**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Απόστρατοι : Έφτασαν μέχρι και τον Κατρούγκαλο για το δίκιο τους !

ΠΗΓΗ : staratalogia


Οι απόστρατοι «τρέχουν», αλλά δεν βρίσκουν λύσεις
Μέχρι τον Κατρούγκαλο έφτασαν για να δικαιωθούν. Για την «καυτή πατάτα» της απόφασης του ΣτΕ δήλωσε ότι είναι αναρμόδιος

Οι τρεις μάγοι με τα δώρα ακολουθούσαν το αστέρι της Βηθλεέμ με την ελπίδα να τους οδηγήσει στο Θείο Βρέφος και οι τρεις Ενώσεις (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ) χτυπούν κάθε υπουργική πόρτα που... θα βρεθεί μπροστά τους, πιστοί στη ρήση πως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Έτσι, οι απόστρατοι χτύπησαν και την πόρτα του Γιώργου Κατρούγκαλου. Σε συνάντησή τους συζητήθηκαν τα θέματα του Ασφαλιστικού, μεταξύ των οποίων είναι και η διατήρηση της υπαγωγής των στρατιωτικών στο Δημόσιο, αλλά και το πως δεν πρέπει να υπάρχει ρήτρα ηλικίας αποχώρησης από το στράτευμα για όσους είναι συνταξιούχοι ή έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης. Όπως λένε, ο κ. Κατρούγκαλος υποσχέθηκε πως «η κυβέρνηση εγγυάται ότι θα προστατευτούν οι συντάξεις, όμως για την «καυτή πατάτα» της απόφασης του ΣτΕ δήλωσε αναρμόδιος και το συντονιστικό περιμένει να έχει και τετ-α-τετ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σε κάθε περίπτωση, οι απόστρατοι τονίζουν σε όλους τους υπουργούς με τους οποίους συναντιούνται πως για να δεσμεύονται ηθικά οι στρατιωτικοί να αφιερώσουν το άπαν της ύπαρξής τους για την ασφάλεια και την ακεραιότητα της πατρίδας τους, ο νομοθέτης έως τα μνημονιακά χρόνια φρόντιζε να δεσμεύεται και η πολιτεία πως θα φροντίζει για την καθημερινότητα των στρατιωτικών και των οικογενειών τους. Αυτό, άλλωστε, το γνωρίζουν ήδη και οι τροϊκανοί από την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, αφού ξέρουν ότι ένας Συνταγματάρχης, π.χ., στην Ισπανία αμείβεται με 58.447,71 ευρώ, στην Αγγλία με 118.234,51 ευρώ και στη Γερμανία με 90.578,52 ευρώ.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 02/01/2016 – ΚΩΣΤΑΣ ΑΤΤΙΑΣ)

__________________


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου