....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στο Παράρτημά μας στην οδό Ειρήνης 9 στην Κατερίνη ....

Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Ειδικά Μισθολόγια : Ψηφίζουν την τροπολογία με α΄χημίες - Τι συνεπάγεται - ΑΝΑΛΥΣΗ !

ΠΗΓΗ : onalert


22.05.2016 | 17:59
Image
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

 Διήμερες διαπραγματεύσεις για τον ...τετραγωνισμού του κύκλου ήταν μάλλον οι διαπραγματεύσεις για την περίφημη τροπολογία που παγώνει τις προαγωγές στα ειδικά μισθολόγια.

Από το "βέτο" που θα προέβαλλαν οι ΑΝΕΛ όπως έλεγε χθες το πρωί ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος, φθάσαμε σήμερα στην ψήφιση της τροπολογίας με μια υποσχετική πρόσθεση, καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους: Θα ισχύσει από 1 Ιανουαρίου 2017 εκτός κι αν καταφέρουν ΟΛΑ τα εμπλεκόμενα υπουργεία να βρουν ισοδύναμα. Αν δεν τα καταφέρουν δηλαδή, ισχύει κανονικά το πάγωμα.

Το Onalert.gr παρουσιάζει την τροπολογία που ψηφίζεται με τις υπογραφές των αρμόδιων υπουργών και λαμβάνει θέση ως άρθρο 236 στο νόμο.Ο Ηλίας Νατσιούλας, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, αναλύει τι πραγματικά σημαίνει η ψήφιση της τροπολογίας.

Εκεί που μας χρώσταγαν μας πήραν και το βόδι. Ταιριάζει γάντι η παροιμία στην τροπολογία που κατατέθηκε για το πάγωμα του χρονοεπίδοματος και των μισθολογικών προαγωγών στους λειτουργούς που αμείβονται με τα ειδικά μισθολόγια.
Να ξεκαθαρίσω εξ αρχής ότι η αρχική τροπολογία που κατατέθηκε θα είχε εφαρμογή από 1-1-2017 και έως 31-12-2018. Μετά τις αντιδράσεις των υγειών Ενώσεων Στρατιωτικών αλλά και των ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας, που είπαν φτάνει ως ΕΔΩ η κοροϊδία και ο εμπαιγμός, ακούσαμε σήμερα τον κ. Χουλιαράκη να καταθέτει νομοτεχνική βελτίωση στην παραπάνω τροπολογία.

Προσοχή «νομοτεχνική διόρθωση»

Τι λέει αυτή η νομοτεχνική διόρθωση;

Είναι ξεκάθαρο από την τροπολογία ότι  δίνεται παράταση στην κυβέρνηση μέχρι 31-12-2016 να βρει ισοδύναμα μέτρα για να αποφευχθεί το πάγωμα.

Ούτως η άλλως μέχρι 31-12-2016 δεν θα εφαρμόζονταν η τροπολογία. Όπως είπα έχει ισχύ από 1-1-2017.

Ποιος ο λόγος να παραμείνει η τοπολογία και να μην αποσυρθεί, να ψηφιστεί δηλαδή ως διάταξη Νόμου;

Θα βρεθούν τα ισοδύναμα; Αυτό είναι γενικό και αόριστο. Αν δηλαδή με την τροπολογία ψηφισμένη σήμερα δεν βρεθούν αυτά τα ισοδύναμα, το πάγωμα από 1-1-2017 θα λάβει σάρκα και οστά.

Είναι κάτι σαν το ασφαλιστικό που ψηφίστηκε μια μικρή παράταση 2 μηνών για να προλάβουν ορισμένα στελέχη τον παλιό ασφαλιστικό Νόμο. Δεν αποφεύχθηκε όμως το νέο ασφαλιστικό στην πράξη από 1-7-2016.

Ή θα αποσυρθεί η τροπολογία ή πιστεύω κατά την άποψη μου ότι απλά έγινε για επικοινωνιακούς λόγους ώστε να πανηγυρίσουν κάποιοι και να το «σερβίρουν» στα στελέχη ως κέρδος.

Πάμε στο οικονομικό κομμάτι;

Σύμφωνα με την έκθεση του ΓΛΚ το όφελος της κυβέρνησης από το πάγωμα ανέρχεται σε 118 εκατομμύρια. Και όπως αναγράφεται θα υπάρξει ελάφρυνση του Π/Υ και η τροπολογία κρίνεται αναγκαία για την συγκράτηση του μισθολογικού κόστους του δημοσίου.

Τι σημαίνει αυτό ως προς την απόσυρση της τροπολογίας; Από την στιγμή που δεν αποσύρεται και δίνεται πίστωση χρόνου έως 31-12-2016 να βρεθούν ισοδύναμα, σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτά τα κονδύλια.

Αυτή την βδομάδα θυμίζω ότι διαβεβαίωνε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ότι θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ και θα δώσει και το άλλο 50% από 1-8-2012.

Μακάρι και ευχή να το καταφέρει, όμως ο λογαριασμός ανεβαίνει όσο περνά ο χρόνος. Και αν σήμερα δεν μπορούν να βρεθούν 118 εκατομμύρια πως θα βρεθούν και τα άλλα περίπου 500 εκατομμύρια που εκτιμάται ότι είναι το ποσό που απαιτείται για την πλήρη υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ;

Απάντηση δεν θα δώσω στο παραπάνω ερώτημα καθώς ο καθένας την ξέρει.

Θυμάμαι και μια άλλη παροιμία του σοφού λαού μας «Ο Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατώγεια»

Άρα θεωρώ ΔΩΡΟΝ ΑΔΩΡΟ τη νομοτεχνική διόρθωση. Για αυτό και πρέπει να ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ από το Σχέδιο Νόμου. Ειδάλλως να μην πανηγυρίζουν για το «πάγωμα» στο «πάγωμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου