**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Ένσταση στο Α' Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για κρατήσεις υγειονομικής περίθαλψης !


PDFΕκτύπωσηE-mail

   
          
      Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 73 ανακοίνωσης της ΠΟΣ, με θέμα τις κρατήσεις υγειονομικής περίθαλψης για το διάστημα από 1/10/2013 έως 30/6/2016, η Ομοσπονδία παρέχει στα Μέλη της την παρακάτω επιπρόσθετη ενημέρωση:

     Εάν έχει παρέλθει το διάστημα των τριών μηνών από την ημερομηνία πρωτοκόλλησης της Αίτησης στο ΓΛΚ χωρίς απάντηση, θεωρείται ότι το ΓΛΚ σιωπηρώς την αρνήθηκε.  Κατά της σιωπηρής αυτής άρνησης μπορεί να υποβληθεί Ένσταση ενώπιον του Α’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εντός 60 ημερών από το πέρας των τριών μηνών.  Η υποβολή γίνεται στο ΓΛΚ (γενικό πρωτόκολλο), το οποίο υποχρεούται να διαβιβάσει την ένσταση στο Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου εντός εύλογου χρόνου.  

    Για την υποβολή της ένστασης πρέπει να υποβληθεί φωτοαντίγραφο της προσβαλλόμενης καθώς και ένα παράβολο δημοσίου των 20€.

      Όποιο από τα Μέλη επιθυμεί να συνεχίσει τη διαδικασία, δύναται να χρησιμοποιήσει το επισυναπτόμενο υπόδειγμα Ένστασης.     (ΚΛΙΚ ΕΔΩ για την ένσταση)

      Επιπλέον, κρίνεται σκόπιμο να επισημανθεί ότι έχουν διατυπωθεί και απόψεις, που θεωρούν ότι το Κλιμάκιο είναι αναρμόδιο, λόγω της φύσης της παρακράτησης (υγειονομική περίθαλψη), καθόσον  δεν αποτελεί αυτή αμιγώς συνταξιοδοτικής υφής αντικείμενο.  Αυτή η προσέγγιση όμως καθιστά το Ελεγκτικό Συνέδριο αναρμόδιο και ενδέχεται να θεωρηθεί κάθε ύλην αρμόδιο το διοικητικό Πρωτοδικείο. Η προσφυγή όμως ενώπιον του μονομελούς διοικητικού Πρωτοδικείου θα εκτινάξει το κόστος σε τέτοια επίπεδα, που δεν θα συμφέρει οικονομικά να διεκδικήσει κάποιος το ποσό των αναδρομικών. 

          Η Ομοσπονδία αντιθέτως θεωρεί ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει την αρμοδιότητα, διότι προσβάλλεται η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της κράτησης επί των συντάξεων κατόπιν απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και όχι αυτή καθαυτή η κράτηση υγειονομικής περίθαλψης.

                                                   Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο  ΑΝΑΠΛ.  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                    
                 Νικολόπουλος Βασίλειος                                                  Ταραντίλης Δημήτριος
                       Ταξίαρχος  εα                                                           Συνταγματάρχης  εα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου