**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Τερματισμός του 1ου τροπαίου εθνικής επετείου υπό το βλέμμα του Στγου Θ.Κολοκοτρώνη




Στο πλαίσιο της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, το ΓΕΕΘΑ, διοργάνωσε  επετειακή πορεία με την επωνυμία «1ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821». Η πορεία ξεκίνησε  17 Μαρτίου από την Αρεόπολη Λακωνίας και κατέληξε σήμερα  19 Μαρτίου στην Τρίπολη Αρκαδίας.
Τα συμμετέχοντα στελέχη των ΕΔ διάνυσαν συνολικά 85 χιλιόμετρα, φέροντες οπλισμό και φόρτο πορείας ακολουθώντας το δρομολόγιο Αρεόπολη-Γύθειο-Σπάρτη-Άνω Δολιανά, όπου διεξήχθη και η ομώνυμη μάχη-Ρίζες-Λιθοβούνια-Στενό-Αγ. Βασίλειος-Αγ. Κωνσταντίνος-Σκοπή-Τρίπολη.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Της Βάλιας Αμπατζή

Στην Πλατεία Άρεως της Τρίπολης όπου βρίσκεται το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη αλλά και μέσα στο άγαλμα τα ιερά οστά του, οι αθλητές αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των ΕΔ τερμάτισαν σημερα από τις 1 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Στους άντρες:

1ος Σμηνίας Ξενιτίδης Σπυρίδων
2ος Ανθυποσμηναγός Τεντολούρης Φίλιππος
3ος  ΕΜΘ Αρχιλοχίας Κοκαλίδης Σταύρος

Στις γυναίκες:
1η Επικελευστής Νικολακοπούλου Λαμπρινή
2η Δεκανεας Σπουντόφ Χριστίνα.


Να σημειώσουμε ότι η πρώτη γυναίκα τερμάτισε μαζί με τους πρώτους άντρες.

Την οργάνωση είχαν ο Αντισμήναρχος Φωτίου Παναγιώτης και ο Αντιπλοίαρχος Ανδριόπουλος Σπύρος από την ΑΣΑΕΔ. Την επίβλεψη του Τροπαίου είχε και η ΔΙΚΕ (IV Μεραρχία ΠΖ).

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες.


φωτο ρεπορτάζ Βάλια Αμπατζή






















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου