....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στο Παράρτημά μας στην οδό Ειρήνης 9 στην Κατερίνη ....

Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

Ανοιχτή επιστολή προς ΔΣ/ΕΑΑΣ

ΠΡΟΣ: ΕΑΑΣ/ΔΣ                                           Λγος (Ε.Α) Τσιαρδακάς Γεώργιος
                                                                    Του Αθανασίου ΑΜ:54837
.                             A.T.:AI 478289/2011
                                                                    TK :35100
                                                                    Καβάφη 42  Τηλ. 6955558819
                                                                    Λαμία 24 Απρ. 2014
ΚΟΙΝ.: ΥΕΘΑ-ΓΕΕΘΑ-Α΄ΓΕΣ                          e-mail george.lamia@gmail.com
ΕΑΑΣ/ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
              
   

ΘΕΜΑ:         ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΑΑΣ    
                     

ΣΧΕΤ:          α. Σύνταγμα της Ελλάδας   
                   β.Νόμος Σχέσεις Κράτους Πολίτη             
                         γ. ΝΔ 1171 / 1972
           

1.       Πρόσφατα πραγματοποιηθήκαν πανελλαδικά εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ ΕΑΑΣ σύμφωνα με το Ν.Δ 1171/1972, (Επί του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλο και ενός μη τότε δημοκρατικού κράτους).
Με αφορμή τις παραπάνω μη δημοκρατικές-αξιοκρατικές  διεξαχθείσες εκλογές παραθέτω τα εξής:  

                   α.       Με βάση του Ν.Δ 1171/1972 χαρακτηρίζοντας το μη εναρμονιζόμενο με το (α) σχετικό το οποίο αποτελεί πυλώνα αξιοκρατικού κώδικα ισονομίας και ισοπολιτείας της χώρας ζητώ τη συγκάλεση του Δ.Σ ΕΑΑΣ να τεθεί η πρόταση αλλαγών όπως και καταστατικού της ένωσης σε θέματα υποψηφιοτήτων προέδρου και αντιπροέδρου ΕΑΑΣ προερχόμενοι εξ Ανθυπασπιστών.

                   β.       Στο άρθρο 3 του (γ) σχετικού καθορίζει και καθιστά υποχρέωση των εν αποστρατεία ως τακτικά μέλη εξ Ανθυπασπιστών, ενώ στο άρθρο 5 του ιδίου σχετικού αποκλείει κατά κόρον την υποψηφιότητα για τη θέση προέδρου-αντιπροέδρου που σημαίνει: ότι μέλη  προερχόμενοι εξ Ανθυπασπιστών έχουν δικαίωμα του εκλέγειν  αλλά δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι (πρόεδρος –αντιπρόεδρος) πράγμα το οποίο χρήζεται άκρως αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό σε μία ένωση που τα μέλη είναι ισότιμα μεταξύ τους, σημειώνοντας και επισημαίνοντας δε, ότι η ΕΑΑΣ δεν αποτελεί κανένα Στρατιωτικό και επιχειρησιακό θεσμό του κράτους.

                   γ.       Όπως τεθεί θέμα αλλαγής –τροποποίησης του Ν.Δ 1171/1972 στον τρόπο διεξαγωγής εκλογών ανάδειξης μελών Δ.Σ/ΕΑΑΣ όλων των παραρτημάτων της επικράτειας, ώστε τα αναδυόμενα εκλεγέντα μέλη (Δ.Σ Παραρτημάτων) έχοντας τη νομιμοποίηση των χιλιάδων αποστράτων ανά επικράτεια να διεκδικούν θεσμικούς ρόλους, είτε ως προεδρείο είτε ως μέλη -τεχνικοί σύμβουλοι στο Δ.Σ/ΕΑΑΣ, να γίνονται μέσα από αξιοκρατικές-δημοκρατικές-συνταγματικές διαδικασίες με πλήρη σεβασμό στο Σύνταγμα και στην επιταγή του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Επίσης. Δε δύναται και δεν υφίσταται σε καμία δημοκρατική κοινωνία-Ενώσεις-Σύλλογοι- κτλ, η ανάδειξη προέδρου – αντιπροέδρου των Παραρτημάτων εκάστοτε ΕΑΑΣ ανά επικράτεια, η εκλογή του προέδρου-αντιπροέδρου να γίνεται χωρίς ψηφοφορία, (‘Άκρως διδακτορική διαδικασία) παρά μόνο με υποβολή αιτήσεως εκάστοτε  ενδιαφερομένου και κατόπιν προτάσεως-ψηφοφορίας του Δ.Σ ΕΑΑΣ να αναδεικνύεται ο πρόεδρος–αντιπρόεδρος και ΔΣ. Πως μπορεί μία τέτοια διαδικασία να είναι δημοκρατική, να είναι αξιοκρατική και πως μπορεί να αποφευχθεί το αίσθημα δημιουργίας μιας καλοστημένης διαχρονικής συντεχνίας εφόσον δε τηρούνται τα  δημοκρατικά και συνταγματικά δέοντα της ισονομίας της ΕΑΑΣ και όχι μιας αξιοκρατικής ψηφοφορίας; Σε ποια δημοκρατική χώρα ένας πολίτης έχει το δικαίωμα του εκλέγειν αλλά του αφαιρείται το δικαίωμα του εκλέγεσθαι σε μία Ένωση που η ιδίαν θεωρεί τα μέλη της ισότιμα;

         2.       Παρακαλώ ως εγγεγραμμένο μέλος της ΕΑΑΣ Φθιώτιδας για την έγγραφη ενημέρωσή μου προκειμένου να λάβω γνώση αν η ΕΑΑΣ διατίθεται για τυχόν αλλαγές-τροποποιήσεις του καταστατικού της, για δημοκρατικές και αξιοκρατικές εκλογές ώστε τα μέλη της  προερχόμενοι εξ Ανθυπασπιστών να έχουν το δικαίωμα και τη διεκδίκηση υποψηφιότητας στο θεσμό προέδρου-αντιπροέδρου της ΕΑΑΣ/ΔΣ. Σε τυχόν μη ενημέρωσής μου και αρνητικής απάντησης (η οποία να έχει τεκμηριωμένο χαρακτήρα σύμφωνα με τον πυλώνα του Συντάγματος)  να προσφύγω σε πάσης φύσεως νομικό-συνταγματικό μου δικαίωμα, σημειώνοντας δε ότι, όσα παραθέτω και εκφράζω παραπάνω αποτελούν τη προσωπική και δημοκρατική μου άποψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου