**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Αλλαγή Δκσεως στην 95 ΑΔΤΕ







 Ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος διοικητής της 95 ΑΔΤΕΠαρουσία τοπικών αρχών και φορέων και του νέου διοικητή της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγου κ. Ιωάννη Ηλιόπουλου, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο στρατόπεδο “Κατεχάκη” στα Κοσκινού, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης της 95 ΑΔΤΕ, από τον Υποστράτηγο Υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς κ. Δημήτρη Ρέσκο στον Υποστράτηγο κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.
Στην τελετή, η οποία έγινε χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλου, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Λίτσα Φτακλάκη και Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρώην βουλευτής Βασίλης Παπανικόλας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δωδεκανήσου Αντώνης Βλαχάκης, ο Υποδιοικητής στην 8η Περιφέρεια Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου Γιάννης Αργυρίου, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου Γιώργος Σεφεριάδης και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.
Κατά τη διάρκεια της τελετής αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του απερχόμενου διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, και πλέον Υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς, Υποστράτηγου κ. Δημήτρη Ρέσκου, ο οποίος έκανε ένα σύντομο απολογισμό των όσων επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του στην περιοχή μας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Επί ένα έτος, που είχα την τύχη και την τιμή να διοικήσω την 95 ΑΔΤΕ, επεδίωξα με τη βοήθεια του θεού και το δικό σας καθημερινό αγώνα, την αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, την προαγωγή της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, παράλληλα με την εξύψωση του ηθικού και τη βελτίωση των συνθηκών διαβί
Ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος διοικητής της 95 ΑΔΤΕ
ωσης του προσωπικού.
Στόχος η επαύξηση της αποτρεπτικής ικανότητας και της μαχητικής ισχύος των Μονάδων μας, ώστε να λειτουργεί η Μεραρχία αποτρεπτικά στις βλέψεις του εχθρού, στον ευαίσθητο αυτό χώρο. Διοίκησα τη Μεραρχία έχοντας πάντα υπόψη ότι η βασική ισχύς κάθε μάχιμης δύναμης παρά τις αλματώδεις τεχνολογικές εξελίξεις και την εισαγωγή σύγχρονων οπλικών συστημάτων, στηρίζεται στο ανθρώπινο δυναμικό. Γι’ αυτό προσπάθησα, όσο επέτρεπαν οι δυνάμεις μου να αξιοποιήσω αυτό το δυναμικό με δικαιοσύνη, ανθρώπινη διοίκηση και αυστηρότητα, όπου απαιτείτο.
Εδώ σ’ αυτό τον ακριτικό χώρο, σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από ρευστότητα, τις ωμές διεκδικήσεις του εθνικού μας χώρου από την γείτονα χώρα και υπό την παρούσα δημοσιονομική συγκυρία, οφείλουμε να συνεχίσουμε να αγρυπνούμε και να προετοιμαζόμαστε.
Μόνο η ισχύς των δυνάμεών μας που κτίζεται καθημερινά, με πολύ κόπο από τον καθένα σας στα πεδία των ασκήσεων, είναι ικανή να ματαιώσει τις επεκτατικές βλέψεις των γειτόνων μας.

Αξκοί, Υπαξκοί, Στρατιώτες και Εθνοφύλακες της 95 ΑΔΤΕ. Πριν ένα χρόνο αναλαμβάνοντας τη διοίκηση της Μεραρχίας έθεσα ως στόχο τη βελτίωση των δυνατοτήτων εκπλήρωσης της πολεμικής μας αποστολής.
Σήμερα διαπιστώνω ότι με τον άριστο σχεδιασμό του επιτελείου και την αποτελεσματική εφαρμογή των διαταγών και κατευθύνσεων από τις μονάδες, η βελτίωση σε όλους τους τομείς είναι εμφανής. Πέραν από το καθαρά στρατιωτικό σας έργο βρεθήκατε αρωγοί και συμπαραστάτες, όπου και όταν χρειάστηκε, στους ακρίτες νησιώτες μας, κάτι το οποίο αναγνωρίζεται από την τοπική κοινωνία με το σεβασμό και την αγάπη με την οποία μας περιβάλλουν.

