**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Από τον ημερήσιο τύπο για το νέο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό καθεστώς των Στρκών!


PDF Εκτύπωση E-mail

Φόβοι για μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις στρατιωτικών αλλά και του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας από το νέο ασφαλιστικό !!!
Σε ό,τι αφορά στα σώματα ασφαλείας το νέο ασφαλιστικό αναφέρει χαρακτηριστικά πως "με παρόμοιο τρόπο θα υπολογιστούν τα ποσά για τους στρατιωτικούς (συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών)" και κάπως έτσι οι μειώσεις θα φτάσουν ως και το 40%.
Παράλληλα και με τον νέο υπολογισμό των συντάξεων στο δημόσιο ένας αστυνομικός με 35 έτη εργασίας θα λάβει σύνταξη 1.000 ευρώ/μήνα αντί για 1.200 ευρώ, ενώ ένας αξιωματικός του Στρατού θα λάβει σύνταξη της τάξης των 1.150 ευρώ, αντί για 1.350 ευρώ (καθαρά) με βάση τον παλιό τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.
Η απώλεια δηλαδή είναι 200 ευρώ, τουλάχιστον 15% για τους περισσότερους στρατιωτικούς δηλαδή, καθώς πλέον υπολογίζεται για τη σύνταξη το σύνολο του εργασιακού βίου και παύει να ισχύει ο νόμος Κουτρουμάνη με διαφορετικό υπολογισμό ως το 2010.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος οι στρατιωτικοί φοβούνται ότι θα χάσουν την πλασματική πενταετία (την οποία δικαιούνται λόγω του ότι δουλεύουν έξι ημέρες την εβδομάδα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους), καθώς αναφέρεται ότι οι συντάξεις θα υπολογιστούν με βάση τον ασφαλιστικό βίο και όχι τον εργασιακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου