**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Σιωπηρή συγκέντρωση από χήρες νεκρών Στελεχών Σωμάτων Ασφαλείας !

ΣΧΟΛΙΟ : Μπράβο στους παρευρισκόμενους της ΕΑΑΣ  στο μεγάλο πρόβλημα των συζύγων ( χήρων ) Μπράβο στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της ΕΑΑΣ τον Αντιπρόεδρο της ΕΑΑΣ τον Παπαπαρίση Αποστόλη και άλλους που έμαθα ότι ηταν παρόντες !!!




Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του newsbeast.gr


ΕΛΛΑΔΑ
12:38
30/03/2017
Σιωπηρή συγκέντρωση από χήρες νεκρών στελεχών σωμάτων ασφαλείας

14
4


Σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν χήρες θανόντων στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων παρουσία και του Προεδρείου της Π.Ο.ΑΣ.Υ..
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «αφορμή αυτής της εκδήλωσης, αποτέλεσαν οι έως σήμερα υπεκφυγές του αρμόδιου Υφυπουργού Εργασίας για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων κυρίου Αναστάσιου Πετρόπουλου προς συνάντηση».
IMG_2523IMG_2522IMG_2516IMG_2518
Βίντεο / Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος




Πρακτικό Συντονιστικού Συμβουλίου των 3 ΕΑΑ !





Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Εορτασμός 76ης Επετείου Μάχης Οχυρών 6-10 Απριλίου 1941 στον Εχίνο !




  Αγαπητοί Κύριοι των ΜΜΕ,
1. Σας επισυνάπτουμε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ( + φωτογραφίες αρχείου, της 10 Απρ. 2016), για την εκδήλωση του θέματος.
2. Παρακαλούμε για την ενημέρωση του κοινού.
3. Το παρόν κοινοποιείται στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης & Περιθεωρίου ,στην ΕΑΑΣ, τις Τοπικές Αρχές, στους  Αναδόχους  Συλλόγους κ.α., ενώ θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα :www.eaasxanthis.gr
Για το ΤΣ/ Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης
Υπτγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης
Πρόεδρος ΤΣ
(κιν:6937100910)










ε

ΕΑΑΣ Ημαθίας : Ενέργειες συνταξιούχων δημοσίου για την παρακράτηση της ΕΑΣ !

ΣΧΟΛΙΟ : Υπομονή μέχρι το μισθό του ΙΟΥΝΙΟΥ . Μετά θα επανέλθουμε με νέα δεδομένα .
Συμφωνούμε απόλυτα με τη σκέψη του Παραρτήματος Ημαθίας .
ΠΗΓΗ ΅staratalogia


Δελτίο Τύπου #08 της 29 Μαρτίου 2017
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΕΑΣ

Γνωρίζουμε στα Μέλη μας (και όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου) μετά την Απόφαση 244/2017 του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ότι αφού συνεκτιμήσαμε τις απόψεις τεσσάρων νομικών γραφείων, όπως αυτές αναφέρονται στον ιστότοπό μας, στη σελίδα «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ» και συγκεκριμένα στο τμήμα (tab) «ΙΣΤΟΡΙΚΟ», (https://drive.google.com/file/d/0B-gpFu267pIiNk95RWlVOXZGb2c/view):



καταλήξαμε ότι:

α) Με την παραπάνω Απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κρίθηκε ότι οι διατάξεις των άρθρων: 38 του Ν 3863/ 2010, 11 του Ν 3865/2010 και συνακόλουθα των διατάξεων των άρθρων 44 §10 του Ν 3986/2011 και 2 §13 του Ν 4002/2011 ως προς την επιβολή (και την αύξηση) της ΕΑΣ εις βάρος των συνταξιούχων του Δημοσίου, αντίκεινται στο Σύνταγμα, διότι τελικός αποδέκτης των κρατήσεων δεν είναι το Δημόσιο, από το οποίο συνταξιοδοτούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι στρατιωτικοί, αλλά Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης που δεν υπάγονται στο Δημόσιο και από τους οποίους δεν έχουν απολαβές οι συνταξιούχοι του Δημοσίου.

β) Η Απόφαση 244/2017 του ΕλΣυν είναι εφαρμοστέα από 9-2-2017.

γ) Οι απαιτήσεις για επιστροφή των αχρεωστήτως παρακρατηθέντων ποσών της εισφοράς αυτής (εκτός από αυτούς που ήδη έχουν ασκήσει κατά το παρελθόν κάποιο ένδικο μέσο) αρχίζουν από την επομένη δημοσίευσης της απόφασης, ήτοι από 9-2-2017.

δ) Συνίσταται 3μηνη αναμονή για εκδήλωση τυχόν ενεργειών του Δημοσίου.

ε) Οι κρατήσεις που γίνονται σε κάθε συνταξιούχο, αναφέρονται στο Αναλυτικό Φύλλο Μηνιαίας Σύνταξης καθενός.

Μετά από βάσανο στο θέμα, συμπεράναμε ότι οι ενδεδειγμένες στο εξής ενέργειες, είναι κατά χρονολογική σειρά:

1) 3μηνη αναμονή για εκδήλωση τυχόν ενεργειών της Διοίκησης και διακοπή διενέργειας της κράτησης.

2) Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης (αυτό θα φανεί μέχρι την ανάρτηση του Μηνιαίου Φύλλου Σύνταξης ΙΟΥΝ 2017) υποβολή ανάλογης ΑΙΤΗΣΗΣ στο ΓΛΚ μέχρι την 1η εβδομάδα του Μαΐου 2017.

3) Με ατομική απόφαση, υποβολή ΕΝΣΤΑΣΗΣ κατά του Δημοσίου.

4) Με ατομική απόφαση, άσκηση ΑΓΩΓΗΣ κατά του Δημοσίου, όχι αργότερα του τέλους Ιανουαρίου 2019, για την επιστροφή των παρακρατηθεισών εισφορών (δηλαδή μετά την 9-2-2017, αλλά πριν συμπληρωθούν δύο χρόνια από την ημερομηνία αυτή), ώστε αφ’ ενός να συγκεντρωθεί ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό προς διεκδίκηση, αλλά χωρίς να αρχίσει η ανά μήνα παραγραφή των παλαιοτέρων απαιτήσεων.

Παράδειγμα εντύπου αιτήσεως διατίθεται ήδη στη σελίδα (tab) «ΕΝΤΥΠΑ» του Ιστοτόπου μας (και εν καιρώ στα Γραφεία του Παραρτήματος, εφόσον μέχρι τότε δεν θα έχει διακοπεί η παρακράτηση).


Για το Τοπικό Συμβούλιο,
Αντγος εα Κων. Κωνσταντάρας, Πρόεδρος
Ανχης εα Ιωάννης Πανταζής, Γραμματέας

Εκπληκτικά ασφάλιστρα για Στρατιωτικούς !

Ευχαριστούμε πολύ τον συνάδελφο για τις προσφορές του . Μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί του αν κάτι σας ικανοποιεί.



XRISTOS PAPOGLOU papoglou@yahoo.gr

Συνημμένα27 Μαρ (Πριν από 2 ημέρες)
προς
Ενσωματωμένη εικόνα
 
 
Με εκτίμηση
Χρήστος Παπόγλου
Σαλαμίνος 5
Τηλ. γραφείου 2313 083470
Κιν. 6970 016606
Κιν. 6983 519656 (vpn)
Περιοχή συνημμένων

Εκδηλώσεις Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου !


Με μεγάλη επισημότητα  εορτάστηκε και φέτος η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Κατερίνη όπου παρευρέθηκαν οι Θρησκευτικές - Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές της πόλεως της Κατερίνης.

Μετά την Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης ,  έγινε κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία της Ελευθερίας και ακολούθησε η μεγάλη παρέλαση των σχολείων και πολλών πολιτιστικών φορέων της περιοχής.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από τον Πρόεδρο του Παραρτήματός μας.

 
         Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κατερίνης κα Μαυρίδου Σοφία.
          Αντιπρόεδρος ΤΣ/ΕΑΑΣ Πιερίας - Επίλαρχος ε.α. Αντώνιος Λαγογιάννης







ΛΙΤΟΧΩΡΟ : Στις 2 Απριλίου η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες χωροφύλακες και στρατιώτες από την κομμουνιστική επίθεση !



 
Την Κυριακή 2 Απριλίου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Λιτόχωρο η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες χωροφύλακες και φαντάρους κατά την ημέρα των εκλογών της 31ης Μαρτίου του 1946, οι οποίοι βρέθηκαν στο Λιτόχωρο για την τήρηση της τάξεως και την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, όταν... 








δέχτηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αιφνιδιαστική  επίθεση από ομάδα 100 και πλέον εξοπλισμένων με αυτόματα όπλα και όλμους στασιαστών κομμουνιστών του ΚΚΕ που απείχε από τις εκλογές. 
Το δολοφονικό χτύπημα στο Λιτόχωρο θα σημάνει την απαρχή ενός τριετούς και πλέον αιματηρού εσωτερικού πολέμου που θα λήξει με την συντριβή των κομμουνιστών από τον Εθνικό Στρατό στον Γράμμο και το Βίτσι τον Αύγουστο του 1949.
Από την αιματηρή επίθεση στο Λιτόχωρο επέζησε μόνον ο χωροφύλακας Νικόλαος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι σήμερα 92 ετών και θα έρθει και φέτος, όπως κάνει κάθε χρόνο, για να εξιστορήσει ως αδιάψευστος μάρτυρας όσα έζησε εκείνη την εφιαλτική νύχτα στο ολοκαύτωμα του Λιτοχώρου.  Έχει γράψει επίσης και το βιβλίο "Λιτόχωρο 1946, η πρώτη κόκκινη σφαίρα".
 Το μνημόσυνο οργανώνει κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Πιερίας. 

 Κ.Γ.






Ο μοναδικός επιζήσας της επίθεσης Ν. Παπακων­σταντίνου μιλά στο μνημόσυνο στο Λιτόχωρο

Παραλαβή - Παράδοση της XXIV ΤΘ Ταξιαρχίας !


Την 15η Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε η Παραλαβή - Παράδοση της XXIV ΤΘ Ταξιαρχίας από τον Ταξίαρχο κ. Πατσιά Ιωάννη στον νεοπροαχθέντα Ταξίαρχο κ. Βασιλάκη Ιωάννη.

Στην τελετή παρευρέθηκαν οι Θρησκευτικές - Πολιτικές - Στρατιωτικές αρχές του Νομού Πιερίας καθώς επίσης και  Απόστρατοι Αξιωματικοί.

Μετά την δοξολογία και την ανάγνωση των ημερήσιων Δτγων από τους δύο Ταξιάρχους , δόθηκε μια μικρή δεξίωση στην Λέσχη Φρουράς Λιτοχώρου όπου  ανταλλάχτηκαν και τα καθιερωμένα αναμνηστικά δώρα . Φυσικά το Παράρτημά μας  επέδωσε την πλακέτα της ΕΑΑΣ σαν ανάμνηση στον απερχόμενο Ταξίαρχο για να του θυμίζει τους εδώ αποστράτους της Κατερίνης.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από τον Πρόεδρο του Παραρτήματος .

 

                 Παραδίνων Ταξίαρχος κ. Πατσιάς Ιωάννης

                    Παραλαμβάνων Ταξίαρχος κ. Βασιλάακης Ιωάννης








Καμμένος και Βίτσας γνώριζαν τι ψήφιζαν για τις χήρες Στρατιωτικών !

ΠΗΓΗ :  armynow


Τη συγκλονιστική αποκάλυψη ότι Καμμένος και Βίτσας γνώριζαν τι ψηφίζουν για τις χήρες στρατιωτικών κάνει σύζυγος πρώην Αρχηγού, μιλώντας στο ArmyNow.Net


Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
Την αποκάλυψη ότι τόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ότι και ο Αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας γνώριζαν τις συνέπειες που θα έχει στις χήρες των στρατιωτικών (αλλά και όλων των γυναικών γενικότερα) κάτων των 55 χρόνων ο νόμος Κατρούγκαλου και παρόλα αυτά τον ψήφισαν, κάνει σύζυγος πρώην Αρχηγού, μιλώντας στο ArmyNow.Net.
Ζητώντας μας να μην δημοσιοποιηθεί το όνομά της, η σύζυγος του πρώην Αρχηγού μας εξήγησε ότι το θέμα με τις επιπτώσεις που θα έχει στις χήρες των στρατιωτικών ο νόμος “Κατρούγκαλου” ήταν γνωστός πριν ψηφιστεί.
Μάλιστα υποστηρίζει ότι η ίδια προσωπικά είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τόσο τον κ. Καμμένο όσο και τον κ. Βίτσα, κατά τη διάρκεια κοινωνικών εκδηλώσεων στις οποίες η κυρία συμμετείχε.
Θυμάται ότι της απαντούσαν ότι δεν είναι έτσι. Ακόμα και μετά την ψήφιση του νόμου “Κατρούγκαλου”, είχε προσπαθήσει να κινητοποιήσει και άλλες συζύγους στρατιωτικών, αλλά χωρίς ιδαίατερη επιτυχία.
Φαίνεται ότι κανένας δεν καταλαβαίνει τις συνέπειες του νόμου, ιδιαίτερα στις χήρες των στρατιωτικών οι οποίες τις περισσότερες φορές δεν εργάζονται προκειμένου να ακολουθούν τον σύζυγο στις μεταθέσεις του και όταν για οποιονδήποτε λόγο τον χάσουν σε νεαρή ηλικία, εκεί γύρω στα 50, τότε μένουν κυριολεκτικά στην ψάθα, αφού αν είναι κάτω των 50 θα πάρουν σύνταξη για 3 χρόνια και μετά θα πρέπει να αναζητήσουν εργασία. Και ποιος θα προσλάβει γυναίκες που δεν έχουν εργαστεί στην Ελλάδα της κρίσης;
Το χειρότερο όλων είναι πως όπως όλα δείχνουν, το μέτρο αφορά και όσους χάσουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του καθήκοντος!
Όπως μας εξηγεί ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, (ΠΟΑΣΥ) Γρηγόρης Γερακαράκος, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας τους είχε περάσει τροπολογία να εξαιρούνται από το δυσβάσταχτο αυτό μέτρο μόνο οι σύζυγοι των αστυνομικών που πέφτουν εν ώρα υπηρεσίας.
Κανονικά, θα έπρεπε οι στρατιωτικοί που θέλουν να λέγονται συνδικαλιστές να έχουν ξεσηκωθεί και να απαιτούν την τροποποίηση του νόμου, προστατεύοντας τις οικογένειες των στρατιωτικών.
Αλλά όπως φαίνεται στην περίπτωση των στρατιωτικών, ο συνδικαλισμός γίνεται εκ του ασφαλούς χώρου του υπουργείου, αφού η ηγεσία του στρατιωτικού συνδικαλισμού υπηρετεί στη κτίριο της λεωφόρου Μεσογείων.
Οι χήρες των στρατιωτικών πήραν την πρωτοβουλία και πρωτοστατούν σε κινητοποιήσεις για την αξιοπρέπειά τους. Την Πέμπτη κατεβαίνουν στην Αθήνα σε μια “Σιωπηρή Συγκέντρωση Αξιοπρέπειας” όπως την ονομάζουν.
Να σημειωθεί πως η ρύθμιση αφορά όλες τις χήρες ανεξαρτήτως επαγγέλματος συζύγου. Ωστόσο είναι πιο πιθανό να συμβεί σε συζύγους στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας, λόγω επικινδυνότητας του επαγγέλματος.

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Σιωπηρή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας !

ΣΧΟΛΙΟ : ΜΠΡΑΒΟ .........ΜΠΡΑΒΟ ..........και πάλι ΜΠΡΑΒΟ !!!!! Κινήσεις ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ !!!!!






 
Την Πέμπτη 30 Μαρτίου και ώρα 12.00 έξω από το Υπουργείο Εργασίας Σταδίου 29, θα πραγματοποιηθεί Σιωπηρή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας από τις χήρες κάτω των 55 ετών που πλήττονται άμεσα από τον Ν.4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου). 
 
Η ΕΑΑΣ συμμετέχει και καλεί όλα τα μέλη της να παρευρεθούν στην ειρηνική αυτή συγκέντρωση δείχνοντας την ευαισθησία της στο θέμα αυτό, το οποίο έχει αναδείξει και  άπτονται στον ιερό θεσμό της οικογένειας.
 
                                                           Αθήνα 28 Μαρ.2017.
 
                                                              Εκ της ΕΑΑΣ.

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Ενέργειες για την Κράτηση Εισφοράς Αλληλεγγύης ( Νέα ενημέρωση 26/3 0 !

ΠΗΓΗ : aeroporiapostratos


ΝΈΑ ενημέρωση 26/3 για την παρακράτηση ΕΑΣ

Απάντηση Νομ. Συμβούλου Υπστγου(Δ) Σωτ. Στρατογιάννη

Με την υπ΄αριθμόν 244/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφασίστηκε ότι οι διατάξεις των άρθρων 38 του Ν. 3863/2010, 11 του Ν. 3865/2010 και συνακόλουθα των διατάξεων των άρθρων 44 §10 του Ν. 3986/2011 και 2 §13 του Ν. 4002/2011 ως προς την επιβολή και την αύξηση της Ε.Α.Σ. εις βάρος των συνταξιούχων του Δημοσίου, αντίκεινται στα άρθρα 4 § 1 και 5,22 §5 και 25 § 1 και 4 του Συντάγματος.

Κατόπιν των ανωτέρω............
είναι δυνατή η προσφυγή των συνταξιούχων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την διεκδίκηση των σχετικών εισφορών.

Σύμφωνα με τη γνώμη του Νομικού Σύμβουλου της Ε.Α.Α.Α.συνίσταται η 3μηνη αναμονή μέχρι εκδηλώσεως τυχόν ενεργειών του Δημοσίου.

ΠΗΓΗ: Ε.Α.Α.Α.