**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Εκκλησιαμός στον Ι,Ν. Αγ. Γεωργίου χωριό Γλαύκη (21 Μαρ 2014)




Άρθρο του Υποστράτηγου ε.α Γεώργιου Γεωργιάδη Προέδρου ΤΣ ΕΑΑΣ Ξάνθης

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή της Τοπικής  Κοινωνίας της Ξάνθης, αλλά και από τη γειτονική Δράμα, στην ακολουθία των Γ’ Χαιρετισμών που τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου μέσα στο Στρατόπεδο «Υπτγου ε.α. Δημ. Παπαποστόλου», στη ΓΛΑΥΚΗ Ξάνθης στο πλαίσιο του προγράμματος: «Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια Ξάνθης 2014», κατόπιν κοινής επιθυμίας των αναδόχων Συλλόγων και συνεννόησης με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου. 

Το εκκλησίασμα αποτέλεσαν πάνω από 130 άτομα, που προσήλθαν οικογενειακώς με 2 λεωφορεία προερχόμενα από την ΞΑΝΘΗ, αλλά και αρκετά ΙΧΕ οχήματα από τη ΔΡΑΜΑ, για να εκκλησιαστούν και ταυτόχρονα να συμπαρασταθούν ηθικά σε αυτούς που "Φυλάνε Θερμοπύλες", στην περιοχή μας. Στον εκκλησιασμό ιερούργησε ο πατέρας Γεώργιος Σπάρταλης και χορωδία 6 ψαλτών.

Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική και η λειτουργία τελέστηκε σύμφωνα με το προβλεπόμενο τελετουργικό, ενώ με συγκίνηση και συναισθηματική φόρτιση όλο το εκκλησίασμα έψαλλε «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ». Ο διακεκριμένος Καθηγητής- Ιστορικός κ. Πέτρος Γεωργαντζής, λίγο πριν το τέλος της ακολουθίας ανέπτυξε συνοπτικά το ιστορικό του «΄Ακαθίστου Ύμνου» και τις συνθήκες που στη συνέχεια το καθιέρωσαν στην Υμνωδία της Ορθοδοξίας.

Μετά τον εκκλησιασμό, ως καλοί οικοδεσπότες ο Δκτής και το Προσωπικό του Στρ. Φυλακίου, προσέφεραν σε όλους καφέ και νηστήσιμα κεράσματα.

Ο επόμενος εκκλησιασμός του προγράμματος είναι στις 6 Απρ.2014, στον ι.ν. Αγ. Γεωργίου Εχίνου, που θα προηγηθεί του εορτασμού για την 73ης Επέτειο της «ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ 6-10 Απρ. 1941», που θα επακολουθήσει στο παρακείμενο "Μνημείο Πεσόντων Υπέρ Πατρίδος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου