**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

ΣτΕ : Ο δικηγόρος της ΠΟΑΣΥ εξηγεί τι αλλαγές φέρνει για τους ένστολους η απόφαση !

ΠΗΓΗ : onalert


14.05.2016 | 20:30
Image
Συνέντευξη στην ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ

 Μνημειώδεις αποφάσεις χαρακτηρίζει ο Χαράλαμπος Μπουκουβάλας, νομικός σύμβουλος της ΠΟΑΣΥ τις υπ’ αριθ. 1125-28/2016 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας,
που δημοσιεύθηκαν χθες 13 Μαΐου 2016. Με τις αποφάσεις αυτές κρίνονται ως αντισυνταγματικές οι διατάξεις του άρθρου 86 του ν.4307/2014 τόσο κατά το μέρος της μειωμένης κατά 50% αναδρομικής επιστροφής της διαφοράς των μηνιαίων αποδοχών από 1-8-2012 έως 15-11-2014, όσο και κατά το μέρος της αναπροσαρμογής τους για το μέλλον, σε επίπεδα χαμηλότερα του έτους 2012!

Το Onalert.gr ζήτησε από τον άνθρωπο που έδωσε τη νομική μάχη στο Συμβούλιο της Επικρατείας και την κέρδισε εκπροσωπώντας δεκάδες χιλιάδες στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, να εξηγήσει τι σημαίνει αυτή η απόφαση για τον κάθε ένστολο, είτε υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, είτε στα Σώματα Ασφαλείας.

Η συνέντευξη έγινε μέσω skype. Ο κ. Μπουκουβάλας υποστήριξε πως το Συμβούλιο της Επικρατείας απειτεί την επιστροφή των μισθών στα επίπεδα του 2012. Αυτό σημαίνει ότι διασφαλίζει τα ειδικά μισθολόγια και θέτει ως αφετηρία μισθού σε περίπτωση θέσπισης νέου μισθολογίου τα μισθολόγια του 2012.

Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανατροπής του Ασφαλιστικού που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ κάνει λόγο και για δικαίωση αποστράτων. Τέλος εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει "τερτίπια" όπως και έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση και θα εφαρμόσει την απόφαση. Τέλος εκτιμά πόσα χρήματα θα δουν οι ένστολοι στο μισθό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου