**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014



Αυτές είναι οι επιπτώσεις του πολυνομοσχεδίου για τους στρατιωτικούς - Τι έρχεται

31.03.2014 | 21:43
Image
Τα σκοτεινά σημεία του πολυνομοσχεδίου που έχουν να κάνουν με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις επιπτώσεις του στο προσωπικό συγκέντρωσε και επισημαίνει με δήλωσή του ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Βαρεμένος στην δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, ο οποίος τρεις μήνες μετά την εκλογή του δήλωνε στη ΔΕΘ ότι δεν θα γίνουν περικοπές στις αποδοχές των ενστόλων, τις πραγματοποίησε και μάλιστα με τρόπο που οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων περιήλθαν στην έσχατη ένδεια. Οι μειώσεις στο μισθολόγιο των ενστόλων κυμαίνονται από το 2010, ανάλογα με την κατηγορία, μεταξύ 41,3 και 50,9%. Την ίδια περίοδο, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται διπλά, τα Μετοχικά Ταμεία να χρεοκοπούν, τις παροχές σε είδος να εκμηδενίζονται και τα προγράμματα ανέγερσης οικημάτων να παγώνουν.

Έρχεται τώρα, με υποπαράγραφο του πολυνομοσχεδίου, έναντι όλων των παραπάνω, να προσδιορίσει ως εφάπαξ παροχή 500 ευρώ σε όσους δεν υπερβαίνουν τα 1.500. Κι αυτό, χωρίς κανένα κοινωνικό κριτήριο. Έτσι ώστε να τίθεται το ερώτημα, αν έγγαμος αξιωματικός με τρία παιδιά και άνεργη σύζυγο θεωρείται εύπορος και αν το ίδιο συμβαίνει με αξιωματικό που έχει τέκνο ΑμεΑ και αποδοχές λίγο πάνω από τα 1.500 ευρώ.

Ως προς την αυτοτελή φορολόγηση των επιδομάτων επικινδυνότητας, που από το 2010 έχει καταργηθεί και επανέλθει τέσσερις φορές, πρόκειται για ένα ακόμη επικίνδυνο κοκτέιλ ανικανότητας και φαυλότητας. Όσο για την κατάργηση παραβόλου με ποσοστό υπέρ Μετοχικών Ταμείων, έγινε κατόπιν μελέτης για την επίπτωση που μπορεί να έχει στη βιωσιμότητά τους;

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση δεν μπορεί να μεταχειρίζεται τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων υποτιμητικά και να πλήττει βάναυσα, εκτός από το βιοτικό τους επίπεδο, και την αξιοπρέπειά τους.

Στον κ. Σαμαρά, που στις 27 Απριλίου 2012 δήλωνε ότι ευαγγέλιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι το αξιόμαχο, το αξιοκρατικό και το αξιοπρεπές, απάντηση πρέπει να δώσει ο ελληνικός λαός, τμήμα αναπόσπαστο του οποίου αποτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου