**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.


Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι και φίλες, υπέβαλα υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου της ΕΑΑΣ στις αρχαιρεσίες της 23ης Φεβρουαρίου 2020.  Αντιλαμβάνομαι τις εκλογές αυτές ως μια ευκαιρία ανανέωσης του προσωπικού και των προσπαθειών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης. Προτίθεμαι να αγωνιστώ για την ψήφο σας, όμως χωρίς αντιπαλότητα προς τους συνυποψήφιους μου, με άμιλλα αλλά και πνεύμα συναδελφότητας, λειτουργώντας ως αξιωματικός, τιμώντας τον άγραφο κώδικα τιμής μας και εκτιμώντας τις προσπάθειες του παρόντος και των παρελθόντων ΔΣ της ΕΑΑΣ. Εξαίρετοι συνάδελφοι που εξ' αρχής με παρότρυναν στην απόφαση αυτή υπέβαλλαν μαζί μου και αυτοί τις αιτήσεις υποψηφιότητάς τους. Πιστεύω ακράδαντα ότι για να επιτευχθεί οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα  χρειάζεται ομαδική δουλειά, σύμπνοια και εργατικότητα. Θεωρώ τα Παραρτήματα της ΕΑΑΣ σε όλη τη χώρα, ως τα κύρια όργανα επικοινωνίας και προβολής των τοπικών θεμάτων των συναδέλφων προς στο ΔΣ. Η φωνή τους πρέπει να ακούγεται και η ανάδειξη των προβλημάτων τους να έχει προτεραιότητα. Ο εκσυγχρονισμός της εσωτερικής λειτουργίας και η άμεση αναβάθμιση του ρόλου των Παραρτημάτων είναι απαραίτητα στοιχεία για τον αγώνα, ώστε να δρομολογηθούν οι αναγκαίες λύσεις το ταχύτερο. Γι’ αυτό, εφ’ όσον με τιμήσετε με την ψήφο σας, προτίθεμαι να εργαστώ με όλους τους υπολοίπους συναδέλφους που θα εκλέξετε, για να υλοποιήσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο την αποστολή της Ένωσης και να υπηρετήσουμε όλους τους αποστράτους ΕΔ & ΣΑ και τις ορφανικές οικογένειες.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Αντιστράτηγος (ε.α.) Σταύρος Κουτρής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956, με καταγωγή από τον Πολιχνίτο Λέσβου. Υιός αξιωματικού, ακολούθησε την οικογενειακή παράδοση και εισήχθη στη Σχολή Ευελπίδων στις 7 Σεπ. 1974, αποτελώντας την τρίτη γενιά αξιωματικών στην οικογένεια. Κατά τη φοίτησή του στη Σχολή Ευελπίδων υπήρξε Αρχηγός Τάξεως από το 2ο Έτος και μέχρι και την αποφοίτησή του τον Ιούλιο του 1978, ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε πολλές Μονάδες Καταδρομών  και Πεζικού, καθώς και σε θέσεις σε διάφορα επιτελεία Σχηματισμών, του ΓΕΣ, του ΥΠΕΘΑ και στο εξωτερικό.
Διοίκησε Μονάδες από το επίπεδο Διμοιρίας μέχρι και Μεραρχίας Πεζικού. Ως Ταξίαρχος υπηρέτησε ως διευθυντής του 3ουΕπιτελικού Γραφείου του Γενικού Επιτελείου Στρατού (3ο ΕΓ/ΓΕΣ) επί διετία και ως υποστράτηγος διετέλεσε Στρατηγός Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) για 2 έτη και της 98 ΑΔΤΕ, στη Λέσβο, επί 1 έτος. Αποστρατεύθηκε τον Ιούνιο του 2011 ως Αντιστράτηγος και τιμήθηκε με τον τίτλο του Επίτιμου Διοικητού της 98 ΑΔΤΕ “ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ”.
Φοίτησε σε πολλά Σχολεία Καταδρομών, Πεζικού, στην Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, σε Σχολεία του NATO στο OBERAMERGAU της Γερμανίας, καθώς και στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου (Θεσσαλονίκη) και στη Σχολή Αμύνης του ΝΑΤΟ (Ρώμη). Ήταν αλεξιπτωτιστής ελευθέρας πτώσεως και υποβρύχιος  καταδρομέας. Κατέχει Master Sc in Computer Science και Diploma in Computing από το Πανεπιστήμιο του ESSEX.  Επίσης κατέχει δίπλωμα Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών από το CENTRE D’ ΈTUDES DIPLOMATIQUES ET STRATΕGIQUES (CEDS).
Ενεπλάκη ενεργά στον Εθνικό Αμυντικό Σχεδιασμό, ως επιτελής των Ειδικών Δυνάμεων, ως Δντης του 3ου ΕΓ/ΓΕΣ και ως Στρατηγός Δκτης της ΣΣΕ. Διετέλεσε επί κεφαλής και κύριος συντελεστής των παρακάτω 3 μελετών:
“Μελέτη των Ειδικών Δυνάμεων για το Στρατό Ξηράς του 2010”,
“Μελέτη Μετασχηματισμού και Αναδιοργάνωσης του Στρατού Ξηράς” και
“Μελέτη Αναδιάρθρωσης της Εκπσης Αξκών ΣΞ” η όποια και εφαρμόζεται στην οργάνωση της στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης των Ευελπίδων. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του τιμήθηκε με στρατιωτικά μετάλλια και διαμνημονεύσεις και μετα παράσημα:
Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής,
Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα.
Είναι μέλος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΤΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ (ΣΕΕΘΑ) και του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (ΕΛ.ΙΣ.ΜΕ) και εξωτερικός συνεργάτης της Σχολής
Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ) και της Σχολής Πολέμου του Στρατού Ξηράς (ΣΠΣΞ).
Είναι έγγαμος με την Ταξίαρχο (ΥΝ) (ε.α.) Παρασκευή Κουτρή - Τελιανίδου και πατέρας 2 υιών που υπηρέτησαν τη θητεία τους στις Ειδικές Δυνάμεις.
Με εκτίμηση,
Αντιστράτηγος (ε.α.) Σταύρος Κουτρής
Επίτιμος Διοικητής 98 ΑΔΤΕ Λέσβου
“ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ”
stkoutris@hotmail.com 6945377116


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου