....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στο Παράρτημά μας στην οδό Ειρήνης 9 στην Κατερίνη ....

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Τι τράβηξε τα βλέμματα από την ΄΄πρώτη΄΄ Κωσταράκου στις Βρυξέλλες !

30.10.2015 | 21:02
Image

Το τι προκάλεσε εντύπωση από την “πρώτη εμφάνιση” του νέου προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ Μ.Κωσταράκου δεν πρέπει να μας εκπλήσσει.

Η πολυάριθμη ασφάλεια αλλά και η σχεδόν “υπερκινητική” ΕΠΟΠ φωτογράφος ,που συμμετέχει στην “εθνική αποστολή” Κωσταράκου στις Βρυξέλλες. Η αλήθεια είναι ότι δεν σταμάτησε να τραβάει φωτογραφίες προκαλώντας το ενδιαφέρον των ξένων Αρχηγών για το πραγματικό… “γάζωμα” του Κωσταράκου με τη φωτογραφική της μηχανή.

Συνολικά οι στρατιωτικοί που συνοδεύουν τον Κωσταράκο στη νέα του θέση είναι 20. Απ΄ αυτούς οι 14 είναι υπαξιωματικοί.

Στη φωτογραφία το ελληνικό “τρίο” στις Βρυξέλλες: Κωσταράκος-Αποστολάκης-Μπασιακούλης (ΓΕΕΦ) μ΄ ένα ποτήρι σαμπάνια ο καθένας μάλλον για να εορτάσουν την ανάληψη καθηκόντων Κωσταράκου.

 

Πρωτοβουλία Αποστράτων ΄΄ για υπεράσπιση του δικαιώματός τους στην Κοινωνική Ασφάλιση ΄΄ !

ΠΗΓΗ : onalert

Κάλεσμα Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την υπεράσπιση  του δικαιώματός τους στην Κοινωνική Ασφάλιση.Με κείμενό τους ομάδα που ονομάζεται "Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση" επισημαίνει:

Συνάδελφοι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Έχουμε δεχθεί ήδη τις συνέπειες από την εφαρμογή και των τριών μνημονίων, που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και παλιότερα Ν.Δ – ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οι συντάξεις μας ήδη έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά 50%, ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε το νέο πόρισμα της Επιτροπής για το ασφαλιστικό όπου εξαγγέλλονται νέες ανατροπές στην ήδη εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική πολιτική που μέχρι σήμερα έχουν υλοποιήσει όλες οι κυβερνήσεις. Στόχος τους είναι οι συντάξεις να μετατραπούν σε προνοιακά επιδόματα.

Η κυβέρνηση με το 3ο μνημόνιο ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, όχι μόνο για τις νέες περικοπές στις συντάξεις, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα Ταμεία, αλλά κυρίως υιοθέτησε τις βασικές αρχές του νέου ασφαλιστικού μοντέλου. Έτσι περιορίζει έως και καταργεί τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, προωθεί σαρωτικές ενοποιήσεις σε ένα Ταμείο, με εξομοίωση των παροχών προς τα κάτω.

Με την ψήφιση του 3ου μνημονίου η κυβέρνηση έχει εντάξει τα επικουρικά μας ταμεία (ΠΣ, ΕΛΑΣ και ΤΑΛΣ) στο Ε.Τ.Ε.Α. Tα Μετοχικά ταμεία (ΜΤ) ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ μέχρις στιγμής παραμένουν εκτός. Ταυτόχρονα όμως η κυβέρνηση δεν παραλείπει να κλείνει το μάτι και να υπόσχεται στους εν ενεργεία συναδέλφους των Σωμάτων Ασφαλείας, ότι με τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα δεν αποκλείει να δεχθεί τη δημιουργία των επαγγελματικών αυτοδιαχειριζόμενων ταμείων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ύπαρξη των συντάξεων.

Ο δρόμος άνοιξε με τους αντιασφαλιστικούς νόμους του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της Ν.Δ, που έδιναν τη δυνατότητα μετατροπής των επικουρικών ταμείων σε επαγγελματικά. Πρόκειται για πολιτική επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την απαλλαγή του κράτους από τη χρηματοδότηση ή την εγγύηση του συστήματος επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας συνολικά.

Επιπλέον, με την πρόταση αυτή θα χαριστούν οι τεράστιες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, με τη συγκατάθεσή μας και θα συνεχιστεί η λεηλασία των αποθεματικών τους από το μεγάλο κεφάλαιο, αφού με την μετατροπή τους σε επαγγελματικά, θα μπορούν να επενδύουν μέχρι και το 95% των εισφορών του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, σε μετοχές, ομόλογα εταιριών και έντοκα γραμμάτια.

Τα Μετοχικά Ταμεία των ΕΔ - ΛΣ, ΕΛΑΣ διατηρούν προς το παρόν σχετική αυτοτέλεια ενώ ουσιαστικά ελέγχονται από το Υπουργείο Εργασίας. Διαχειριστικά προβλήματα και κυρίως η ενιαία πολιτική, που ακολουθήθηκε διαχρονικά σε σχέση με τα αποθεματικά τους, οδήγησε μερίσματα, ΒΟΕΑ κτλ στην εξαΰλωση! Έχει νομοθετηθεί ήδη η κατάργηση των «εισφορών υπέρ τρίτων». Αυτό οδηγεί στην κατάργηση των «κοινωνικών πόρων» που προβλέπονται στην θέση της εργοδοτικής εισφοράς για τα Μετοχικά Ταμεία ΕΔ – ΛΣ, ΕΛΑΣ και που είναι ήδη κατά πολύ μειωμένοι.

Δηλαδή η χρηματοδότηση της επικουρικής ασφάλισης των Σωμάτων Ασφαλείας και των Μετοχικών Ταμείων των ΕΔ – ΛΣ, ΕΛΑΣ θα προέρχεται αποκλειστικά από εμάς τους ίδιους, γεγονός που θα επιφέρει νέες μεγάλες περικοπές στις ήδη πετσοκομμένες παροχές των συνταξιούχων συναδέλφων, αλλά και μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση των εν ενεργεία συναδέλφων μέσω νέων αυξήσεων των εισφορών, δηλαδή νέων μειώσεων στο μισθό τους, με αντάλλαγμα ένα αμφισβητούμενο επίδομα φτώχειας στα γεράματα.

Προωθούν τα επαγγελματικά ταμεία, τη στιγμή που αποκαλύπτεται ξεκάθαρα σύμφωνα και με τις αναλογιστικές μελέτες - προτάσεις, ότι τα τεράστια προβλήματα που παρουσιάζουν τα επικουρικά ταμεία των Σωμάτων Ασφαλείας, από τη διαχρονική λεηλασία των αποθεματικών τους από το ιδιωτικό κεφάλαιο, θα καλυφθούν είτε μέσα από μεγάλες αυξήσεις εισφορών (μέχρι και 66,7%), είτε με μειώσεις παροχών (μέχρι και 34,4%).

Ότι συμβαίνει σήμερα στα επικουρικά των Σωμάτων Ασφαλείας (ενοποιήσεις, μετατροπή σε επαγγελματικά) δείχνει το δρόμο που μπορεί να οδηγηθούν σε ένα επόμενο χρόνο και τα Μετοχικά Ταμεία ΕΔ – ΛΣ, ΕΛΑΣ, με αλλαγή του μετοχικού χαρακτήρα τους σε μια προοπτική για την ενοποίηση όλων των ταμείων, που είναι και ο τελικός στόχος. Ήδη τα πρώτα βήματα έχουν γίνει!

Σε κάθε περίπτωση το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, θα πληρώσει το ίδιο τα ελλείμματα με τη ραγδαία μείωση του μισθού και των συντάξεών μας, για να εισπράξουν όταν και όποτε βγούνε στη σύνταξη, ένα επιπλέον επίδομα φτώχειας και εξαθλίωσης.
Υπόσχονται ότι θα μπαίνουν οι εισφορές του κάθε συναδέλφου στον «δικό μας κουμπαρά», ενώ αποκρύπτουν το γεγονός ότι οι συνταξιοδοτικές παροχές θα βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Εργασίας σύμφωνα με τον νόμο Ρέππα. Αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ελλείμματα και δεν λαμβάνονται οι απαραίτητες αποφάσεις για μηδενισμό τους, τότε θα τίθενται υπό καθεστώς αναγκαστικής επιτροπείας από το Υπουργείο Εργασίας και θα οδηγηθούν όλα στο ίδιο αποτέλεσμα δηλαδή στις μειώσεις συντάξεων και παροχών.

Όλα αυτά να μην τα επιτρέψουμε!

Μοναδική μας υποχρέωση, είναι ο συνεχής αγώνας για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας και κατά συνέπεια και του δικαιώματος της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας.

Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός
και η συμπόρευσή μας με τους υπόλοιπους συνταξιούχους και εργαζόμενους, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που πλήττονται από τις συνέπειες της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.
Καμία μείωση στις συντάξεις μας.

Να απορρίψουμε το δίλλημα που βάζει η κυβέρνηση για σύσταση επαγγελματικού ταμείου ή υπαγωγή στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (Ε.Τ.Ε.Α.) για ΠΣ – ΕΛΑΣ. Είναι ψευδοδίλλημα, διότι με την εφαρμοζόμενη αντιασφαλιστική πολιτική όλων των κυβερνήσεων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα οδηγηθούμε στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή στη χρεοκοπία της κοινωνικής ασφάλισης και στην πλήρη απαλλαγή του κράτους από τις υποχρεώσεις του στους εργαζόμενους.
Συνάδελφοι, σας καλούμε να εμποδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μετατροπή της επικουρικής μας ασφάλισης σε επαγγελματική, που θα επιφέρει νέες δυσβάσταχτες οικονομικές επιβαρύνσεις για όλους μας με αύξηση εισφορών και μεγάλη μείωση στις ήδη υποβαθμισμένες κοινωνικές παροχές.
Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για τη διατήρηση και ενίσχυση του συστήματος της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν κοινωνικής μας ασφάλισης με πλήρη χρηματοδότηση και εγγύηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Να μην επιτρέψουμε καμιά νέα περικοπή στις κύριες και επικουρικές συντάξεις - μερίσματα και να απαιτήσουμε την αποκατάσταση τους στα επίπεδα του 2009, καθώς και την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
Να επιστραφούν όλα τα λεηλατημένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης (επενδύσεις στο χρηματιστήριο κ.α.) που στόχο έχει να παραδίδει τα χρήματά μας στο μεγάλο κεφάλαιο.

Συνάδελφοι απόστρατοι,
είναι ώρα ευθύνης και αγώνα. Ενωμένοι, να δείξουμε τη δύναμή μας ενάντια στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση σ΄ εμάς και τις οικογένειες μας.
Σας καλούμε να δηλώσετε τη συμφωνία σας
με την υπογραφή σας στο κείμενο.

Επίσης καλούμε φορείς αποστράτων και τον καθένα συνάδελφο ξεχωριστά να πάρουν μέρος στην ανοιχτή σύσκεψη που διοργανώνουμε στο ξενοδοχείο STANLEY Οδυσσέως 1 Πλατεία Καραϊσκάκη, στάση μετρό Μεταξουργείο, την Δευτέρα 9 Νοέμβρη (ώρα 18.00: προσέλευση, παράθεση καφέ, 18.30: έναρξη σύσκεψης).
30 Οκτωβρίου 2015

Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Σημείωση – παράκληση: όσοι συμφωνούν να στείλουν ηλ. μήνυμα στη διεύθυνση: protovoyliaapostraton@gmail.com και κείμενο:

Συμφωνώ με το κάλεσμα για την υπεράσπιση του δικαιώματος μας στην Κοινωνική Ασφάλιση
(όνομα, επίθετο, ιδιότητα, τηλέφωνο επικοινωνίας )


 

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι φορείς των ε.ε. και ε.α. στελεχών των ΕΔ και ΣΑ !

PDF Εκτύπωση E-mail

sod 15
Στη σημερινή συσκεψη στα γραφεια της Ε.Α.Α.Α. όπου προσκληθηκαν και παραβρέθηκαν το συνόλο των φορέων εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ. (το Σύνδεσμό μας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος μας και Οικονομικός Σύμβουλος των 3 Ε.Α.Α., Ι.Αντωνιάδης), αποφασίσθηκε η επαναδραστηριοποίηση του Συντονιστικού Οργάνου Δρασεων των συγκεκριμένων φορέων, το οποιο και θα συντονισει τις απο κοινου αποφασισθέντες  δυναμικές κινητοποιήσεις και δράσεις, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, λεπτομέρειες των οποίων θα γνωστοποιηθουν αμεσα στα στελέχη-μέλη των φορεων αυτων.
========================

Βρέθηκαν τα χρήματα και αυξάνονται οι μισθοί σε ΕΔ και ΣΑ !

ΠΗΓΗ : ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠ...ΩΜΟΥ

Βρέθηκαν τα χρήματα και αυξάνονται οι μισθοί σε Ενοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας 
Βρέθηκαν τα χρήματα και αυξάνονται οι μισθοί σε Ενοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας
Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διασφάλισε τα κονδύλια που απαιτούνται για την αποκατάσταση των μισθών, στα στελέχη που βρίσκονται στην αρμοδιότητά του. Η αποκάλυψη αυτή έγινε από τον αρμόδιο υπουργό, κ. Πάνο Καμμένο κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησε χθες με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ), προσθέτοντας μάλιστα ότι δεν τίθεται ζήτημα περαιτέρω μειώσεων από τυχόν εφαρμογή νέου ειδικού μισθολογίου.
Η ΠΕΑΛΣ με ανακοίνωσή της τονίζει ότι ζήτησε από τον υπουργό, να υπάρξει συμμόρφωση ως προς τις αποφάσεις του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας, αλλά και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αναδρομική επιστροφή των παράνομα παρακρατηθέντων χρηματικών ποσών από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ).

Οι συνδικαλιστές του Λιμενικού Σώματος, αναφέρθηκαν ξεχωριστά στο ζήτημα του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού, επαναλαμβάνοντας ότι η de facto υπαγωγή και εποπτεία του ΜΤΝ στο υπουργείο Εργασίας, μέσω της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, ήταν ένα βήμα προς την ισοπέδωση του Ταμείου. Με τον τρόπο αυτό, καταργείται το αυτοδιοίκητό του, περιορίζεται ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του ΥΠΕΘΑ ως εποπτεύουσας αρχής. Η ΠΕΑΛΣ τόνισε στον υπουργό ότι η μοναδική ορθή και δίκαιη λύση είναι η άμεση απεμπλοκή των Μετοχικών Ταμείων από τις ρυθμίσεις του άρθρου 220, του ν.4281/2014.

Επίσης, ζητήθηκε από τον κ. Καμμένο να παρέμβει για τη χορήγηση των εφάπαξ βοηθημάτων που εδώ και 18 μήνες δεν χορηγούνται, με αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας.

Εκδήλωση της ΕΑΑΣ για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 !

  
Η εκδήλωση για τον εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940
διοργανώθηκε από το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. και έλαβε χώρα  στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού  Μουσείου την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015.
Δείτε εδώ το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της εκδήλωσης.
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Αυστηρή εντολή του Α/ΓΕΣ ... Θέλω τα Στελέχη μου να τα ΄΄ Μαθαίνουν Όλα΄΄ !!!


maxresdefault
maxresdefaultΦαίνεται ότι οι κάποιες εντολές που αφορούσαν  το προσωπικό δεν έφταναν στα χαμηλόβαθμα Στελέχη και από το ΓΕΣ  έφυγε Αυστηρή Εντολή στους Μείζονος Σχηματισμούς ,αλλά και στις Μονάδες  ,όπου καθίσταται σαφές ότι των διαταγών που αφορούν το προσωπικό θα λαμβάνουν γνώση ….ΑΠΑΝΤΕΣ!
Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού  Αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης ζητά να μαθαίνει από το προσωπικό τις εισηγήσεις ,τα σχόλια αλλά και τις προτάσεις σε θέματα που το απασχολούν !
Με πρόσφατη διαταγή του, το ΓΕΣ παρέχει διευκρινήσεις επί της διαδικασίας υποβολής απόψεων από τις υφιστάμενες Διοικήσεις του, προκειμένου να διαμορφώσει εμπεριστατωμένη γνώση για τη λήψη απόφασης.vete12313
Με στόχο να διευρυνθεί η επαφή του ΓΕΣ με το προσωπικό ιδίως για θέματα που το αφορούν έμμεσα ή άμεσα, αλλά και να δοθεί στην Υπηρεσία μια πολύτιμη πηγή άντλησης πληροφόρησης, η διευκρινιστική διαταγή καθορίζει ότι σε όλα τα ζητήματα για τα οποία απαιτείται η γνώμη των Μειζόνων Σχηματισμών και Διοικήσεων, θα ερωτάται το σύνολο των στελεχών των Μονάδων ανεξαρτήτως βαθμού μέσω της ιεραρχικής πάντοτε δομής.
Με τον τρόπο αυτό το ΓΕΣ, έχοντας υπόψη ότι οι αποφάσεις του για ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων επηρεάζουν άμεσα το προσωπικό του και κυρίως τα χαμηλόβαθμα στελέχη του, θα καταστεί αποδέκτης των απόψεων, των σχολίων και των εισηγήσεων του, ώστε να είναι σε θέση να λάβει ορθές αποφάσεις.
Δυσκολεύουν τα πράγματα για κάποιους που ετοιμάζονται να ανέβουν τα σκαλοπάτια της Ιεραρχίας πριν ακόμη  έλθει ο καιρός τους …Και είναι τέλος πάντως  Καιρός  σε αυτή εδώ τη Χώρα στις ένοπλες Δυνάμεις που αλλάζουμε τους Αρχηγούς σαν τα πουκάμισα ,ενίοτε  μας επιβάλοντε και απο εξωπολιτικούς παράγοντες ,να μπει και Χρονική Περίοδος στη θητεία των Αρχηγών !
Αλλά   ποιος  πολιτικός θα το τολμήσει  αυτό, όταν κάποιοι βάζουν πάνω ακόμη και από την Πατρίδα το κόμμα , το κομματικό αλλά  και το πολιτικό συμφέρον  ….Ουδείς!

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

Έγγραφο Καμμένου προς ΥΠΟΙΚ : ΄΄ Όχι άλλες περικοπές στους Στρατιωτικούς ΄΄ !

ΠΗΓΗ : onalert

27.10.2015 | 18:22
Image
Με έγγραφο προς το υπουργείο Οικονομικών ,που υπογράφει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος,”εκτιμάται ότι επ’ ουδενί λόγο δεν θα πρέπει να επέλθει περαιτέρω μελλοντική περικοπή των στρατιωτικών συντάξεων” και επισημαίνει ότι “για θέματα στρατιωτικών συντάξεων αρμόδιο είναι το Υπ. Οικονομικών σύμφωνα με το άρθρο 73 του Συντάγματος της Ελλάδος ωστόσο στο πλαίσιο της συμμόρφωσης της Πολιτείας με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις το ΥΠΕΘΑ υπέβαλε πρόταση νομοθετικής ρύθμισης προς το Υπ. Οικονομικών προκειμένου αποκατασταθούν οι στρατιωτικοί στο ύψος των αποδοχών τους που ελάμβαναν την 31/07/2012 (προ του ν.4093/12) και θα απαλύνει τις δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις στους στρατιωτικούς συνταξιούχους όπως ενδελεχώς αναπτύχθηκαν”.

Ο ΥΕΘΑ εισηγείται “πέραν της αποφυγής της οιασδήποτε νέας επιβάρυνσης στους στρατιωτικούς συνταξιούχους, να υιοθετηθεί και η δυνατότητα απαλλαγής των στρατιωτικών συνταξιούχων από τις κρατήσεις 5%- 10%-15%-20% του ν.4093/12 προκειμένου αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα”.

Όλο το έγγραφο Καμμένου ΕΔΩ


Μένει να δούμε τι θα κάνει το υπουργείο Οικονομικών το οποίο διαχρονικά έχει αποδείξει ότι δεν είναι “υπάκουο” σ΄ όσα του λέει το ΥΠΕΘΑ.
 

Ευχές από ΕΑΑΣ για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 !Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι της Ε.Α.Α.Σ.

Από τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Α.Σ. 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  
​για την Εθνική Επέτειο της "28ης Οκτωβρίου 1940​".

Με εκτίμηση
​,​

Παντελής Κράγκαρης
​Ανχης ε.α.
Μέλος Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση της ΠΟΣ με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης !

PDF Εκτύπωση E-mail
Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Α                                                                                                                            Αριθμ. Πρωτ. 17 /2015
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ                                                                                                        Αθήνα,   26 Οκτ.  2015
      
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 55
       Τη Δευτέρα  26 Οκτ. 2015, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ) με τον Υφυπουργό  Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο.
       Στη συνάντηση, συμμετείχαν από την ΠΟΣ ο Πρόεδρος Ταξχος εα Βασ. Νικολόπουλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος Ταξχος εα Δημ. Χατσίκας και ο Γεν. Γραμματέας Ταξχος εα Βασ. Παπαδόπουλος.
       Σκοπός της συνάντησης, ήταν η ενημέρωση του Υφυπουργού  Κοινωνικών Ασφαλίσεων για θέματα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) και ΕΚΟΕΜΣ (δομή, λειτουργία κλπ)  ώστε να μην συνυπολογίζονται τα μερίσματα και η οικονομική ενίσχυση του ΕΚΟΕΜΣ στη σύνταξη. Επίσης συζητήθηκαν θέματα συνταξιοδοτικά και η εφαρμογή της υπ' αριθμ. 2192/2014 απόφασης του ΣτΕ σε συνδυασμό με το  άρθρο 3 του Ν. 4336/2015 (εδάφιο 2.5.1 της παρ. Γ) περί προσδιορισμού και θέσπισης νομοθετικά ισοδύναμων μέτρων για την πλήρη αντιστάθμιση των επιπτώσεων της εφαρμογής της δικαστικής απόφασης, σχετικά με τα συνταξιοδοτικά μέτρα του 2012.
      Ο κ. Υφυπουργός άκουσε τις απόψεις και τις προτάσεις της ΠΟΣ και δήλωσε ότι θα συνεργασθεί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Υπουργό Οικονομικών για την εξέταση και επεξεργασία των προτάσεων.
      Η ΠΟΣ κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα με τις σχετικές προτάσεις και ο Υφυπουργός  εξέφρασε την επιθυμία για περαιτέρω συνεργασία όταν απαιτηθεί. Η ΠΟΣ θα συνεχίσει, ανεξάρτητα χρονικής περιόδου, να προσπαθεί και να εργάζεται με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον των Μελών της, σύμφωνα με το Καταστατικό της.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                                       Ο                                                                                                         Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
                      Νικολόπουλος Βασίλειος                                                                   Παπαδόπουλος Βασίλειος
                               Ταξχος  εα                                                                                         Ταξχος εα
 

Παράρτημα του Στρατιωτικού Φαρμακείου στο ΕΚΕΜΣ !


Πρόγραμμα Εορτασμού του ΟΧΙ !


A.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Εορταστικές εκδηλώσεις των μαθητών των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης όλου του νομού και ανάπτυξη σ' αυτούς της σημασίας της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις σ' όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ.
Για τις Υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συσκέψεων στον 4ο όροφο και ώρα 13.00΄.
12.00΄ : Προσκύνημα και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της πλατείας Ελευθερίας από...
αντιπροσωπείες όλων των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, προσκόπων, συλλόγων και σωματείων. Σχολεία για την κατάθεση ορίζονται το 9o Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης για την Α/θμια Εκπ/ση και το 2ο Γυμνάσιο Κατερίνης για τη Β/θμια.
Β.  Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015
08.00΄
Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σ' όλες τις εκκλησίες.
10.30΄
Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος με το Ιερατείο της πόλης.
Τον Πανηγυρικό θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό η κα Ευαγγελία Κανάλη, Φιλόλογος – Συγγραφέας.
Ώρα 11.00΄
Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δκτή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δκτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, κόμματα και εκπροσώπους της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, των Αναπήρων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Θυμάτων Πολέμου, του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και Παραρτημάτων Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
11.30΄
Στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης - Χατζόγλου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων και Συλλόγων.
13:00 (Μετά τη λήξη της παρέλασης)
Στην πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιηθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Πιερίας.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Σύσκεψη Παραρτημάτων Στρατού - Αεροπορίας - Σωμάτων Ασφαλείας !

ΠΗΓΗ : aeroporiapostratos

Εν Ηρακλείω, σήμερα Παρασκευή 23 Οκτ. 2015, σε σύσκεψη στο Παράρτημα της Ε.Α.Α.Σ/Ηρακλείου, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι του Παραρτήματος Ε.Α.Α.Α/Ηρακλείου καθώς και Σωμάτων Ασφαλείας, (Λιμενικό και ΕΛ.ΑΣ), αποφασίστηκαν τα παρακάτω:.......


α. Έναρξη νέων δυναμικών κοινητοποιήσεων, ( Λεπτομέρειες θα καθορισθούν σε νεώτερη ημερομηνία).

β Ενημέρωση όλων των Τοπικών Φορέων, παραστάσεις στα ΜΜΕ και Δελτία Τύπου.

γ. Καλούμε όλα μας τα στελέχη και τη κοινωνία, για συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα στον αγώνα μας.

Υπόψη ότι όλα τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, με τη συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων, έχουν φτάσει σε σημείο εξαθλίωσης.

Φτάνει πιά...

Υπογράφουν το Άτυπο Συντονιστικό Όργανο που δημιουργήθηκε και είναι:

Ε.Α.Α.Σ/Παρ. Ηρακλείου - Λασιθίου
Καλογεράκης Σταύρος
Σταματάκης Γιώργος
Ρασούλης Μηνάς.

Ε.Α.Α.Α/Παρ. Ηρακλείου - Λασιθίου
Φρουδάκης εμμ.
Γιακουμάκης Γεώργιος

ΛΙΜΕΝΙΚΟ
Μαράκης Μιχ.

ΕΛ. ΑΣ
Ουρανός Νικόλαος
Δαφέρμος ΝικηφόροςΠαρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Πρόσκληση για επέτειο της 28η Οκτωβρίου 1940 !


Αγαπητοί συνάδελφοι, 
κ. Πρόεδροι
​και​
 
​Μέλη​
​Τ.Σ Παραρτημάτων της Ε.Α.Α.Σ.
ΝΠΙΔ -Φορέων - Συνδέσμων (Τάξεων, Όπλων και Σωμάτων)  Σ.Ξ.
​Φίλες και Φίλοι,

​​Παρακαλούμε για την
​περαιτέρω κοινοποίηση
​ και ενημέρωση των 
συναδέλφων, μελών και φίλων της Ε.Α.ΑΣ
.

Με εκτίμηση
​,​

Παντελής Κράγκαρης
​Ανχης ε.α.
Μέλος Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.
​​Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Οι ΄΄πενταροδεκάρες΄΄ για το 50% του ΣτΕ !

ΠΗΓΗ : kranos

Λιγότερο από "πενταροδεκάρες" είναι το ποσό που απαιτείται για να αποκατασταθούν οι αποδοχές των εν ενεργεία στρατιωτικών και των απόστρατων;
ΕΣΟΔΑ Π/Υ: 
Σολομώντεια» χαρακτήρισε την απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση για κλιμακωτό ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Η κυβέρνηση θα κριθεί από το έργο της στο δημόσιο σύστημα παιδείας και όχι «από τις πενταροδεκάρες του 6 ή του 13%».
 Όπως ανέφερε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος,τα χρήματα που θα εισπραχθούν από το μέτρο του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία δεν πρόκειται να υπερβούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ.
  
 ΕΞΟΔΑ Π/Υ:
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος υποστηρίζει ότι έχουν βρεθεί τα κονδύλια για να αποκατασταθούν οι αποδοχές των εν ενεργεία στρατιωτικών και των απόστρατων. Από το Υπουργείο Άμυνας αφαίρεσα από κωδικό των εξοπλισμών 55 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είναι για τους εν ενεργεία και ένα άλλο κονδύλι για τους συνταξιούχους. 
πηγή: onalert.gr και newsit.gr

Καμμένος διαβεβαιώνει απόστρατους ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις !

22.10.2015 | 12:33
Image

Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων συναντήθηκε με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο και σε αναλυτική ανακοίνωσή του αναφέρεται στα θέματα που συζητήθηκαν. Πρώτα απ΄ όλα όμως επισημαίνει ότι “ο Υπουργός εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στα στελέχη των Ε.Δ. και τους αποστράτους και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις”. Για να δούμε.

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού :
1.-Το Συντονιστικό Συμβούλιο των Τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ.Π.Καμμένο. Στην συνάντηση έλαβαν μέρος επιτελείς του ΥΠΕΘΑ και το Προεδρείο της Π.Ο.Α.Σ.Α. κατόπιν προσκλήσεως του κυρίου Υπουργού.
2.-Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική σε κλίμα κατανόησης και ετέθησαν λεπτομερώς όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους αποστράτους , με κυρίαρχο το Οικονομικό-Ασφαλιστικό και τις πιθανές μειώσεις στις συντάξεις. Ο κύριος Υπουργός εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στα στελέχη των Ε.Δ. και τους αποστράτους και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις..
3.-Τα θέματα που εξετάσθηκαν , τέθηκαν με τα έγγραφα του Συντονιστικού Συμβουλίου με αριθ.πρωτ 359/24-09-15, 376/14-10-15 , 392/21-10-15 και κατά την σημερινή συζήτηση.
4.-Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι θέσεις του κ.ΥΕΘΑ περιγράφονται κατωτέρω:
α.-Συντάξεις , νέο ασφαλιστικό
Ο κ.ΥΕΘΑ διαβεβαίωσε ότι θα εφαρμοσθεί η απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ υπ.αριθ.2192/2014 και ο ίδιος έχει ήδη προωθήσει νομοθετική ρύθμιση στο Υπουργείο Οικονομικών για ανάλογη διόρθωση του Ν.4307/14. Επίσης προωθεί ενέργειες ώστε οι απόστρατοι που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις και έχουν τις μικρότερες συντάξεις στο Δημόσιο , να μην υποστούν περαιτέρω μειώσεις με τις επερχόμενες ρυθμίσεις. Ο κ.ΥΕΘΑ γνωρίζει και αναγνωρίζει την συμβολή των στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α. στην ασφάλεια και την σταθερότητα της Χώρας , όπως και τις ειδικές συνθήκες εργασίας τους , που είναι και ο λόγος που έχουν ενταχθεί στα ειδικά μισθολόγια , τα οποία δεν πρέπει να καταργηθούν. Το ίδιο ισχύει και για τους αποστράτους
Προωθείται πρόταση για εξαίρεση των Μερισμάτων , ΕΚΟΕΜ και των επιδομάτων κινδύνου από την προσμέτρηση των συντάξεων.
Στα πλαίσια αυτά θα υπάρξουν έσοδα από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας των Ε.Δ. και από την Ελληνική Πολεμική Βιομηχανία , μέρος των οποίων θα χρηματοδοτήσει τις ανάγκες που θα προκύψουν.
Ο κ.ΥΕΘΑ επέτυχε να μην νομοθετηθεί το όριο ηλικίας των 58 ετών για συνταξιοδότηση των στελεχών των Ε.Δ.


β.-Μετοχικά Ταμεία

Το ΥΠΕΘΑ έχει στείλει στο Υπουργείο Οικονομικών επεξεργασμένη πρόταση Νομοθετικής Πρωτοβουλίας , με την οποία προτείνεται η άμεση απεμπλοκή των τριών Μετοχικών Ταμείων και των Ειδικών Λογαριασμών αυτών από τις διατάξεις θέματος αρμοδιότητος Υπουργείου Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Το ΥΠΕΘΑ θα προωθήσει επίσης πρόταση για εξαίρεση των Μερισμάτων και των ΕΚΟΕΜ από το άθροισμα των συντάξεων , όπως αυτές υπολογίζονται από την ΗΔΙΚΑ , γιατί τα Μετοχικά αφενός δεν είναι επικουρικά και αφετέρου αυτός ο τρόπος υπολογισμού συντάξεων και κρατήσεων είναι κατάφορα άδικος αφού γίνεται επί πλασματικών και όχι πραγματικών αποδοχών.
Υπάρχει μελέτη για αποκατάσταση της απώλειας λόγω P.S.I.
Το ΥΠΕΘΑ παρακολουθεί και θα αντιδράσει , εφόσον υπάρξει , Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για ένταξη των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης (Μετοχικά Ταμεία και Ενώσεις Αποστράτων) στον Ενιαίο Λογαριασμό που θα ελέγχεται από τον Υπουργό Οικονομικών , που επί του παρόντος δεν έχουν ενταχθεί (Ν..4337/15-ΦΕΚ Α.΄129 από 17-10-2015 Άρθρο 69Α παράγραφοι 1 και 6 σελίδα 1185)
γ.-Συνταξιοδοτική προστασία σε αποστράτους μέχρι την συμπλήρωση του 55ου έτους ηλικίας
Το ΥΠΕΘΑ στα πλαίσια κατάργησης των συνταξιοδοτικών περικοπών με ηλικιακά κριτήρια έχει στείλει στο Υπουργείο Οικονομικών τροπολογία κατάργησης της διάταξης του Ν.4024/11 , για συνταξιοδοτική τακτοποίηση της συγκεκριμένης κατηγορίας αποστράτων.
δ.-Υγειονομική-Φαρμακευτική περίθαλψη και Στρατιωτικά Νοσοκομεία
Το Συντονιστικό Συμβούλιο να αποστείλει συγκεκριμένες προτάσεις
ε.-Καθιέρωση Ημέρας Αποστράτου-Βετεράνου
Έχει αποφασισθεί η καθιέρωση της Ημέρας αυτής με πιθανότερες ημερομηνίες την 21η Νοεμβρίου και την 14η Σεπτεμβρίου
στ.-Παραθερισμός αποστράτων στα θέρετρα των Ε.Δ.
Το Συντονιστικό Συμβούλιο θα προτείνει συγκεκριμένες αλλαγές στο υφιστάμενο καθεστώς το ταχύτερον.
ζ.-Συμμετοχή των τριών Ενώσεων σε Διοικητικά Συμβούλια , Επιτροπές και εν γένει διαδικασίες που αφορούν τους αποστράτους
Το Συντονιστικό Συμβούλιο θα αποστείλει συγκεκριμένες προτάσεις το ταχύτερον
η.-Αναγνώριση Ν.Διπλωμάτων και Ν.Φυλλαδίων στελεχών του Π.Ν.
Το Γραφείο Νομοθετικής Πρωτοβουλίας του ΥΠΕΘΑ εξετάζει το θέμα με το οποίο οι προερχόμενοι από το Π.Ν. Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί όταν αποστρατεύονται για οποιονδήποτε λόγο , πλην επαγγελματικής ανεπάρκειας , να αποκτούν αυτοδικαίως Δίπλωμα , Πτυχίο ή άδεια Ναυτικής ικανότητας για υπηρεσία σε εμπορικά πλοία
Παράλληλα ο ίδιος ο κ.ΥΕΘΑ έχει κάνει επαφές με τους αρμοδίους του Υ.Ε.Ν.-Ν.ΠΟΛ και άτυπα της Π.Ν.Ο. και του Ν.Α.Τ.
θ.-Επανάληψη της εκπομπής < ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ>
Ο κ.ΥΕΘΑ σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΡΤ στις 15-06-2015 , συμφώνησε να προχωρήσει σε μία συμφωνία του ΥΠΕΘΑ με την ΕΡΤ , προκειμένου να ξεκινήσει μία εκπομπή των Ε.Δ. διαφορετική από ότι στο παρελθόν. Μία εκπομπή η οποία θα προβάλει το έργο των Ε.Δ. , τα προβλήματα των στρατιωτικών εν ενεργεία και αποστρατεία , αλλά και την κοινωνική προσφορά των Ε.Δ.
ι.-Να σταματήσει ο απαράδεκτος χαρακτηρισμός των στελεχών των Ε.Δ. ως ενστόλων
Είναι πάγια θέση του κ.ΥΕΘΑ και συμφωνεί ότι είναι απαράδεκτος αυτός ο χαρακτηρισμός.
5.-Ο κ.ΥΕΘΑ ενημέρωσε το Συντονιστικό Συμβούλιο και για τα μέτρα που έλαβε και θα λάβει για τα εν ενεργεία Στελέχη.
6.-Το Συντονιστικό Συμβούλιο ευχαρίστησε τον κ.ΥΕΘΑ για το ενδιαφέρον του και αναμένει την υλοποίηση των ανωτέρω . Ταυτόχρονα γνωστοποίησε στον κ.ΥΕΘΑ ότι οι απόστρατοι θα αντιδράσουν μαζικά και δυναμικά , σε περίπτωση που για μία ακόμη φορά καταστούν τα θύματα τόσο από την μη εφαρμογή στο ακέραιο της απόφασης του ΣτΕ , όσο και από τα επερχόμενα μέτρα των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας.
Καλεί δε όλους τους αποστράτους να είναι σε εγρήγορση για κινητοποιήσεις και όποιες άλλες ενέργειες κριθούν αναγκαίες μέχρι την τελική δικαίωση.

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Εορτή Αγίου Αρτεμίου - Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας !

Μετά από πρόσκληση του Διευθυντού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, Ταξιάρχου Αθανασίου Μαντζούκα, παραυρέθηκα στη δοξολογία που τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως   για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρόντες οι Θρησκευτικές , Στρατιωτικές και Πολιτικές αρχές της πόλεως της Κατερίνης.

Μετά την δοξολογία αναγνώσθηκε η Ημερησία Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Δημητρίου Τσακνάκη  που έχει ως εξής :

Αστυνομικοί, Ειδικοί Φρουροί και Πολιτικοί Υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η σημερινή ημέρα, είναι ημέρα εορτής του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και Προστάτη του Σώματός μας και έχει καθιερωθεί από την πολιτεία μας ως ΄΄ Ημέρα της Ελληνικής αστυνομίας ΄΄.

Ο  Άγιος Αρτέμιος εργάστηκε με ζήλο κι αφοσίωση για την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών και διακρίθηκε για τη βαθιά χριστιανική του πίστη, την ισχυρή θέληση και το άκαμπτο σθένος του.
Το δίκαο έργο που πρόσφερε αποτελεί πνευματική παρακαταθήκη μέχρι και σήμερα. Ο βίος του μας διδάσκει τη δύναμη της πίστης του, την γενναιότητά του και την θαρραλέα αντίστασή του, απέναντι στην παρανομία του αυτοκράτορα Ιουλιανού του Παραβάτη, ο οποίος θέλησε να καταργήσει με τη βία την χριστιανική πίστη.

Ο Άγιος Αρτέμιος αποτελεί ύψιστο δείγμα αυτοθυσίας και αυταπάρνησης. Μας καθοδηγεί και μας εμπνέει με τον ενάρετο βίο του να αγωνιζόμαστε με πίστη και συνέπεια στο καθήκον, προστατεύοντας πρωτίστως το δικαίωμα των πολιτών για κοινωνική ειρήνη.

Για να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στο δύσκολο έργο μας και να προσαρμοστούμε στις απαιτητικές συνθήκες που επιβάλλει η σύγχρονη πργματικότητα, αναβαθμίζουμε καθημερινά τον τρόπο δράσης των αστυνοικών υπηρεσιών. εστιάζοντας κυρίως στην αμεσότητα της επικοινωνίας και στη δημιουργία αμοιβαίων σχέσεων εμπιστοσύνης των πολιτών με την Αστυνομία.

Για τον σκοπό αυτό, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν δράσεις, όπως ο ΄΄Αστυνομικός της Γειτονιάς΄΄, οι ΄΄Κινητές Αστυνομικές Μονάδες΄΄ και η ΄΄Ωρα του Πολίτη των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων ΄΄.

Το σημαντικότερο εγχείρημα και στοίχημα όμως αυτήν την περίοδο, είναι η αναδιάρθρωση του Σώματος και η εφαρμογή κάποιων επιπλέον απαραίτητων διοικητικών αλλαγών, προκειμένου η Αστυνομία να αποκτήσει μια πιο ευέλικτη και σύγχρονη μορφή.

Επιπρόσθετα , παρά την πολύ δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, συνεχίζουμε να καταβάλλουμε συσηματικά επίμονες προσπάθειες, οι οποίες επιβεβαιώνονται καθημερινά και αφορούν κυρίως στην διαχείρηση κρίσιμων περιστατικών, στην ενίσχυση της μάχιμης αστυνόμευσης, στην καταπολέμηση της εγχώριας και διεθνούς τρομοκρατίας , του οργανωμένου εγκλήματος και ιδιαίτερα στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος και ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση και διαχείρηση των μικτών μεταναστευτικών ροών.

Η μάχη και ο αγώνας στην αστυνόμευση είναι καθημερινός και δίνεται από τον καθένα μας, με ακρίβεια και συνέπεια στην αποστολή μας. Σας καλώ λοιπόν να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια, λειτουργώντας με επαγγελματισμό και ευθύνη στις σύγχρονες προκλήσεις που παραουσιάζονται για να δικαιώσουμε όλους όσους μας εμπιστεύονται.

Αυτη η προσπάθεια βέβαια αναγνωρίζεται καθημερινά από την ίδια την πολιτεία, καθιστώντας την Αστυνομία παράγοντα ομαλότητας και κοινωνικής συνοχής. Ηαναγνώριση αυτή μας δίνει αναμφισβήτητα ώθηση να λειτουργούμε συλλογικά και στοχευμένα με υποκινούμενα αισθήματα αλληλεγγύης και αλτρουισμού.

Αυτήν τηνη ημέρα όμως δεν θα πρέπει να λησμονούμε  εκείνους τους συναδέλφους μας που θυσιάστηκαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, αλλα θα πρέπει να τους μημονεύουμε καθημερινά, γιατί μας θυμίζουν το υψηλό χρέος που έχουμε απέναντί τους στην κοινωνία, ως προς την εκπλήρωση της αποστολής μας.

Σας εύχομαι Χρόναι Πολλά, υγεία και δύναμη σε όλους εσάς και στις οιογένειές σας.    

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τον Πρόεδρο τος Παραρτήματός μας  Τχη ε.α. Γεωργίου Χατζημαλλή.Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

3ο Φιλανθρωπικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ενστόλων Νομού Πιερίας με σύνθημα ΄΄ οι ένστολοι βάζουνε γκολ στη συνεχιζόμενη κρίση΄΄ ! Οι Υπάλληλοι των Σωμάτων Ασφαλείας του Νομού Πιερίας, Αστυνομικοί, Λιμενικοί, Πυροσβέστες και τα στελέχη  της Ταξιαρχίας  Λιτοχώρου  διοργανώνουμε ένα διαφορετικό τουρνουά ποδοσφαίρου, με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας και είδη ρουχισμού τα οποία θα διατεθούν μέσω της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους , Κατερίνης και Πλαταμώνα σε άπορες οικογένειες του νομού μας που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και στερούνται ακόμα και τα απαραίτητα αντιμετωπίζοντας  σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.
Καλούνται ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι, οι φίλαθλοι,  αλλά και κάθε ευαίσθητος συμπολίτης να δούνε με συμπάθεια αυτήν την κίνηση και από το στέρημα τους να συνεισφέρουν να πετύχει αυτή η Φιλανθρωπική πρωτοβουλία.
Το...

τουρνουά, θα διοργανωθεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα και θα διεξαχθεί την Παρασκευή 30-10-2015 και ώρα 15:45  στο Β΄ Δ.Α.Κ. (κολυμβητήριο).
Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την συγκέντρωση τροφίμων και είδη ρουχισμού επικοινωνήστε με τους:
ΣΑΜΑΡΑ Νικόλαο  6973776717-              ΦΩΤΗ Δημήτριο 6947379562-                    ΙΩΑΝΝΙΔΗ Ιωάννη 6939173273