....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα νέα μας γραφεία στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ....

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Πτώση ελικοπτέρου: Απίστευτο! Το ΥΕΘΑ ρωτάει αν οι χήρες θα πάρουν σύνταξη !

ΠΗΓΗ : armynow
Πτώση ελικοπτέρου: Είναι απίστευτο! Η ΓΔΟΣΥ απευθύνει ερώτημα στα υπουργεία για το αν ισχύει ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση για τις συντάξεις χηρείας! Δεν ξέρουν τι ψήφισαν;
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Ερώτημα προς το υπουργείο Οικονομικών για το αν δικαιούνται οι χήρες των στρατιωτικών που έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο, δικαιούνται σύνταξης, απευθύνει με σημερινή του επιστολή η Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και υποστήριξης ΓΔΟΣΥ.
Το ερώτημα που προκύπτει από το έγγραφο, είναι εάν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας γνωρίζει ή όχι τι έχει ψηφίσει η κυβέρνηση με το νόμο Κατρούγκαλου και γιατί δεν τα γνωρίζει.
Οι χήρες των πεσόντων σε υπηρεσία τόσο όσων υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και αυτών που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας, είχαν εξαιρεθεί από τις διατάξεις που προβλέπουν κόψιμο της σύνταξης εάν η χήρα είναι κάτω των 55 ετών.
Η εξαίρεση είχε γίνει με παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, και ο υπουργός Οικονομικών είχε δεχθεί τότε τις αιτιάσεις τους, και είχε δώσει την εξαίρεση.
Είχαν μάλιστα κάνει κατάληψη τότε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και δεν εγκατέλειπαν εάν δεν γίνονταν αποδεκτό αυτό το αίτημα. Τελικά έγινε αποδεκτό.
 Έτσι, το επίμαχο άρθρο 12 του νόμου 4387/2016 δεν αναιρεί τα προνόμια για τις συζύγους στρατιωτικών που έφυγαν ένεκα της υπηρεσίας.
Επιπλέον με βάση το άρθρο 19 του νόμου 1911/90 μπορεί να διοριστεί κατ’ εξαίρεση μέλος την οικογένειας και ανάλογα με τα προσόντα που διαθέτει.
Με τον Ν.4361/2016 έχει τροποποιηθεί ο Ν.1911/1990 (παρ. 1 αρθρ. 19) και μπορούν να προσληφθούν δύο (2) άτομα αντί ενός (1).
Εάν η Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι περιλαμβάνει ο νόμος, τότε τίθεται ευθέως ερώτημα για την εύρυθμη λειτουργία της.
Εκτός κι εάν το έγγραφο έχει στόχο μόνο τον εντυπωσιασμό όσων δεν γνωρίζουν το θέμα!Και αν τελικά ο στόχος τους είναι η δημιουργία θορύβου, που θα καλύψει τον θόρυβο που κάνουν οι χήρες, οι οποίες έχασαν τον σύζυγο όχι κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας και τους κόβεται η σύνταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου