**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Aσφαλιστικό - Τροπολογία : Ποιοι είχαν ΄΄μπάρμπα΄΄ στην ... Μεσογείων !

ΠΗΓΗ : onalert

"Λαό και Κολωνάκι" ξεχωρίζει μάλλον η τροπολογία που πέρασε στο νόμο για το Ασφαλιστικό - Συνταξιοδοτικό και ορίζει την 1η Ιουλίου ως ημερομηνία εφαρμογής του νόμου για τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.
Το περίεργο της όλης υπόθεσης είναι πως ενώ στα λόγια η τροπολογία συνδέθηκε με την επικείμενη κατάθεση ρύθμισης για τα ειδικά μισθολόγια, αυτό δεν αποτυπώθηκε στο γράμμα του νόμου, γεγονός που αφήνει περιθώριο να υποστηριχθεί ότι μπορεί και να εξυπηρετούσε άλλες ανάγκες.

Ο συλλογισμός ενισχύεται περισσότερο από το γεγονός ότι η τροπολογία στην αρχική της μορφή, όπως την είχε συντάξει η ΓΔΟΣΥ του ΥΠΕΘΑ και είχε δώσει στη δημοσιότητα η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, όριζε ότι "Ειδικά για τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 4, τίθενται σε ισχύ μετά την έναρξη εφαρμογής του νέου ειδικού μισθολογίου για τα στελέχη αυτά και κατόπιν έκδοσης ειδικού εφαρμοστικού νόμου".

Στον νόμο που ψηφίστηκε ωστόσο, αντικαταστάθηκε το χρονικό περιθώριο με την πολύ αυστηρή ημερομηνία 1η Ιουλίου 2016.

Όπως παρατηρεί ο Ηλίας Νατσιούλας, λοχαγός ε.α. και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη σελίδα του στο Facebook, "αν και υπήρχε η αίσθηση ότι θα καθυστερήσει το ειδικό μισθολόγιο και έτσι οι στρατιωτικοί θα γλιτώσουν τις επώδυνες διατάξεις του ασφαλιστικού, τελικά στο ψηφισθέν Νομοσχέδιο απαλείφτηκε η φράση «τίθεται σε ισχύ μετά την έναρξη εφαρμογής του νέου ειδικού μισθολογίου για τα στελέχη αυτά και κατόπιν έκδοσης ειδικού εφαρμοστικού Νόμου» και μπήκε η φράση τίθενται σε ισχύ από 1.7.2016.

Τα στελέχη που καίγονταν περισσότερο να πάρει παράταση η εφαρμογή του ασφαλιστικού Νόμου ήταν κυρίως όσοι αποστρατεύθηκαν με τις τακτικές και έκτακτες κρίσεις του Μαρτίου και οι οποίοι δεν έχουν διαγραφεί ακόμη.
Με την δίμηνη παράταση εκτιμάται αν και θεωρείται σίγουρα ότι θα έχουν διαγραφεί.

Τα στελέχη αυτά των τακτικών κρίσεων είναι κυρίως βαθμού Συνταγματαρχη (όλων των Κλάδων) και άνω.

Φυσικά να περιμένετε ότι θα περάσει στα ψιλά γράμματα από αυτούς που αυτοαποκαλούνται ότι εκπροσωπούν ως σύνδεσμος τα στελέχη των ΕΔ και ο λόγος είναι ευνόητος.

Οπως δηλαδή πέρασαν όλες οι επώδυνες διατάξεις του ασφαλιστικού. Ακόμη και το επιχείρημα της τροπολογίας του ΥΠΕΘΑ περί μισθολογίου δεν αποτυπώθηκε. Και γεννάται εύλογα το ερώτημα: Αν δεν εφαρμοστεί το νέο ειδικό μισθολόγιο από 1-7-2016 γιατί να έχει εφαρμογή το ασφαλιστικό από 1-7-2016; Ποιοι εξυπηρετήθηκαν από αυτή τη διάταξη;".


Δείτε την τροπολογία όπως ήταν αρχικά και όπως τελικά ψηφίστηκε και κρίνετε μόνοι σας.

Το αρχικό κείμενο της τροπολογίας δημοσίευσε το Onalert.gr στο ρεπορτάζ με τίτλο "Ασφαλιστικό στρατιωτικών: Τι σημαίνει η τροπολογία του ΥΠΕΘΑ"




Το κείμενο που τελικά ψηφίστηκε ορίζει αυστηρό περιθώριο για την περίοδο χάριτος την 1η Ιουλίου, ακόμα κι εάν δεν έχει ψηφιστεί καμία νέα ρύθμιση για τα ειδικά μισθολόγια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου