**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Μισθολόγιο Στρατιωτικών : Τι δεσμεύτηκε ο Μητσοτάκης για τις αποφάσεις του ΣτΕ !

ΠΗΓΗ :  Forapartida




Έναν ενδιαφέροντα διάλογο από την οποίο προκύπτει και δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ για το μισθολόγιο των στρατιωτικών, αποκαλύπτει στην ιστοσελίδα της η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Άρτας.

Σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση κατά τη διάρκεια της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους φορείς μεταξύ των οποίων ήταν και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Άρτας.

Στη συζήτηση που είχαν με τον πρόεδρο της Ένωσης για τα οικονομικά των ε.ε. και ε.α. στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και για τα Εθνικά μας θέματα είπε μεταξύ των άλλων και τα εξής:

· Για την αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων: Ότι ως Κυβέρνηση υλοποίησαν, κατά 50%, την απόφαση του ΣτΕ και ως επερχόμενη νέα Κυβέρνηση, ισχύει η δέσμευση του για την αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων και την επιστροφή του υπόλοιπου 50%.

Στην παρατήρηση που του έγινε, με ότι, η αποκατάσταση,κατά 50% ήταν ψίχουλα και κοροϊδία και επίσης ότι, η ολομέλεια του ΣτΕ με την 1128/16 απόφασή του, ακύρωσε και αναγνώρισε ως αντισυνταγματικό τον ν.4307/14, με τον οποίο η Κυβέρνηση αντί να εφαρμόσει την 2192/2014, απόφαση του ΣτΕ, προέβη στη θέσπισή του, με τον οποίο ρυθμιζόταν η καταβολή του 50% των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών, σε 36 μηνιαίες δόσεις, ο Κ. Μητσοτάκης, έδειξε να αιφνιδιάζεται και να αγνοεί τις παραπάνω αποφάσεις καθόσον δεν έδωσε καμιά απάντηση.

· Για τα Εθνικά μας θέματα: Αναφέρθηκε στην λεπτομερή ενημέρωση που του έγινε στο ΥΠΕΘΑ και εξέφρασε την βαθιά ανησυχία του, για τα τεκταινόμενα στην περιοχή των κρατών της Μεσογείου και των Βαλκανίων.

1 σχόλιο:

  1. Αφού έκοψε το 60% των αποδοχών και των συντάξεων των Στρατιωτικών, τώρα παπαρολογεί. Ποιόν κοροϊδεύει ο άχρηστος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή