**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Καμμένος και Βίτσας γνώριζαν τι ψήφιζαν για τις χήρες Στρατιωτικών !

ΠΗΓΗ :  armynow


Τη συγκλονιστική αποκάλυψη ότι Καμμένος και Βίτσας γνώριζαν τι ψηφίζουν για τις χήρες στρατιωτικών κάνει σύζυγος πρώην Αρχηγού, μιλώντας στο ArmyNow.Net


Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
Την αποκάλυψη ότι τόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ότι και ο Αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας γνώριζαν τις συνέπειες που θα έχει στις χήρες των στρατιωτικών (αλλά και όλων των γυναικών γενικότερα) κάτων των 55 χρόνων ο νόμος Κατρούγκαλου και παρόλα αυτά τον ψήφισαν, κάνει σύζυγος πρώην Αρχηγού, μιλώντας στο ArmyNow.Net.
Ζητώντας μας να μην δημοσιοποιηθεί το όνομά της, η σύζυγος του πρώην Αρχηγού μας εξήγησε ότι το θέμα με τις επιπτώσεις που θα έχει στις χήρες των στρατιωτικών ο νόμος “Κατρούγκαλου” ήταν γνωστός πριν ψηφιστεί.
Μάλιστα υποστηρίζει ότι η ίδια προσωπικά είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τόσο τον κ. Καμμένο όσο και τον κ. Βίτσα, κατά τη διάρκεια κοινωνικών εκδηλώσεων στις οποίες η κυρία συμμετείχε.
Θυμάται ότι της απαντούσαν ότι δεν είναι έτσι. Ακόμα και μετά την ψήφιση του νόμου “Κατρούγκαλου”, είχε προσπαθήσει να κινητοποιήσει και άλλες συζύγους στρατιωτικών, αλλά χωρίς ιδαίατερη επιτυχία.
Φαίνεται ότι κανένας δεν καταλαβαίνει τις συνέπειες του νόμου, ιδιαίτερα στις χήρες των στρατιωτικών οι οποίες τις περισσότερες φορές δεν εργάζονται προκειμένου να ακολουθούν τον σύζυγο στις μεταθέσεις του και όταν για οποιονδήποτε λόγο τον χάσουν σε νεαρή ηλικία, εκεί γύρω στα 50, τότε μένουν κυριολεκτικά στην ψάθα, αφού αν είναι κάτω των 50 θα πάρουν σύνταξη για 3 χρόνια και μετά θα πρέπει να αναζητήσουν εργασία. Και ποιος θα προσλάβει γυναίκες που δεν έχουν εργαστεί στην Ελλάδα της κρίσης;
Το χειρότερο όλων είναι πως όπως όλα δείχνουν, το μέτρο αφορά και όσους χάσουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του καθήκοντος!
Όπως μας εξηγεί ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, (ΠΟΑΣΥ) Γρηγόρης Γερακαράκος, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας τους είχε περάσει τροπολογία να εξαιρούνται από το δυσβάσταχτο αυτό μέτρο μόνο οι σύζυγοι των αστυνομικών που πέφτουν εν ώρα υπηρεσίας.
Κανονικά, θα έπρεπε οι στρατιωτικοί που θέλουν να λέγονται συνδικαλιστές να έχουν ξεσηκωθεί και να απαιτούν την τροποποίηση του νόμου, προστατεύοντας τις οικογένειες των στρατιωτικών.
Αλλά όπως φαίνεται στην περίπτωση των στρατιωτικών, ο συνδικαλισμός γίνεται εκ του ασφαλούς χώρου του υπουργείου, αφού η ηγεσία του στρατιωτικού συνδικαλισμού υπηρετεί στη κτίριο της λεωφόρου Μεσογείων.
Οι χήρες των στρατιωτικών πήραν την πρωτοβουλία και πρωτοστατούν σε κινητοποιήσεις για την αξιοπρέπειά τους. Την Πέμπτη κατεβαίνουν στην Αθήνα σε μια “Σιωπηρή Συγκέντρωση Αξιοπρέπειας” όπως την ονομάζουν.
Να σημειωθεί πως η ρύθμιση αφορά όλες τις χήρες ανεξαρτήτως επαγγέλματος συζύγου. Ωστόσο είναι πιο πιθανό να συμβεί σε συζύγους στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας, λόγω επικινδυνότητας του επαγγέλματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου