**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Αλλαγή φρουράς στην 98 ΑΔΤΕ








Σε κλίμα συγκίνησης  πραγματοποιήθηκε η «αλλαγή φρουράς» στην ηγεσία της 98 ΑΔΤΕ, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής παράδοσης-παραλαβής, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τέταρτης στο στρατόπεδο ΣΧΗ (ΠΖ) Μαυρομιχάλη Κυριακού στην Παγανή (Μεραρχία).


Παρουσία της πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας του νησιού, νέος διοικητής, στην θέση του υποστράτηγου, κου Δημήτριου Μήττα αναλαμβάνει ο Υποστράτηγος κος Δημήτριος Μπίκος.

Την τελετή τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος.
Στην τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών μεταξύ των οποίων ο αντιπεριφερειαρχης Η. Βερβερης, ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος και ο Γενικός Γρ. Αιγαίου. Ο δήμαρχος Λέσβου απευθύνοντας χαιρετισμό στη δεξίωση που ακολούθησε στη Λέσχη Αξιωματικών, ευχαρίστησε θερμά για την αγαστή συνεργασία που είχε αναπτύξει μαζί του τον απερχόμενο Διοικητή κ. Μηττα εξαίροντας παράλληλα το έργο που επέδειξε κατά τη θητεία του στη Λέσβο, ενώ ευχήθηκε στο νέο Στρατηγό κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα σαν διοικητής πλέον στην σχολή Πεζικού.

Ο απερχόμενος διοικητής ιδιαίτερα συγκινημένος ευχαρίστησε όσους συνεργάστηκε και όσους βοήθησαν στο έργο του, έκανε αναφορά στο έργο το οποίο συντελέστηκε τους δώδεκα μήνες της διοίκησής του στην 98 ΑΔΤΕ, αναφερόμενος τόσο στην επιχειρησιακή ετοιμότητα όσο και στις υπηρεσίες που παρείχε στους πολίτες της Λέσβου στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και ευχαρίστησε όλους όσους συντέλεσαν στη σωστή λειτουργία και ετοιμότητα της μονάδας, κάνοντας ειδική αναφορά «στους φίλους Λέσβιους οι οποίοι μας στηρίζουν σιωπηλά, ανιδιοτελώς, με το δικό τους μοναδικό φιλόξενο τρόπο» και ευχήθηκε στο νέο διοικητή «καλή επιτυχία στο έργο του».

Ακολούθως, ο νέος διοικητής Δημήτριος Μπίκος επισήμανε ότι πρωταρχικός του στόχος είναι η προάσπιση της πατρίδας, η συνεχής επαγρύπνηση,  η επιχειρησιακή ετοιμότητα, η ασφάλεια και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, αλλά και της ποιότητας ζωή του προσωπικού. Χαρακτήρισε ως μεγάλη τιμή και «βαριά ευθύνη» τη θέση την οποία καταλαμβάνει υποσχόμενος πως θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης της υπηρεσίας αλλά και για το καλό και την πρόοδο των μονάδων της μεραρχίας. ‘Έκανε λόγο για «αξιέπαινο και σημαντικό» έργο που έχει συντελεστεί έως τώρα και ευχήθηκε η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί «με τον ίδιο ζήλο, την ίδια προθυμία και εργατικότητα για να ανεβάσουμε ακόμα υψηλότερα το επίπεδο εκπαίδευσης της μεραρχίας».

Στην τελετή παρέστησαν ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος και ο Μητροπολίτης Μυθημνης κ Χρυσόστομος.

Στην τελετή παραβρέθηκε και ο ο Δ/της της ΑΣΔΕΝ Αντ/γος κ. Ηλιόπουλος, όπως επίσης και λοιπές τοπικές και στρατιωτικές Αρχές και φορείς από την Λέσβο.

Μετά την καθιερωμένη τελετή, που έγινε με τη δέουσα στρατιωτική εθιμοτυπία και την παρέλαση της σημαίας και των ένστολων, ακολούθησε στην Λέσχη Αξιωματικών της Μυτιλήνης, επίδοση αναμνηστικών πλακετών από το Δήμαρχο, τις λοιπές ένοπλες δυνάμεις, εφέδρους Λεσβου, φορείς και Πολιτική ηγεσία. 

Ιδιαίτερα κοινωνικός, προσιτός και έχοντας κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό του ντόπιου πληθυσμού μέσα από την σοβαρή δουλειά που επιτέλεσε, ο Δημόκριτος Ζερβάκης είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρει και στα νέα του καθήκοντα. Εξάλλου και η θητεία του στη Χίο μόνο θετικά προσμετράτε.
Ο Υποστράτηγος Δημήτριος Μπίκος

Ο Υποστράτηγος Δημήτριος Μπίκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1983 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού και το 1984 επελέγη ως στέλεχος Ειδικών Δυνάμεων.
Έχει φοιτήσει σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία Πεζικού και Ειδικών Δυνάμεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι σε ενέργεια Αλεξιπτωτιστής Ελευθέρας Πτώσεως. Έχει υπηρετήσει στις περισσότερες Μοίρες Καταδρομών και Αλεξιπτωτιστών καθώς και ως επιτελής σε επιχειρησιακούς σχηματισμούς Ειδικών Δυνάμεων.
Το 2003 επελέγη ως Διοικητής μιας από τις καλύτερες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ε΄ Μοίρας Καταδρομών όπου είχε την τιμή να διοικήσει επί 2,5 περίπου χρόνια. Επιπρόσθετα έχει υπηρετήσει σε επιχειρησιακές θέσεις του ΝΑΤΟ στο εξωτερικό με εξέχουσα την τοποθέτηση του ως Διοικητής της Ελληνικής Μονάδας Αφγανιστάν κατά το διάστημα της αρχικής φάσης των επιχειρήσεων το 2002. Τα τρία τελευταία χρόνια πριν την τοποθέτηση του στη ΣΜΥ, υπηρετούσε ως Διευθυντής Τρεχουσών Επιχειρήσεων στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Ολλανδία, στο οποίο έχει ανατεθεί η Διοίκηση των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν.
Κατά την διάρκεια της καριέρας του έχει τιμηθεί με μετάλλια και τιμητικές διακρίσεις. Ιδιαίτερα το Φεβρουάριο του 2011 τιμήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ με την ανώτερη διάκριση της Συμμαχίας, το ΝΑΤΟ MERITORIOUS MEDAL για τη διακεκριμένη προσφορά του στην οργάνωση των Δυνάμεων Εθνικής Ασφάλειας του Αφγανιστάν. Το παραπάνω μετάλλιο απονεμήθηκε για πρώτη φορά σε Έλληνα Αξιωματικό.
Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Πολέμου, του Κολλεγίου Άμυνας του ΝΑΤΟ στη Διεθνή Ασφάλεια και Στρατηγική (International Security and Strategy Studies)  και κάτοχος Master in Business Administration στη Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Έχει αρθρογραφήσει σε διάφορες έγκριτες ελληνικές και ξένες εκδόσεις επί θεμάτων Management και Επικοινωνίας. Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.
Σημείωση: Όποιος θέλει τις φωτογραφίες χωρίς λογότυπο να επικοινωνήσει με

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου