**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αποστράτων για το Κυβερνητικό Σχέδιο Κοινωνικής Ασφάλισης !

ΠΗΓΗ : kranos




Συνάδελφοι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθώντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φέρνει τα πάνω κάτω στην Κοινωνική ασφάλιση, με στόχο την απαλλαγή του κράτους από τη χρηματοδότηση ή την εγγύηση του συστήματος ασφάλισης, πρόνοιας και περίθαλψης συνολικά.


Συνάδελφοι

Οι προκάτοχοί της κυβέρνησης έφεραν τα ασφαλιστικά ταμεία στη σημερινή κατάσταση, αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια φρόντισαν να «αξιοποιήσουν» τα αποθεματικά των, δηλαδή τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζόμενων, προς το συμφέρον των μεγαλοεπιχειρηματιών (θαλασσοδάνεια, επενδύσεις στο χρηματιστήριο, οφειλές εισφορών). Στη συνέχεια ακολούθησε το κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων με το PSI, σε αντίθεση με τις τράπεζες που ανακεφαλαιοποιούνται.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αδιαφορώντας για το τι έφταιξε και ποιος ωφελήθηκε από το πιοπάνω ξεπούλημα των αποθεματικών των ταμείων, εμφανίζεται ότι δήθεν αναγκαστικά οδηγείται στα μέτρα που προτείνει, χρησιμοποιώντας το ίδιο επιχείρημα με τους προκατόχους της, ότι τάχα παλεύει για «βιωσιμότητά» του συστήματος. Πρόκειται για καθαρή κοροϊδία! Με την πολιτική αυτή για μια ακόμη φορά οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα!

Οι μάσκες έπεσαν! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει επιλέξει καθαρά πλέον με τίνος το μέρος είναι! Εμείς πιστεύουμε, ότι οι κατακτήσεις στην κοινωνική ασφάλιση που κερδήθηκαν, με αγώνες και θυσίες, δέχονται το νέο σαρωτικό χτύπημα που επιδιώκει η κυβέρνηση, καθώς καθιστά τα κοινωνικά ασφαλιστικά δικαιώματα ατομική ευθύνη των ασφαλισμένων, ωθώντας τους προς την ιδιωτική ασφάλιση, για ακόμη πιο πλούσια κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών της υγείας και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.


Με την πρότασή της για την Κοινωνική Ασφάλιση, η κυβέρνηση όχι μόνο διατηρεί τις αιματηρές μειώσεις που υπέστησαν οι συνταξιούχοι την τελευταία πενταετία, αλλά θα προχωρήσει σε επανυπολογισμό από την αρχή των συντάξεων που χορηγούνται ήδη, με δυσμενέστερους όρους, κοινούς για παλιούς και μελλοντικούς συνταξιούχους. Το σύνολο των δικαιούχων οδηγείται σε ακόμα μικρότερες αποδοχές αφού αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές σε κύρια και επικουρική σύνταξη.

Στη συνέχεια η κυβέρνηση υπόσχεται μέχρι το 2018 να μη μειώσει τις σημερινές συντάξεις, καλύπτοντας τη διαφορά που προκύπτει από τον επανυπολογισμό, με το τρικ της «προσωπικής διαφοράς». Αυτή, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα ισοσκελιστεί από τις αυξήσεις που θεωρεί ότι θα προκύψουν λόγω αύξησης του ΑΕΠ, αποφεύγει όμως να πει ότι στην αντίθετη περίπτωση, η «προσωπική διαφορά» θα κοπεί.

Και ενώ για τις κύριες συντάξεις έχουμε υποσχέσεις και καλλιέργεια ελπίδων προκειμένου να αποσπάσουν την ανοχή εργαζόμενων και συνταξιούχων μπροστά στις προδιαγεγραμμένες νέες ανατροπές, το σίγουρο είναι ότι οι επικουρικές συντάξεις σε μία πορεία θα εξαφανιστούν.

Κανένας εφησυχασμός δεν χωράει για τους απόστρατους!

Κανείς να μη πιστέψει ότι κάτι διαφορετικό θα ισχύσει για τις ΕΔ και τα ΣΑ. Η κυβερνητική πρόταση προβλέπει ρητά, ότι τα αντίστοιχα ζητήματα για τους στρατιωτικούς και άλλους που εργάζονται στο δημόσιο θα ρυθμιστούν κατά όμοιο τρόπο. Το τι πρόκειται να ισχύσει τελικά, δείχνει άλλωστε και το διπολικό σύστημα της βασικής αλλά και της ανταποδοτικής σύνταξης, που θα προέρχεται από τις αποδοχές των εργαζομένων ολόκληρου του εργάσιμου βίου και όχι της τελευταίας πενταετίας, όπως ισχύει σήμερα για τους περισσότερους εργαζόμενους.

Επίσης οι αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί στον Κλάδο Εφάπαξ Παροχών του νέου Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, με τις οποίες επηρεάζονται άμεσα αστυνομικοί και πυροσβέστες, που είναι ασφαλισμένοι στο Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, δείχνουν που πηγαίνουν τα πράγματα σχετικά και με το εφάπαξ (αλλαγή τρόπου υπολογισμού). Δεν μας διαφεύγει επίσης, ότι τα τελευταία χρόνια το ίδιο ταμείο δεν χορηγεί εφάπαξ.

Δεν είναι όμως αποδεκτό, από τη μια το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία να απαλλάσσονται από το «κόστος» της χρηματοδότησης των κοινωνικών παροχών και από την άλλη να έχουμε τους συνάδελφους μας στην ενέργεια και τους άλλους εργαζόμενους να εκτίθενται πολλαπλά σε επαγγελματικούς κινδύνους, σε ασθένειες, σε εργατικά ατυχήματα χωρίς, τις περισσότερες φορές, τη στοιχειώδη προστασία υγιεινής και ασφάλειας.

Ως εδώ δεν πάει άλλο!

      Εμείς λέμε ότι πρέπει να πληρώσουν για την κοινωνική ασφάλιση, αυτοί που λεηλάτησαν τα ταμεία δηλαδή το κράτος και το κεφάλαιο. Οι συνταξιούχοι με τον ιδρώτα και το αίμα τους έχουν πληρώσει όχι μόνο τις σημερινές, αλλά και ακόμη καλύτερες συντάξεις.

Όλοι στους δρόμους

Να αντιδράσουμε αποφασιστικά και να αγωνιστούμε στο πλευρό των εργαζομένων και των άλλων συνταξιούχων που μάχονται με συνέπεια για το δίκιο όλων μας.

·         Να αγωνιστούμε για τη διατήρηση και ενίσχυση του συστήματος της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν κοινωνικής μας ασφάλισης με πλήρη χρηματοδότηση και εγγύηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

·         Να μην επιτρέψουμε καμιά νέα περικοπή στις κύριες και επικουρικές συντάξεις - μερίσματα και να απαιτήσουμε την αποκατάσταση τους στα επίπεδα του 2009, καθώς και την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.

·         Να επιστραφούν όλα τα λεηλατημένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης (επενδύσεις στο χρηματιστήριο κ.α.).


11/1/2016

Η Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση

του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΠΕΑΠΣ), ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ) και Νίκος Καρπής αντιπλοίαρχος ε.α. ΛΣ, Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος Β΄ αντιπρόεδρος της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής, Δημήτρης Μαντζιάρας αναπλ. ταμίας της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου