....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στο Παράρτημά μας στην οδό Ειρήνης 9 στην Κατερίνη ....

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

Τελετή Ονομασίας Νέων Λοχιών στη ΣΜΥ !

ΠΗΓΗ : veteranos
ΣΧΟΛΙΟ : Καλή ΔΥΝΑΜΗ, καλή ΥΓΕΙΑ, καλή ΤΥΧΗ και  ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ !  


Τελετή Ονομασίας Νέων Λοχιών στη Σ.Μ.Υ (φώτο)

DSC_0500
DSC_0749Την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 και ώρα 10:00 στην έδρα της Σχολής, ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ Αντιστράτηγος κ. Ηλίας Λεοντάρης, απένειμε αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα στους Δευτεροετείς Σπουδαστές-στριες, κατά τη διάρκεια της Τελετής Υιοθεσίας Τάξεως 2016 (Ονομασία Εθνικού Ήρωα).
Η Τελετή Υιοθεσίας καθιερώθηκε με διαταγή του Γενικού Επιτελείου Στρατού, προκειμένου να εξασφαλισθεί η διατήρηση της στρατιωτικής παράδοσης και η αναβίωση της ιστορικής κληρονομιάς του Ελληνικού Στρατού.
DSC_0527
Κάθε Τάξη Σπουδαστών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών ….
..ονομάζεται με το όνομα ενός Ήρωα, ο οποίος διακρίθηκε για εξαιρετικά ηρωικές πράξεις κατά τους αγώνες του Έθνους.Με αυτόν τον τρόπο οι Σπουδαστές μελετούν σε βάθος τη ζωή του Ήρωα, ο οποίος καθιερώνεται στην Τάξη τους και τον θεωρούν σαν μέλος της.DSC_0500
 Στο 2ο Ακαδημαϊκό Έτος προκηρύσσεται διαγωνισμός μελέτης (μονογραφία) μεταξύ των Σπουδαστών της Τάξης, με θέμα τον Ήρωα που θα φέρει το όνομά του η Τάξη. Στους πρωτεύσαντες επιδίδεται αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα του ΓΕΣ.
Ο Αντιστράτηγος Διονύσιος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Βρωμόβρυση της Μεσσήνης. Κατατάχθηκε στο στρατό στις 20 Σεπτεμβρίου 1880 ως οπλίτης Πεζικού.Στη συνέχεια φοίτησε στο Σχολείο Υπαξιωματικών και στις 22 Σεπτεμβρίου 1885 ονομάσθηκε Ανθυπολοχαγός Πεζικού.DSC_0440
 Κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο του 1912 ο Διονύσιος Παπαδόπουλος ανέλαβε τη Διοίκηση του 1ου Συντάγματος Ευζώνων το οποίο υπό τις διαταγές του πολέμησε καθ΄ όλη τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13. Κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο το 1ο ΣΕ έλαβε μέρος στη μάχη του Σαρανταπόρου, στη μάχη των Γιαννιτσών και στην προέλαση της Ελληνικής Στρατιάς προς Φλώρινα και Κορυτσά, στη συνέχεια αποβιβάσθηκε στην Πρέβεζα μαζί με την 5η  Μεραρχία και έλαβε μέρος στη μάχη Μπιζανίου – Ιωαννίνων.
Κατά τον Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο το 1ο ΣΕ υπό την 4η Μεραρχία έλαβε μέρος στη μάχη του Λαχανά, της Βέτρινας και του Σιδηροκάστρου. Στη φονικότατη μάχη του υψ. 1378 στην περιοχή του Κρέσνας, παρά της τεράστιες απώλειες, το Σύνταγμα κατέλαβε το ύψωμα και απέκρουσε τις βουλγαρικές αντεπιθέσεις.
Οι απώλειες των Αξκών ήταν τέτοιες που κλόνισαν το ηθικό των Στρατιωτών, αφού στο πεδίο της μάχης έπεσαν, πέραν των λοιπών Αξκών, ο Δκτής του 9ου ΤΕ Τχης Βελισσαρίου, ο Δκτής του Τάγματος Κρητών Τχης Κολοκοτρώνης και ο Λγός Μανωλίδης που μόλις είχε αναλάβει Δκτής του 9ου ΤΕ.
Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση ο Διονύσιος Παπαδόπουλος εναλλασσόταν στα καθήκοντα του Συνταγματάρχη, του Ταγματάρχη, του Λοχαγού ακόμα και του Δρίτη, επιδεικνύοντας άριστες ηγετικές ικανότητες.DSC_0449
Με την σύναψη ανακωχής και τη διακοπή των εχθροπραξιών ο Διονύσιος Παπαδόπουλος είχε μείνει με 5 Αξκούς.  Μετά τη λήξη των Βαλκανικών Πολέμων ο Διονύσιος Παπαδόπουλος προήχθη σε Συνταγματάρχη επ΄ ανδραγαθία και ανέλαβε Διοικητής του 3ου ΣΠ στη Χαλκίδα. Το 1917 ο Διονύσιος Παπαδόπουλος με δύο Διατάγματα προήχθη σε Υποστράτηγο και Αντιστράτηγο, διετέλεσε μέραρχος και αποστρατεύθηκε το 1921.Στις 6 Φεβρουαρίου του 1922 απεβίωσε στην Αθήνα.
  DSC_0458 DSC_0489 DSC_0494 DSC_0506 DSC_0500 DSC_0527 DSC_0722 DSC_0749 DSC_0783 DSC_0812

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου