**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Η νίκη για κάθε απόστρατο είναι νίκη για όλη την κοινωνία




METOXIKA ή KATOXIKA TAMEIA;

Αποτελεί μνημείο ανευθυνότητας και απάτης, ένα μνημείο συμπεριφοράς που αδιαφορεί για τους ανθρώπους, στην συγκεκριμένη περίπτωση για τους απόστρατους, που θα δουν τις ζωές τους να καταστρέφονται ακόμα περισσότερο αν η σημερινή συγκυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοι τους προχωρήσουν στην επικουροποίηση των Μ.Τ. εντάσσοντας τα στο Υπ. Εργασίας.

Έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά στον ημερήσιο τύπο, στο διαδίκτυο, παντού για το θέμα αυτό. Οι κυβερνητικές αποφάσεις φαίνονται προειλλημένες. Τα Μνημόνια εξάλλου το αναφέρουν ξεκάθαρα, άσχετα αν κάποιοι εθελοτυφλούν και περιμένουν την διανομή του περίφημου πρωτογενούς πλεονάσματος σάν μάνα εξ ουρανού.
Τα σχέδια της συγκυβένησης είναι να επικουροποίησουν άμεσα τα Μ.Τ και σταδιακά να τα εξαφανίσουν.
Να μας βυθίσουν ακόμα περισσότερο στην εξαθλίωση. Δεν χρειάζονται πολλά για να καταλάβει κανείς οτι η επίθεση που δέχονται συνολικά οι εργαζόμενοι και το λαϊκό κίνημα για περαιτέρω μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων θα άφηνε απ’ έξω τους απόστρατους.

Ειδικά από τους τελευταίους, κι όσο αυτοί δεν συμπαρατάσονται με το υπόλοιπο διεκδικητικό κίνημα, ξέρουν πολύ καλά οτι δεν περιμένουν αντιδράσεις πέρα απο παρακάλια, αιτήσεις για συναντήσεις με όργανα που δεν μετέχουν καν στην λήψη αποφάσεων και ‘’θυμωμένους’’ σχολιασμούς.
Ποντάρουν στον εθισμό μας στον φόβο και στην αδράνεια που συνεπάγεται ο φόβος αυτός.

Όμως σ εμάς εναπόκειται να πούμε -ευχαριστώ δεν θα πάρω, να μην καταπιούμε το όποιο καθυσηχαστικό παραμύθι μας σερβίρουν μέσα απο αυτές τις συναντήσεις. Εξάλλου οι συναντήσεις με τις Διοικήσεις των Μ.Τ μόνο εθιμοτυπικές μπορεί να είναι. Άλλος σχεδιάζει την βάρβαρη οικονομική πολιτική. Εκεί πρέπει να στραφούμε.

Καλούμε όλους τους απόστρατους,
να ενωθούν με πείσμα και αποφασιστικότητα και να συσπειρωθούν γύρω από την ΣΕΑΑ. Να στηρίξουν τον αγώνα μας, ακυρώνοντας έτσι  τα σχέδια του κυβερνητικού συνασπισμού, κι αυτών που προσβλέποντας σε προσωπικές φιλοδοξίες με ‘’διευκολύνσεις’’ πρόδωσαν την εμπιστοσύνη των αποστράτων. Σ αυτούς ας ευχηθούμε  καλές δουλειές με τους πολιτικούς πάτρωνές τους.

Εμείς καταγγέλλουμε σήμερα τα σχέδια της κυβέρνησης για τα Μ.Τ. και ζητάμε την άμεση οικονομική ενίσχυση τους. Τα Μ.Τ δεν είναι επικουρικά. Φτάνει πια το –Δεν υπάρχουν λεφτά. Λεφτά υπάρχουν αλλά δίνονται για χρηματοδοτήσεις καναλαρχών, ΜΚΟ, αόρατων επιχειρήσεων σαν δανεικά κι αγύριστα, λίστες Λαγκάρντ,  κ.α.

Συνάδελφοι μπροστά μας έχουμε δύσκολο αγώνα και καθήκον μας είναι να είμαστε όλοι ενωμένοι και αλληλέγγυοι. Άς σταθούμε λοιπόν με την γροθιά μας ψηλά σαν σημαία. Εκείνη την σημαία που θυμίζει τα καθήκοντα των αγωνιστών. Τα δικά μας καθήκοντα.
Η νίκη για κάθε απόστρατο είναι νίκη για όλη την κοινωνία.
Πηγή : Σ.Ε.Α.Α. (Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αποστράτων )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου