....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στο Παράρτημά μας στην οδό Ειρήνης 9 στην Κατερίνη ....

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση της ΕΑΑΣ για τις απόψεις της επί ν/σ ΄΄Ρύθμιση Θεμάτων Αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας΄΄ !ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Χαριλάου Τρικούπη 18, 106 79,  Αθήνα
Τηλ.:  210 36 33 797  -  Τηλεομοιότυπο.:  210 362 14 10
Ιστοσελίδα: www.eaas.gr  E-mail: eaasgr@gmail.com
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Αρ. Πρωτ.: 12/2016
Αθήνα, 14 Ιουλίου 2016
    Μετά από τη δυσαρέσκεια ορισμένων συναδέλφων για την παρουσίαση θέσεων του Προέδρου της Ε.Α.Α.Σ. στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, σε συζήτηση επί του κατατεθέντος νομοσχεδίου του ΥΠ.ΕΘ.Α. και ειδικότερα άρθρων του νομοσχεδίου που αφορούσαν θέματα που άπτονται άμεσα ή έμμεσα των εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως η ΜΟ.Μ.ΚΑ., η ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ. και η Μ.Ε.Ε./ΥΠ.ΕΘ.Α., ανακοινώνονται τα εξής:
     Το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. είχε εκφραστεί και διατυπώσει ομόφωνα τις θέσεις της στα παραπάνω θέματα προ διμήνου, με τη συμμετοχή του στην Ηλεκτρονική Διαβούλευση. Οι θέσεις αυτές είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ένωσης και παραμένουν ανυποχώρητα αδιαπραγμάτευτες. 
      Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ., κατά την παρουσία του επί του βήματος της οικείας Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων και την ολιγόλεπτη ομιλία του, κατά την εκτίμηση του Διοικητικού Συμβουλίου, υπήρξε ευμέθοδα υποτονικός, κυρίως σε ό,τι αφορά την προσβολή της ιδιοκτησίας των Ταμείων και την ανάληψη χωρίς την έγκριση των Διοικήσεων αυτών της ανεξέλεγκτης διαχείρισής τους. 
     Το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ., εμμένοντας στις αρχικές του θέσεις, καλεί  τους βουλευτές όλων των κομμάτων να σεβαστούν  την ατομική ιδιοκτησία των Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων και να θεσμοθετήσουν την ανταπόδοση ωφελειών για το παραγόμενο έργο των στελεχών τους. Καλεί, ομοίως, την Πολιτική Ηγεσία να σεβαστεί τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας που δικαιώνουν το έργο των στελεχών  των Ενόπλων Δυνάμεων και κατατάσσουν αυτούς πρώτους στην προτίμηση αποδοχής κλάδου της Ελληνικής κοινωνίας.
Εκ της Ε.Α.Α.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου