**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Τι κατέθεσαν οι φορείς μας στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας ( 12/7/2016 ) !




PDF Εκτύπωση E-mail
Από την Π.Ο.Ε.Σ. :

ypopnhma-poes-epitroph-ioyl-2016























ypopnhma-poes-epitroph-ioyl-2016-1


























ypopnhma-poes-epitroph-ioyl-2016-2

























ypopnhma-poes-epitroph-ioyl-2016-3























ypopnhma-poes-epitroph-ioyl-2016-4



























ypopnhma-poes-epitroph-ioyl-2016-5

























ypopnhma-poes-epitroph-ioyl-2016-6
























ypopnhma-poes-epitroph-ioyl-2016-7









ypopnhma-poes-epitroph-ioyl-2016-8
























ypopnhma-poes-epitroph-ioyl-2016-9



Απο την Ε.Α.Α.Α. (ομιλία Προέδρου, Σ.Καββούρη) :

Κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής,

Κύριε Υπουργέ,

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές καλησπέρα σας

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και την δυνατότητα να εκθέσω ενώπιων σας τις θέσεις ,τις προτάσεις μας και την αγωνία των μελών της Ένωσης.

Η πατρίδα μας βιώνει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση στη μεταπολεμική ιστορία της, που κατά την άποψη πολλών ο σκοπός και τα αίτια της είναι δυσδιάκριτα και δυστυχώς τα βάρη μονομερώς κατανεμημένα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις πλήττονται καθημερινά και η επιχειρησιακή τους ικανότητα μειώνεται τόσο λόγω καταρράκωσης του ηθικού των στελεχών από τις διαρκείς, επώδυνες εκφάνσεις των μνημονίων, όσο και λόγω των σημαντικότατων περικοπών στο τομέα των εξοπλισμών.

Κύριε Υπουργέ,

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε η Πολεμική Αεροπορία είναι κατ΄ εξοχήν τεχνολογικό όπλο, στο οποίο οι απόφοιτοι των υφισταμένων Σχολών της Π.Α και προσεχώς και οι απόφοιτοι της νέας Σχολής, καλούνται μετά από την απαιτούμενη εκπαίδευση να συντηρήσουν και να εγγυηθούν την υψηλή διαθεσιμότητα αεροσκαφών τέταρτης γενιάς αλλά και τον χειρισμό οπλικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας.

Συνεπώς, θα πρέπει να τους παρέχεται η ύψιστη δυνατή εκπαίδευση προκειμένου να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στον κυρίαρχο στόχο της Π.Α., δηλαδή να συντηρήσουν με απόλυτο επαγγελματισμό το αεροσκάφος, με το οποίο ο χειριστής θα εκτελέσει με επιτυχία την αποστολή του. Για αυτό τον λόγο οι δεσμοί των χειριστών και των τεχνικών είναι άρρηκτα δεμένοι μεταξύ των.

Σας καλώ λοιπόν να μελετήσετε με μεγάλη προσοχή τις προτάσεις και τις θέσεις των τριών Συλλόγων των Αποφοίτων ΑΣΣΥ της Π.Α, προτάσεις και θέσεις που έχουν υιοθετηθεί πλήρως με απόφαση του Δ.Σ της Ένωσης.

Επίσης καλούμε να εξασφαλιστεί άμεσα όπως κατ’ επανάληψη έχετε υποσχεθεί η εξαίρεση των ειδικών μισθολογίων από την υπαγωγή στον ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου Περί Ιεραρχίας και Προαγωγών των Ε.Δ., οι Αξιωματικοί μετά την αποστρατεία τους εγγράφονται στα στελέχη της εφεδρείας, διατηρώντας τοιουτοτρόπως την εσαεί και οιονεί ιδιότητα του Στρατιωτικού, οι οποίοι σε περίπτωση ανάγκης θα κληθούν να αντιμετωπίσουν πιθανή απειλή μαζί με τους εν ενεργεία συναδέλφους τους. Συνεπώς η υπαγωγή στον ΕΦΚΑ τυγχάνει παράνομη, αντισυμβατική και αντίκειται στις αρχές της χρηστής Διοίκησης.

Τελειώνοντας θα ήθελα να συμπληρώσω τα εξής :

Το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων έχει καταρρακωθεί σε μεγάλο βαθμό με τους αλλοπρόσαλλους χαρακτηρισμούς εναντίον μας από παλαιοτέρους κυβερνητικούς Υπουργούς. «Αντιπαραγωγικοί» , «αυτιστικοί»  μερικοί από τους  χαρακτηρισμούς αυτούς. Όμως τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν πτοήθηκαν και δεν πτοούνται. Συνέχισαν και συνεχίζουν να προσφέρουν αγόγγυστα τα μέγιστα για την πατρίδα μας. Επιβάλλεται όμως να τους δώσετε πίσω την αξιοπρέπεια και τηναξιοσύνη που τους αξίζει και τους ανήκει. Μην τους τάζετε αν δεν μπορείτε να τα υλοποιήσετε. Απλά φροντίστε να υλοποιήσετε όλα αυτά που κατά καιρούς έχετε υποσχεθεί.

Τότε και μόνον τότε το πολιτικό σύστημα εν γένει θα επανακτήσει την χαμένη του αξιοπιστία και όλοι μαζί οι Έλληνες θα τα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε όλες τις σημερινές δυσκολίες.

Σας ευχαριστώ.

Σπυρίδων Καββούρης

Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α

Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α




Απο τον Σ.Α.ΣΤΥΑ (ομιλία Προέδρου του, Δ.Φαλτάϊτς) :
Κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής,
κύριε Υπουργέ,
κυρίες και κύριοι Βουλευτές καλησπέρα σας
Είμαι ο Σμήναρχος ε.α Δημήτρης Φαλτάιτς Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ, του μακροβιότερου Συλλόγου στις Ένοπλες Δυνάμεις και του πολυπληθέστερου από πλευράς μελών αν εξαιρέσουμε τις Θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων. Ο Σύλλογός μας φέτος συμπληρώνει 34 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, εκπροσωπώντας πάνω από 13000 αποφοίτους της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και την δυνατότητα να εκθέσω ενώπιων σας τις θέσεις και τις προτάσεις του Συλλόγου μας.
Διαβάσαμε με ιδιαίτερη προσοχή την αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου όπου επί λέξει αναφέρεται, ότι με τη ρύθμιση αυτή ρυθμίζεται η ενοποίηση των τριών Σχολών και επιχειρείται η αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους υπαξιωματικούς της ΠΑ.
Κύριε Υπουργέ,
Αν αυτά που καταγράφονται στην αιτιολογική έκθεση ήταν πλήρως και κατανοητώς αποτυπωμένα στο σχέδιο νόμου τότε δεν θα χρειαζόταν να βρίσκομαι ενώπιον σας , προσπαθώντας να σας πείσω περί του αντιθέτου.
Και εξηγούμαι :
1. Πουθενά στο σχέδιο νόμου δεν αναφέρεται η λέξη ενοποίηση των τριών Σχολών παρά μόνο η ίδρυση μίας νέας Σχολής και η κατάργηση ή η διάλυση των τριών υφιστάμενων Σχολών.
2. Στα τέσσερα άρθρα του σχεδίου νόμου ούτε λόγος για αναβάθμιση. Δεν υπάρχει κάν η λέξη αναβάθμιση στις 347 λέξεις του πρώτου κεφαλαίου .
3. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην ονομασία της νέας Σχολής, καθώς είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι εάν υιοθετηθεί η πρόταση του κ. Α/ΓΕΑ οδεύουμε ολοταχώς προς την θεσμοθέτηση ενός καθαρά σώματος Υπαξ/κών με το οποίο είμαστε αδιαπραγμάτευτα αντίθετοι.
4. Στην παράγραφο 2 του άρθρου 2, όπου αναφέρονται οι τρείς κατευθύνσεις της νέας Σχολής, δεν αναφέρονται αντίστοιχα οι τρείς Σχολές που ενοποιούνται. Έτσι μια λαμπρή ιστορία 70 χρόνων με πάνω από 30 νεκρούς κατά την εκτέλεση του καθήκοντος καταργείται.
5. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 3 αναφέρεται ότι «Η Σ.Μ.Υ.Α. είναι Ανώτερη Στρατιωτική Σχολή Υπαξιωματικών, ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης…..». Για την ιστορία οι Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων ανήκουν στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το έτος 2001 όπως ορίζεται στην παράγραφο 5 του άρθρου 19 του Ν.2913/2001. Άρα και εδώ δεν έχουμε κάτι το καινούργιο.
6. Στην παράγραφο 3 του άρθρου 3 αναφέρεται ότι «Η διάρκεια της εκπαίδευσης στη Σχολή είναι τριετής. Οι σπουδαστές που αποφοιτούν ευδοκίμως ονομάζονται Σμηνίες ….». Μα από πέρσι με το ΦΕΚ 699/ 24-4-15 η διάρκεια της Σχολής είναι τριετής , όπως επισημοποιήθηκε και φέτος για ακόμη μία φορά με το άρθρο 24 του Ν.4361/2016. Από το 1949 δε, οι σπουδαστές που αποφοιτούν από την Σχολή ονομάζονται Σμηνίες. Άρα και εδώ δεν παρατηρούμε καμία μα καμία αλλαγή στα πλαίσια της αναβάθμισης όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση.
Στην ουσία κύριε Υπουργέ, ο κύριος Α/ΓΕΑ δυστυχώς, σας πρότεινε ένα σχέδιο νόμου όπου μέσα σε 4 άρθρα διαγράφεται η Ιστορία 70 χρόνων των 3 Σχολών ΑΣΣΥ της Π.Α. και ουσιαστικά μαθαίνουμε και το όνομα της νέας Σχολής. Τίποτα μα τίποτα παραπάνω. Περί αναβάθμισης δε, ούτε κουβέντα.
Συνεπώς εισηγούμαστε την άμεση απόσυρση του κεφαλαίου Α’ προκειμένου να ανασυνταχθεί πλήρως και να συμπληρωθεί με την αναφερόμενη αναβάθμιση της αιτιολογικής έκθεσης, αλλιώς εάν εμείνετε, αντιπροτείνουμε τα παρακάτω:
1. Η ονομασία της νέας Σχολής να είναι το "Στρατιωτικό Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πολεμικής Αεροπορίας" (ΣΤΕΙ - ΠΑ) .
2. Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την κατάργηση των υφιστάμενων Σχολών. Ζητούμε οι υφιστάμενες Σχολές να ενοποιηθούν και να παραμείνουν ως κατευθύνσεις στην νέα Σχολή, όπως αντίστοιχα συνέβη με την ΣΜΑ, η οποία με τον Ν.3187/2003 μεταλλάχθηκε σε τμήμα Μηχανικών – ΣΜΑ υπό της Σχολής Ικάρων. Συνεπώς να τροποποιηθεί η παράγραφος 2 του άρθρου 2 ως εξής:
Α. Κατεύθυνση Τεχνολογικής Υποστήριξης –Σ.Τ.Υ.Α,
Β. Κατεύθυνση Επιχειρησιακής Υποστήριξης - Σ.Ι.Ρ,
Γ. Κατεύθυνση Διοικητικής - Εφοδιαστικής και Οικονομικής Υποστήριξης - Σ.Υ.Δ
3. Στα πλαίσια της ουσιαστικής αναβάθμισης προτείνουμε να νομοθετηθεί η ισοτιμία του πτυχίου με την αντίστοιχη Σχολή των ΤΕΙ Χαλκίδας, όπου σημειωτέον σε ποσοστό άνω του 70% διδάσκονται τα ίδια μαθήματα σε όλες τις ειδικότητες πλην αυτών του Ελεγκτή Αναχαιτίσεως και του Οπλουργού και είναι σε αντιστοιχία δε με τον EMAR – 66 (Κανονισμό ανάπτυξης ευρωπαϊκών στρατιωτικών απαιτήσεων αξιοπλοΐας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας).
4. Προτείνουμε ο βαθμός αποφοίτησης των σπουδαστών να είναι αυτός του Επισμηνία τουλάχιστον. Δεν νοείται αναβάθμιση της Σχολής, βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, επιμήκυνση του χρόνου σπουδών, χωρίς την απαραίτητη και αυτονόητη ιεραρχική αναρρίχηση του βαθμού αποφοίτησης των σπουδαστών.
5. Απόρροια της αυτονόητης ιεραρχικής αναρρίχησης του βαθμού αποφοίτησης των σπουδαστών θα πρέπει να είναι και ο καταληκτικός βαθμός των αποφοίτων της νέας Σχολής και για τον λόγο αυτό προτείνουμε ως καταληκτικό βαθμό των αποφοίτων της νέας Σχολής αυτόν του Σμηνάρχου χωρίς πτυχίο ΑΕΙ -όπως γινόταν με το Ν. 2439/96 – και του Ταξιάρχου με πτυχίο ΑΕΙ.
Επειδή ο χρόνος είναι δυστυχώς περιορισμένος θα σας καταθέσουμε αναλυτικό και πλήρως τεκμηριωμένο υπόμνημα με τις θέσεις και τις εισηγήσεις μας και παρακαλώ να το εξετάσετε με προσοχή.
Σας ευχαριστώ.

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου