**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Νέο ΄΄ψαλίδι΄΄ στις επικουρικές συντάξεις




Νέο ΄΄ψαλίδι στις επικουρικές συντάξεις προκύπτει από την κατάργηση, σε πρώτη φάση των 24 από τους 96 κοινωνικούς πόρους που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο.
Οι μειώσεις δεν αφορούν μόνο εκείνους που θα συνταξιοδοτηθούν με βάση το ανταποδοτικό σύστημα που θα προκύπτει από «ατομικές μερίδες», όσους έχουν πάρει ήδη σύνταξη.

Η εξέταση και των υπόλοιπων 72 πόρων μέχρι το τέλος του έτους, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής», θα επιφέρει μειώσεις και στο ποσό της κύριας σύνταξης, επιταχύνοντας ταυτοχρόνως και την ενοποίηση των φορέων.

Το υπουργείο Εργασίας επισήμως εκτιμά ότι η απώλεια από τους πόρους δεν θα κοστίσει πάνω από 120 εκατ. ευρώ για τα Ταμεία, το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ανεβάζει το συγκεκριμένο πόσο σε περίπου 1,7 δισ. ευρώ και τις
μειώσεις στις επικουρικές κατά 25% μέσα στο 2014.
Το νέο σύστημα ενεργοποίησης της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος θα ξεκινήσει αρχικώς από το επικουρικό των μισθωτών (ΕΤΕΑ) την 1η Ιουλίου 2014 αντί για την 1η Ιανουαρίου 2015.

Μέχρι και το 2015 το νέο σύστημα θα επεκταθεί και στα λοιπά επικουρικά και προνοιακά Ταμεία. Επίσης, από την 1η Ιουλίου του 2014 θα εφαρμόζεται μεικτό σύστημα στον υπολογισμό των συντάξεων του μεγάλου επικουρικού (ΕΤΕΑ), προκειμένου ένα τμήμα των συντάξεων να υπολογίζεται με το υφιστάμενο σύστημα και ένα άλλο (αυτό που διαμορφώνεται από τις εισφορές μετά την 1η Ιουλίου) θα υπολογίζεται με το νέο ανταποδοτικό σύστημα.

Αλλά και για τα Μετοχικά Ταμεία πολιτικών υπαλλήλων, στρατού, αεροπορίας και ναυτικού, οι παροχές συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων θα καθορίζονται από το ύψος των ελλειμμάτων και τα αποτελέσματα των μελετών, τις οποίες υποχρεούνται να συντάξουν κάθε χρόνο.


ΣΧΟΛΙΟ : Κατάλαβε κανείς τίποτα???Πήρε είδηση κανείς τίποτα???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου