....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στο Παράρτημά μας στην οδό Ειρήνης 9 στην Κατερίνη ....

Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Παιδικός Αποκριάτικος Χορός ( Μασκέ πάρτυ ) !
 
        Η Ε.Α.Α.Σ. προτίθεται να διοργανώσει στη ΛΑΕΔ την Πέμπτη 10 Μαρ 2016 και από ώρα 18:00 έως 21:00 Παιδικό Αποκρεάτικο Χορό (Μασκέ πάρτυ), για εγγόνια και παιδιά ηλικίας έως 12 ετών, των μελών της.
 
         Τα παιδιά θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από έναν συνοδό μέλος Ε.Α.Α.Σ. με ταυτότητα (της ΕΑΑΣ) για την είσοδο ή μέλος μέλους της Ε.Α.Α.Σ. με κάρτα μέλους της ΕΑΑΣ για την είσοδο.
 
      Το ξεχωριστό πάρτυ με ξέφρενη μουσική, θα αναλάβει ειδική εταιρεία διοργάνωσης. Θα προσφερθεί παιδικό γεύμα και αποκρεάτικα δωράκια καθώς επίσης καφέ-βουτήματα για τους συνοδούς.
 
      Δηλώσεις συμμετοχής (με τήρηση της αίτησης κατ' απόλυτη προτεραιότητα λόγω του περιορισμένου αριθμού) παιδιών και συνοδών έως και την 04 Μαρ 2016 στην Ε.Α.Α.Σ. με καταβολή αντιτίμου παιδικής πρόσκλησης τιμής οκτώ (8) ευρώ και πρόσκλησης συνοδού τιμής επτά (7) ευρώ.
 
         Η παραλαβή των προσκλήσεων θα γίνει από την ΛΑΕΔ (Ρηγίλης 1) και τα γραφεία της  Ε.Α.Α.Σ. (Χαρ. Τρικούπη 18)  στις  8 και 9 Μαρ. από ώρα 11:00 έως 13:00. 
 
ΕΚ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
PDF Εκτύπωση E-mail

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

Ανεπανάληπτη βραδιά !!!!ΣΧΟΛΙΟ : Τα λόγια είναι περιτά ! Στον διοργανωτή ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και στους παρευρισκόμενους εύχομαι να ειναι γεροί και δυνατοί και του χρονου να ανταμώσουν και πάλι!
Αν το θέλει και ο ύψιστος θα ήθελα να γνωρίσω από κοντά τον ακάματο ΑΝΘΡΩΠΟ που ότι κάνει το κάνει για την ενημέρωσή μας και μόνο !


PDF Εκτύπωση E-mail

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, όπου σημειώθηκε το... αδιαχώρητο , οι Σασιτισες και οι Σασιτες, τίμησαν για μια ακόμη φορα το ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΑΣ  & ανταποκρίθηκαν καθολικά, στο κάλεσμα μας. Ουτε ο αριθμος των προσκλήσεων, ουτε η χωρητικότητα του κέντρου διασκέδασης, ηταν ικανα να μας περιορίσουν και το μονο για το οποίο θα επιθυμουσαμε να ζητήσουμε τη συγκατάβαση των συναδέλφων, ειναι πως δεν προνοήσαμε να κλείσουμε μια αίθουσα 500 ατόμων και παραπάνω, που εκτιμήσαμε (απο την τεράστια ζήτηση) πως θα κάλυπτε πλήρως τις ανάγκες μας....!!!!!
Στην εκδήλωσή μας, που παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους οι Πρόεδροι των Ε.Α.Α. κ.κ. ΠΕΡΒΑΙΝΑΣ,ΔΑΝΙΑΣ,ΚΑΒΒΟΥΡΗΣ, ο Πρόεδρος του ΕΣΜΑ, Ι.ΚΟΥΤΡΑΣ, ο Πρόεδρος του ΣΑ/ΣΤΥΑ,Δ.ΦΑΛΤΑΪΤΣ,  ο Υπστγος ε.α. (ΣΣΝΣ) Α.ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ, ο Υπσγος ε.α. (ΔΙΚ) Κ.ΣΑΜΠΑΝΗΣ, η Πολιτευτής ΖΩΗ ΡΟΥΣΟΥ-ΜΕΛΑ, ο Δντής του ΝΝΑ Αρχπλχος (ΥΙ) Α.ΣΠΑΝΟΣ , ο Υπστγος (ΣΣΝΣ)Ζ.ΣΠΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ....και πλήθος καλών συναδέλφων εν ενεργεία και εν αποστρατεία & φίλων.
Στην εκδήλωση  βραβεύτηκαν η Αρχηγός της Σχολής MVI(YI) Δ.ΜΟΥΣΤΑΚΑ, ο Αρχηγός του Ταγματος Μαθητων ΜIV(YK) Λ.ΚΟΝΟΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ,ο προπονητής της σκοπευτικής ομάδας της ΣΣΑΣ, Ν.ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ, ο Δντης της Ευρωπαικής Χορωδίας της ΣΣΑΣ, Ε.ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ , για την εθελοντική τους προσφορά στη ΣΣΑΣ καθως και η δημοσιογράφος Φ.ΣΑΒΒΟΡΓΙΝΑΚΗ, για την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο και στο λειτούργημα της δημοσιογραφίας.
Ο τυχερός της βραδιας ηταν ο συνάδελφος Οικονομολόγος ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, που κερδισε και ενα δείπνο για δύο άτομα στο εστιατόριο ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ, στην Κηφισιά.
Αξιοσημείωτα και  τα διάφορα "happenings" που συνέβησαν όπως ο διαγωνισμός "karaoke" για την ανάδειξη του νικητή του επάθλου, μιας ημερήσιας συνεδρίας στο "cocoon urban spa", ενω η καλλιτέχνης Χ.ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ, μας ταξιδεψε με την μαγευτική της φωνή στην Αμερικάνικη country music.
Το Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΣΑΣ, ευχαριστεί θερμα ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους, που μας τίμησαν με την παρουσία τους, την Διοίκηση της ΣΣΑΣ, για την άδεια που εδωσε στους 2 μαθητές της Σχολής μας για να παραστουν στην εκδήλωση και να τιμηθουν (μέσω των προσώπων αυτών φυσικά τιμήθηκε και η ίδια η Σχολή ΜΑΣ), τους αγαπητούς συναδέλφους που ταξίδεψαν από διάφορες περιοχές της χώρας μας, για να βρίσκονται δίπλα μας, τους ανωτέρω εκλεκτούς προσκεκλημένους μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τα τιμώμενα πρόσωπα, την αγαπητή ανωτέρω αναγραφόμενη καλλιτέχνη, το συνεργείο του Art Channel που κάλυψε τηλεοπτικά την εκδήλωση, τους "χορηγούς" των extra δώρων "cocoon urban spa", Φ.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟ & Μ.ΔΙΠΛΑ, το φιλόξενο προσωπικό και την ιδιοκτησία του κέντρου "ΜΑΓΓΙΝΑΣ"  και αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει και ένα συγνώμη για τις οποιες ατέλειες που τυχόν παρουσιάστηκαν στο χωροταξικό του κέντρου και της τοποθέτησης των μελών μας, αλλά και στην αδυναμία λογω ελλειψεως περαιτέρω χωρητικότητας να καλύψουμε & τις ανάγκες παρουσίας, της τελευταίας στιγμης.....
Οψόμεθα.....

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Στον δρόμο για τον ...Μαγγίνα !


ΣΧΟΛΙΟ : Καλη επιτυχία που είναι σίγουρη !!!
PDF Εκτύπωση E-mail

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/2/2016...ΑΠΟ ΩΡΑ 20.30 ......

Ασφαλιστικό και ΠΟΣ .


         
                                                                                                                                                                                                                                  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 60
      Με αφορμή το ασφαλιστικό και το σχετικό προσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που έχει τεθεί σε δημόσια συζήτηση αλλά και έχει σταλεί στους «θεσμούς» για έγκριση, με τίτλο
«Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας- Εθνικό Σύστημα», η ΠΟΣ κρίνει σκόπιμο να ενημερώσει τα Μέλη της για τα παρακάτω:
  •     Σύμφωνα με το άρθρο 1, παράγραφο 3 του παραπάνω προσχεδίου, προβλέπεται ότι: «Το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης λειτουργεί με ενιαίους κανόνες για όλους τους εργαζομένους στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Τα θέματα του νόμου αυτού που αναφέρονται στους τακτικούς υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου, τους στρατιωτικούς και τους τακτικούς υπαλλήλους των Ν.Π.Δ.Δ., οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α` και β` βαθμίδας θα ρυθμιστούν με όμοιο τρόπο με ειδικό συνταξιοδοτικό νόμο. Για τους υπαλλήλους της Βουλής τα θέματα του νόμου θα ρυθμιστούν από τον Κανονισμό της Βουλής
  •     Επίσης με το άρθρο 19 προβλέπεται ότι «Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μετονομάζεται σε  Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και αποτελεί εφεξής το μοναδικό φορέα παροχής κύριας κοινωνικής ασφάλισης.»
  •     Τέλος με το άρθρο 6 καθορίζεται ότι αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και αυτή θα «…υπολογίζεται ως το άθροισμα δύο τμημάτων: της εθνικής σύνταξης του άρθρου 7 και της ανταποδοτικής σύνταξης του άρθρου 8…»
  •     Όπως προκύπτει από το προσχέδιο αλλά και δημόσιες δηλώσεις υπουργών της Κυβέρνησης γίνεται σαφής η πρόθεση ένταξης των εργαζομένων και συνταξιούχων του Δημοσίου (περιλαμβανομένων και των στρατιωτικών) στον υπό δημιουργία Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
  •     Έχει γίνει δεκτό νομολογιακά ότι η συνταξιοδότηση των δημοσίων λειτουργών, των στρατιωτικών και των υπαλλήλων από το Δημόσιο,  διεπόμενη από ιδιαίτερες συνταγματικές διατάξεις (άρθρα 73 παρ.2, 80 παρ.1 και 98 παρ.1 εδ.ε' του Συντάγματος)  δεν εμπίπτει στην έννοια της κατά το άρθρο 22 παρ.4 του Συντάγματος κοινωνικής ασφάλισης γενικώς (πρβλ. ΣτΕ 1808/70, 99/68) και το Δημόσιο δεν ενεργεί ως Οργανισμός Κοινωνικής Ασφάλισης κατά την παροχή σύνταξης στους υπαλλήλους του, αλλά δυνάμει της σχέσης που το συνδέει με αυτούς και επί τη βάσει ειδικού συνταξιοδοτικού καθεστώτος (ΣτΕ 1970/2002, 1750/1993).  
  •     Με τα Πρακτικά της 4ης Ειδικής συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου της 29ης Ιουνίου 2010, γνωμοδότηση επί του σχεδίου νόμου 3865/2010, η Ολομέλεια είχε ομόφωνα αποφανθεί ότι «… Ενόψει των ανωτέρω και του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος, η διάταξη του άρθρου 2 του σχεδίου νόμου, με την οποία οι τακτικοί δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί εντάσσονται στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ο οποίος καλύπτει συνταξιοδοτικά τους μισθωτούς, δεν συνάδει με τις προμνησθείσες συνταγματικές διατάξεις και μεταβάλλει την αποκλειστική δικαιοδοσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.…».

   Η ΠΟΣ, από τον Οκτώβριο του 2015 καταβάλει προσπάθειες ενημέρωσης των εμπλεκομένων και συσπείρωσης απέναντι στα νέα μέτρα που προαναγγέλλονται και αφορούν κυρίως σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και ένταξης στο νέο ΕΦΚΑ, των εργαζομένων και συνταξιούχων του Δημοσίου.

     Η Ομοσπονδία έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις και ενημερώσεις ή συνεργασία, με φορείς Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας, πολιτικά κόμματα, στελέχη υπουργείων (Οικονομικών και Εργασίας-κοινωνικής ασφάλισης) και πρόσφατα με την ΑΔΕΔΥ.  Η ΠΟΣ θα συνεχίσει τις προσπάθειες αυτές, ενημερώνοντας ταυτόχρονα και τους Έλληνες πολίτες μέσω των ΜΜΕ,  με πρωταρχικό στόχο την μη ένταξή μας στο νέο ΕΦΚΑ και την αποτροπή νέων μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις.

                                                       Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
               Νικολόπουλος Βασίλειος                                                    ΠαπαδόπουλοςΒασίλειος
                        Ταξίαρχος  εα                                                                    Ταξίαρχος  εα

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Συζήτηση στον BLEU SKY από Πρόεδρο - Αντιπρόεδρο της ΠΟΣ !Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ Ταξχος εα Βασίλειος Νικολόπουλος και ο Β' Αντιπρόεδρος Ανθλγός εα Γεώργιος Σουλιώτης συμμετείχαν σε συζήτηση στον BLEU SKY για το ασφαλιστικό και άλλα θέματα που αφορούν τους στρατιωτικούς. Όποιος επιθυμεί μπορεί να παρακολουθήσει τη συζήτηση στο παρακάτω link:
http://www.hellasmil.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=686:2016-02-24-00-08-23&catid=29:omospondia&Itemid=61

Με εκτίμηση.
Βασίλειος Παπαδόπουλος
Ταξχος εα-Γεν. Γραμματέας

Τρέχουσες ενημερώσεις από ΕΑΑΣ !


Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι της Ε.Α.Α.Σ.

Σας κοινοποιούμε τις παρακάτω "τρέχουσες" ενημερώσεις από την ιστοσελίδα μας:Αιωνία η μνήμη των Αξκών του ΠΝ (Χειριστών Ε/Π και Ραδιοναυτίλου) που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος,

Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Α.Σ.  για το Μείζον Αεροπορικό Ατύχημα Ε/Π ΑΒ-212 ΠΝ28.

Ωδή για τρεις Ήρωες  -Άρθρο του Υπτγου ε.α. Χρήστου Μπολώση.

Επίσης λοιπές ενημερώσεις:

Η Απαρχή του Εθνικού Διχασμού - Άρθρο του Αντγου ε.α. Ιωάννη Κρασσά.

Μέριμνα για το Στρατιωτικό Προσωπικό Ενημέρωση από Δντη Β'ΓΕΣ για τη σύμβαση ΥΠΕΘΑ με Τράπεζα Πειραιώς.Μηνιαίο Δελτίο Εκτέλεσης Προϋπολογισμού (ΝΟΕ 2015), Μηνιαίο Δελτίο από το Λογιστήριο της Ε.Α.Α.Σ. 
Με εκτίμηση,

Παντελής Κράγκαρης​
Ανχης ε.α.
Μέλος Δ
​.​
Σ
​.​
​.​
Α
​.​
Α
​.​
Σ
​.​

​​Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Κοπή Βασιλόπιτας ΕΑΑΣ Παραρτήματος Νομού Πιερίας !

Στις 21 Φεβρουαρίου 2016 σε μία λιτή πλην όμως ζεστή ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε και φέτος η κοπή της Βασιλόπιτας του Παραρτήματός μας και η απονομή των επαίνων στα παιδιά που πρώτευσαν κατά το έτος 2014-2015.

Οι συνάδελφοι μετά των συζύγων των που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, αντάλαξαν μεταξύ τους τις καθιερωμένες ευχες για υγεία πανω απ' όλα και όλοι μαζί ευχηθήκαμε να είμαστε και του χρόνου γεροι και να μην λείπει κανείς.

Ακολουθεί η ομιλία του Προέδρου του Παραρτήματός μας :


     ΣΕΒΑΣΤΕ ΠΑΤΕΡΑ,
    ΚΥΡΙΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ,   , ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΚΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ, ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ,  ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ,  ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ  ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ , ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ  !!!!!

Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙΣ , ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΚΙΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΩΣΕΙ , ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΥΝ ΣΕ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ . ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΙΣ  Ε.Δ.   ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΗΝ  ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ.

ΕΥΧΟΜΑΙ  ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ Η ΝΕΑ  ΑΥΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ  ΜΑΣ  ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ  ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ   ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΜΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΟ


ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ.


ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ Η ΕΑΑΣ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΕΞΙ   ΕΠΑΙΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΠΡΩΤΕΥΣΑΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ :

1….ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΑΜΑΡΑ, ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΛΟΧΑΓΟΥ ε.α. ΣΑΜΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ  19,3 !!!

