**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Στρατιωτικοί : Εφιαλτικές οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις !

ΠΗΓΗ : staratalogia

Ακόμη και ποσοστό άνω του 65% του εισοδήματος τους έχουν χάσει οι στρατιωτικοί από τη λαίλαπα του Ασφαλιστικού
Τα στελέχη ΕΔ (ε.ε. και ε.α.) παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις στο καυτό μέτωπο του Ασφαλιστικού και προετοιμάζονται ακόμη και για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, στην περίπτωση που θιγούν κι άλλο τα δικαιώματά τους
«Δεν αντέχουμε, πλέον, άλλες μειώσεις. Βρισκόμαστε σε κατάσταση αναμονής και αναλόγως θα κινηθούμε, εφόσον χρειαστεί», τονίζει ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ, Ευάγγελος Δανιάς

Εκτός από τις προκλήσεις των Τούρκων, οι στρατιωτικοί παρακολουθούν με αγωνία και την πορεία του Ασφαλιστικού και πολύ περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο... σκέφτεται να το εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Ιατρίδης αναφέρει στην «Α»: «Θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις υποσχέσεις της απέναντι μας. Αυτό το λέω διότι, πρόσφατα, όταν τους επισκεφτήκαμε, τόσο ο υπουργός Εργασίας όσο και ο πρωθυπουργός μάς είπαν ότι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Μας είχαν υποσχεθεί ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απολύτως άλλη περικοπή τόσο στις συντάξεις όσο και στους μισθούς».

Σε ποιο ύψος, όμως, φτάνουν οι περικοπές; «Ήδη είναι εφιαλτικές. Στους ανώτατους αξιωματικούς έχουν ξεπεράσει το ποσοστό του 65%, στους ανώτερους έχουν φτάσει σε ποσοστό της τάξης του 55%, ενώ στους αξιωματικούς οι μειώσεις στις αποδοχές έχουν φτάσει το 40%.

Μέχρι τώρα μετράμε τουλάχιστον 11 περικοπές. Νομίζω ότι εύκολα γίνεται αντιληπτό πως δεν μπορούν να γίνουν νέες. Εάν διαπιστωθεί από την πλευρά μας ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε σαφέστατα και θα υπάρξουν αντιδράσεις από όλους τους ένστολους», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας.

Για το Ασφαλιστικό, ο κ. Δανιάς λέει στην «Α»: «Την παρούσα στιγμή μένουμε στις εγγυήσεις που μας δόθηκαν από τον κ. Κατρούγκαλο και το κυβερνητικό επιτελείο γενικότερα. Όπως συμβαίνει με όλες τις κοινωνικές ομάδες, έτσι και εμείς έχουμε ματώσει οικονομικά από τις περικοπές και μάλιστα θα έλεγα σε μεγαλύτερο βαθμό. Δεν αντέχουμε, πλέον, άλλες μειώσεις, όπως δεν τις αντέχει και κανένας πολίτης. Βρισκόμαστε σε κατάσταση αναμονής και αναλόγως θα κινηθούμε, εφόσον χρειαστεί».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσουκαράκης υποστηρίζει: «Διάβασα πολύ καλά την επίμαχη τροπολογία που προτείνεται για το Ασφαλιστικό. Νομίζω ότι δεν επηρεάζει τον κλάδο μας και, φυσικά, εύχομαι να μην επηρεάσει κανέναν κλάδο. Στην ουσία, τα Μετοχικά Ταμεία τα οποία ανήκουν στον κλάδο μας είναι αυτοχρηματοδοτούμενα.

Οι στρατιωτικοί που πληρωνόμαστε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχουμε καμία απολύτως ταύτιση με όσους είναι ενταγμένοι στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ, ασφαλιστικά ταμεία για τα οποία πρόκειται να ισχύσουν άλλα δεδομένα».

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ 11/01/2016 – Σ.Λ.)

1 σχόλιο: