Εκκλησιασμός στον Ι. Ν. Αγ.Γεωργίου στο Εχίνο ΞΑΝΘΗΣ
DSCN1574rΓράφει ο Γεώργιος Γεωργιάδης *
 DSCN1585r
Την 16 Μαρτίου ’14 τελέστηκε εκκλησιασμός ( ΚΥΡΙΑΚΗ Β’ Νηστειών) μετά Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου στον ΕΧΙΝΟ Ξάνθης, συμπληρωματικός στο πρόγραμμα «Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια Ξάνθης 2014», κατόπιν επιθυμίας που εκφράστηκε από το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών DSCN1592rΚαβάλας που ικανοποιήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου. Στον εκκλησιασμό υπήρξε μεγάλη προσέλευση κοινού και ιερούργησε ο Πρωτοσυγκελεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος συνεπικουρούμενος από τη Μοναχή Νεκταρία.
 Το εκκλησίασμα αποτέλεσαν πάνω από 170 άτομα, που προσήλθαν οικογενειακώς με 3 λεωφορεία και αρκετά ΙΧΕ οχήματα, προερχόμενα από την ΚΑΒΑΛΑ την ΞΑΝΘΗ αλλά και από τα ΓΡΕΒΕΝΑ αντιστοίχως, όπου εκκλησιάστηκαν μαζί με το Στρατιωτικό Προσωπικό, το Διοικητή του ΤΕ ΕΧΙΝΟΥ, όπως και στρατιώτες από το γειτονικό Στρ. φυλάκιο.
 Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική και η λειτουργία τελέστηκε σύμφωνα με το προβλεπόμενο τελετουργικό, ενώ όλοι είχαν την αγαλλίαση στο άκουσμα των ψαλμωδιών, καθώς και την ηθική ικανοποίηση αφού εκκλησιάστηκαν σε ακριτικό ιερό ναό, που τους έφερε ταυτόχρονα ευχάριστες αναμνήσεις και ιστορικές μνήμες από το παρελθόν και επιπλέον ότι συμπαραστάθηκαν στους ακρίτες και για την τόνωση του Θρησκευτικού Συναισθήματος των ιδίων, αλλά και του αλληλένδετου Εθνικού Φρονήματος όλων. Ο Πρωτοσυγκελεύων στο πλαίσιο του Θείου Κηρύγματος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμονος και ευχαρίστησε το εκκλησίασμα για την παρουσία του.DSCN1605r
 Μετά τον εκκλησιασμό οι επισκέπτες μετέβησαν στο ΤΕ Εχίνου , όπου τους υποδέχθηκε ο Δκτής Τχης (ΠΒ) Γεώργιος Σάρρος, που τους ενημέρωσε συνοπτικά για την περιοχή όπως και για τη Μάχη των Οχυρών 6-10 Απρ.1941σgeorgiadhτο ομώνυμο οχυρό στον ΕΧΙΝΟ, ενώ ακολούθως τους προσφέρθηκε καφές και αναψυκτικά.
 Στη συνέχεια σχεδόν όλοι οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στους δρόμους και τα καταστήματα του Εχίνου, όπου συνευρέθηκαν στους ίδιους καφενέδες και συζήτησαν με τους κατοίκους που τους υποδέχθηκαν με χαμόγελο, μοιράστηκαν τους ίδιους προβληματισμούς και δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν από την οικονομική κρίση που διέρχεται η Χώρα και την ‘’αναγκαστική’’ μετανάστευση των νέων τους στο εξωτερικό, με τις παρεπόμενες συνέπειες στη ζωή τους, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η διαφορετική θρησκεία δεν αποτελεί εμπόδιο στην επικοινωνία. Στη διάρκεια της περιήγησης πραγματοποίησαν και τις αγορές τους με τοπικά –παραδοσιακά προϊόντα, συμβάλλοντας έτσι και στην οικονομική στήριξη στους ευγενικούς επαγγελματίες Πομάκους συμπατριώτες μας .
 Θα ήταν παράλειψη μας, να μη ευχαριστήσουμε όλους τους επισκέπτες που έμπρακτα αγκάλιασαν το σχετικό πρόγραμμα και προσήλθαν στον εκκλησιασμό από την Ξάνθη, την Καβάλα αλλά και ιδιαίτερα από τα Γρεβενά και, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα όλων των αναδόχων συλλόγων
* O Υποστράτηγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης  (φώτο)  είναι  και Πρόεδρος του ΤΣ ΕΑΑΣ Ξάνθης

Συγχαρητήρια στο Παράρτημα Ξάνθης με τον πάντα δραστήριο Πρόεδρό του!