2….ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΛΟΧΑΓΟΥ ε.α. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΚΩΝ/ΝΟΥ, ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ  19,3 !!!

3….ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΟΥΜΙΔΟΥ  ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΘΑΝΩΝΤΟΣ ΥΠΛΓΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΓΙΟΥΜΙΔΗ,  ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ  18,6 !!!

4…. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΑΧΤΑΤΖΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΤΧΗ ε.α. ΤΑΧΤΑΤΖΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ,  ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 18,4 !!!

5…. ΟΡΕΣΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΛΟΧΑΓΟΥ ε.α. ΕΡΜΙΟΝΗΣ  ΥΦΑΝΤΙΔΟΥ, ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 18,3 !!!

6…. ΝΙΚΗ ΚΑΚΑΝΗ  ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΝΘΣΤΗ ε.α.  ΘΩΜΑ ΚΑΚΑΝΗ, ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 18,1 !!!

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ


  
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ  ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ.

ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ, Ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ  ΛΙΡΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΘΑ ΛΑΒΕΙ  ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΠΟΤΟ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΟ ΠΑΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ.

Ακολουθεί φωτογραφικό ρεπορτάζ από τον Γραμματέα του Παραρτήματός μας Ίλαρχο ε.α. Απόστολο Μαριόγλου και τον ευχαριστούμε θερμά.

                      Η Βασιλόπιτά μας όπως και φέτος πάντα γλυκιά !!!

                              Λοχαγός ε.α Βασίλειος Σταυρίδης Μέλος Τοπικού Συμβουλίου

   Τχης ε.α. Γιώργος Χατζημαλλής- Επχος ε.α. Αντώνιος Λαγογιάννης - Επχος ε.α. Συμεών   Καρυπίδης  - Λοχαγός ε.α. Βασίλειος Σταυρίδης 

         Λοχαγός ε.α. Βασίλειος Σταυρίδης - Επίλαρχος ε.α. Αντώνιος Λαγογιάννης
                                        Επίλαρχος ε.α. Συμεών Καρυπίδης Ο απόστρατος υπουρός , η δημοσιογράφος και....η ΄΄μαγκιά΄΄ της εξουσίας !

ΠΗΓΗ :  staratalogia

Ο απόστρατος υπουργός, η δημοσιογράφος και... η «μαγκιά» της εξουσίας


Φαίνεται ότι ορισμένοι τουλάχιστον από τη σημερινή κυβέρνηση, όχι απλώς «δεν γουστάρουν τα μέσα ενημέρωσης» (όπως έλεγε την περασμένη εβδομάδα υφυπουργός, συζητώντας μεγαλοφώνως με συναδέλφους του στο καφενείο της Βουλής), αλλά παράλληλα έχουν... όχι μόνον επιθετική, αλλά και εκδικητική διάθεση απέναντι σε μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους.

Κι αυτό το αποδεικνύουν κάθε μέρα, με κάθε ευκαιρία. Δεν θα αναφερθώ στα γνωστά θέματα περί των καναλιών, της «αυτονόμησης των μέσων ενημέρωσης», αλλά και γενικότερα της επιθετικής διάθεσης πολλών υπουργών και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς τα μέσα ενημέρωσης. Ιδιαίτερα τώρα που έχουν την εξουσία και δέχονται την κριτική. (Γιατί παλαιότερα ήταν λίγο διαφορετικά τα πράγματα).

Θα μείνω σε μια αντίληψη ορισμένων υπουργών που θεωρούν πως η υπουργική καρέκλα είναι περίπου ιδιοκτησία τους και μπορούν να κάνουν ό,τι τους αρέσει σε σχέση με τον Τύπο και την ενημέρωση.

Τελευταίο κρούσμα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο απόστρατος στρατηγός, για τη θητεία του οποίου ως διευθυντή του γραφείου του τότε (2010-2011) αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, επί ΠΑΣΟΚ δηλαδή, οι πρώην σύντροφοί του στο κίνημα λένε πολλά και φαρμακερά, προχθές προχώρησε και σε μια πρωτοφανή, θα την χαρακτήριζα, ενέργεια.

Όταν συνάδελφος προσπάθησε να τον ρωτήσει για τα θέματα των αλλαγών στην Ελληνική Αστυνομία, αλλαγών που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων (πολιτικών, υπηρεσιακών και κοινωνικών) όχι μόνον δεν απάντησε, αλλά προχώρησε και σε κάτι χειρότερο.

Κουνώντας το δάχτυλο προς τη συνάδελφο, και εμφανώς οργισμένος, της δήλωσε: «εσένα προσωπικά, ό,τι και να ρωτήσεις δεν πρόκειται να σου απαντήσω, ποτέ».

Η δήλωση αυτή του αναπληρωτή υπουργού, που έγινε μπροστά στην ηγεσία της αστυνομίας και θα μπορούσε να αποτελεί και ένα «σήμα» προς όλους τους υφισταμένους του εναντίον της δημοσιογράφου, είναι επιεικώς απαράδεκτη. Για να μην χρησιμοποιήσω καμιά άλλη βαρύτερη έκφραση.

Ο απόστρατος στρατηγός μπορεί εκείνη την στιγμή να ήταν οργισμένος, στενοχωρημένος ή οτιδήποτε άλλο, μια και δεν είχε περάσει η γραμμή του για υποβάθμιση συγκεκριμένου ανώτατου αξιωματικού της αστυνομίας, μπορεί να είχε ενοχληθεί από τις αντιδράσεις για το θέμα (αλλά και άλλες αμφιλεγόμενες κρίσεις) από τα μέσα ενημέρωσης, την κοινωνία, αλλά και υπουργούς και το γραφείο του πρωθυπουργού.

Μπορεί επίσης να έχει οτιδήποτε προσωπικό εναντίον της συναδέλφου, ίσως γιατί δεν του αρέσουν αυτά που γράφει. Ίσως για οτιδήποτε άλλο.

Όμως, θα πρέπει να καταλάβει ότι όταν ομιλεί ως πολίτης και για τον εαυτό του, μπορεί αν θέλει να μην απαντά σε κανέναν δημοσιογράφο ή να απαντά σε όποιον θέλει και θεωρεί φιλικά διακείμενο απέναντι του.

Όταν όμως είναι υπουργός και απαντά ως υπουργός, δεν έχει κανένα, μα κανένα δικαίωμα να μην απαντά σε δημοσιογράφο, όποιος και αν είναι αυτός.

Ο υπουργός είναι υπουργός όλων των Ελλήνων και οφείλει να αντιμετωπίζει τον Τύπο ίσα και χωρίς προσωπικές αντιπαλότητες.

Ο αναπληρωτής υπουργός έδειξε ότι δεν έχει στοιχειώδη γνώση των συγκεκριμένων δεδομένων και το ποιες είναι οι υποχρεώσεις του σε σχέση με την ενημέρωση.

Ο υπουργός οφείλει να απαντά στις ερωτήσεις όλων των δημοσιογράφων, άσχετα από τις προσωπικές του απόψεις για τους ίδιους και τη δουλειά τους.

Ο υπουργός δεν μπορεί να επιλέγει συνομιλητές στις δημόσιες εμφανίσεις του, ανάλογα με το ποιοι δημοσιογράφοι του είναι αρεστοί.

Ας ξεχωρίσει ο ίδιος, αν μπορεί, τους ρόλους και τις υποχρεώσεις του.

Και αν δεν μπορεί ο ίδιος, ας του τους ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός.

Υ.Γ. 1: Μήπως η ΕΣΗΕΑ θα έπρεπε να δει το θέμα της συμπεριφοράς κυβερνητικών στελεχών απέναντι στα μέλη της και γενικότερα την ενημέρωση; Ιδιαίτερα μάλιστα τέτοιες περιπτώσεις, απαράδεκτης και επιθετικής συμπεριφοράς υπουργών;

Υ.Γ. 2: Να θυμίσω στον κ. αναπληρωτή υπουργό ότι ΚΑΙ για κάτι τέτοιες συμπεριφορές, το πρώην κόμμα του (από το καράβι του οποίου πήδηξε... μόλις άρχισε να βουλιάζει) καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό να βρίσκεται σε μονοψήφια ποσοστά.

(ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ 23/02/2016 – ΠΕΤΡΟΣ ΤΡΟΥΠΙΩΤΗΣ)

__________________