτοματισμός και οι αυτοκτονίες!

ΠΗΓΗ : onalert


04.08.2015 | 20:46
Image
Στο ίδιο έργο θεατές; Τα τελευταία 24ωρα οι στρατιωτικοί νοιώθουν σαν να έχουν μπει στην μηχανή του χρόνου και να ξαναζούν την περίοδο 2010-2012. Τότε που η αμείλικτη επίθεση εναντίον τους ξεκίνησε επί υπουργίας Βενιζέλου και ολοκληρώθηκε επί υπουργίας Παναγιωτόπουλου. Το σχέδιο γνωστό επαναλαμβάνεται δειλά,δειλά και τώρα. Ο αρχιλοχίας που αυτοπυροβολήθηκε μπροστά στα μάτια των στρατιωτών του κάνει ακόμη πιο βαρύ το κλίμα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στόχος πρώτος: να παρουσιαστούν ως προνομιούχοι. Ως… “λόρδοι” του δημόσιου τομέα με προνόμια και παροχές που επιβαρύνουν τα κρατικά ταμεία! Κάπως έτσι “κόπηκαν” τα αυτοκίνητα που είχαν στην διάθεσή τους αξιωματικοί από ένα βαθμό και πάνω. Κι αυτό δεν ήταν απαραίτητα κακό. Αλλά ήταν γελοίο να “κόβουμε” τα φθηνά και παμπάλαια ιαπωνέζικα αυτοκίνητα στρατιωτικών και την ίδια ώρα να αφήνουμε τις πανάκριβες γερμανικές λιμουζίνες των βουλευτών και των υπουργών! Αλήθεια η BMW των 750.000 ευρώ (!) που χρησιμοποιούσε ο κ.Βενιζέλος πουλήθηκε τελικά;

Ήταν και είναι γελοίο να επικαλούνται κάποιοι τα “επιδόματα” και τα “πέτσινα οδοιπορικά” για να παρουσιάσουν ως αναξιόπιστους τους στρατιωτικούς, όταν είναι γνωστό ότι όλα αυτά αποτελούσαν “εφευρέσεις” των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων. Οι οποίες στο σύνολό τους έριχναν “ξεροκόμματα” με τη μορφή “επιδομάτων” στους στρατιωτικούς, αντί να αυξήσουν τους μισθούς τους. Δεν πρόλαβε ποτέ καμία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης να ασχοληθεί με τα μισθολογικά θέμτα των στρατιωτικών . Προείχαν πάντα όλοι οι υπόλοιποι.

Ήταν και είναι γελοίο
να θεωρείται πολυτέλεια ότι υπάρχουν θερινά θέρετρα για τους στρατιωτικούς. Γιατί οι περισσότεροι απ΄ αυτούς δεν μπρούσαν και τις “καλές εποχές” ,πόσο μάλλον τώρα να πάνε διακοπές οπουδήποτε αλλού. Δεν υπήρξαν ποτέ καλοπληρωμένοι. Βεβαίως θα πρέπει να επανεξεταστεί ποιοι πραγματικά έχουν ανάγκη να κάνουν χρήση των θερέτρων . Γιατί είναι γεγονός ότι δεν ευεργετούνται αυτοί που πρέπει στον βαθμό που δικαιούνται. Αλλά αυτό είναι θέμα που οι στρατιωτικές ηγεσίες πρέπει να επιλύσουν .

Όλα αυτά τα επαναλαμβάνουμε,γιατί διαπιστώνουμε ξανά ότι όπου υπάρχει συζήτηση για “πρόωρες συντάξεις”, και για “επιδοματικές πολιτικές που πρέπει να καταργηθούν”, “κολλάνε” πάντα τους στρατιωτικούς. Κι επειδή ως γνωστόν δεν έχουν πολλά περιθώρια να αντιδράσουν δημόσια ,ίσως θα πρέπει οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων με κάποιο τρόπο να κάνουν σαφές στην πολιτική ηγεσία και την κυβέρνηση ότι καλό θα είναι αυτή τη φορά να προστατευθούν οι ΕΔ και οι στρατιωτικοί από συκοφαντίες και παραπλανητικές “πληροφορίες”.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν υπήρξαν ποτέ … “λόρδοι” στην περίοδο της μεταπολίτευσης. Η απαξίωσή τους δεν ήταν μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική . Και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Ασφαλώς υπάρχουν πάρα πολλά που μπορούν να γίνουν για να υπάρξει περαιτέρω οικονομία στο στράτευμα. Τίποτα απ΄ αυτά όμως δεν μπορεί να έχει σχέση -ούτε σαν σκέψη- με τις αποδοχές των στρατιωτικών . Ας τολμήσουν επιτέλους να "βάλουν χέρι" εκεί που πρέπει κι ας πάψουν οι πολιτικοί να αντιμετωπίζουν τον χώρο της Εθνικής Άμυνας ως δεξαμενή για "ψηφαλάκια" . Τα οποία κινδυνεύουν να χάσουν αν για παράδειγμα επιχειρήσουν να κλείσουν αχρείαστες για το στράτευμα μονάδες.

Αυτά προς το παρόν ,αν και πολύ φοβόμαστε ότι σύντομα θα χρειαστεί να επανέλθουμε…