Για τις επιτυχίες σας αυτές σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ γιατί εργασθήκατε με ενθουσιασμό, ευσυνειδησία, επαγγελματισμό και αφοσίωση στα στρατιωτικά σας καθήκοντα και κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς δημοσιονομικές συγκυρίες.
Αισθάνομαι υπερήφανος που η πατρίδα μου προσέφερε τη μεγάλη τιμή να ηγηθώ τέτοιου εξαίρετου έμψυχου δυναμικού και να έχω την ευθύνη της άμυνας της Ρόδου, της Σύμης, της Τήλου-Χάλκης-Καρπάθου-Κάσου και του Καστελόριζου επί ένα χρόνο»

Ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος διοικητής της 95 ΑΔΤΕ
Ο απερχόμενος διοικητής κ. Ρέσκος δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του ιδιαιτέρως προς τους «εθνοφύλακες που σε όλη τους τη ζωή έχουν τάξει να φυλάττουν Θερμοπύλες, με αφοσίωση στα ακριτικά μας νησιά».
Στη συνέχεια ακολούθησε η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του νέου διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, Υποστράτηγου κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος αναφέρθηκε και στον βασικό άξονα της διοίκησης του, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Η διοίκησή μου θα είναι ανθρωποκεντρική, σύμφωνη με τους νόμους και τους στρατιωτικούς κανονισμούς, και ό,τι απαιτήσω από εσάς, να είστε βέβαιοι ότι πρωτίστως, θα απαιτήσω το ίδιο και πολύ περισσότερα, από τον εαυτό μου.
Στην ευαίσθητη αυτή ακριτική περιοχή της Πατρίδας μας, όπου έχουμε ταχθεί από την Πολιτεία, να φυλάμε Θερμοπύλες, υπερασπιζόμαστε τα ιδανικά και τα δίκαια του Ελληνισμού και επιβάλλεται να διατηρούμε και να βελτιώνουμε καθημερινά, την ποιότητα που θα προτάξουμε έναντι της ποσότητας, αναγκαία συνθήκη ικανή να αποτρέψει κάθε απόπειρα επιβουλής. Ο άνθρωπος ήταν, είναι και θα εξακολουθήσει να είναι, το καλύτερο οπλικό μας σύστημα και ως εκ τούτου απαιτείται κάθε προσπάθεια, για την επαύξηση των δυνατοτήτων του.

Να θυμάστε ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και στο πλαίσιο αυτό καθορίζω ως τον κυριότερο στόχο μας, την άριστη επιχειρησιακή ετοιμότητα της 95 ΑΔΤΕ. Όταν αυτός ο στόχος επιτευχθεί, τότε επιβάλλεται να τοποθετήσουμε νέα περισσότερο υψηλά όρια, ώστε να βελτιστοποιήσουμε περαιτέρω την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα.
Σας περιβάλλω με απόλυτη εμπιστοσύνη και είμαι πρόθυμος 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, να ακούσω, να βοηθήσω και να προσπαθήσω για την επίλυση του οποιοδήποτε προβλήματός σας.

Η δημοσιονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Πατρίδα μας, επιβάλλει περικοπές, μειώσεις και περιορισμούς σε κάθε έκφανση του δημόσιου και όχι μόνο βίου. Το μοναδικό αγαθό το οποίο οι συμπατριώτες μας επιβάλλεται να έχουν χωρίς εκπτώσεις, είναι αυτό της άμυνας και της ασφάλειας, προϊόν που παρέχεται από εμάς.
Επιβάλλεται να καλλιεργούμε σε υπερθετικό βαθμό τις στρατιωτικές αρετές, δηλαδή την φιλοπατρία, την ανδρεία, την καρτερία, το στρατιωτικό πνεύμα και κυρίως την πειθαρχία, οι οποίες σε συνδυασμό με την αισιοδοξία και λεβεντιά θα συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση της άμυνας και ασφάλειας».
thumb_640

Πηγή :http://www.rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου