**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού





Μέρος 1ο

HMEΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ 2014 PDF Εκτύπωση E-mail
           ΛΕΣΧΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ
                                                     Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η    (για φωτογραφίες πατήστε στα πράσινα γράμματα)
      Την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Στεφανοβικείου Μαγνησίας, υπό την αιγίδα
του ΓΕΣ/ΔΑΣ και τη συνεργασία της ΛΑΣ, η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού» για τα στελέχη της, ήτοι: 
            α. Μνήμης για τους  ιπταμένους (χειριστές και μηχανικούς) που έχασαν τη ζωή τους κατά την  πτήση.
          β. Τιμής για τα εν ενεργεία (εε) και εν αποστρατεία (εα) στελέχη και πολιτικό προσωπικό της Αεροπορίας Στρατού (ΑΣ).
    Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ.κ. Ιγνάτιος, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατίας Ανχης (ΠΖ) Γεώργιος Καπράλος, ο Διοικητής της Ιης ΜΠ Υπτγος Αντώνιος Νομικός, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ Ταξχος Αντώνιος Δάρας, ο Διοικητής της 1ης ΤΑΞΑΣ Ταξχος Αθανάσιος Τσιλικούδης, οι Διοικητές και αντιπροσωπείες των ΣΑΣ, 307 ΤΣΥΑΥ,  2ου ΣΥΑΣ, όλων των Μονάδων της Αεροπορίας Στρατού (ΜΑΣ), οι οικογένειες των πεσόντων, διατελέσαντες επίτιμοι Διοικητές μειζόνων σχηματισμών, πρώην Διευθυντές ΔΑΣ/ΓΕΣ και Διοικητές ΤΑΞΑΣ-ΜΑΣ, αντιπροσωπείες της 32 ΤΑΞΠΖ και της 111ΠΜ και εκπρόσωποι της 110ΠΜ, του Λ.Σ. και της Π.Υ.  
     Επίσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της ΕΑΑΣ και της ΕΑΑΑ, οι πρόεδροι των Παραρτημάτων ΕΑΑΣ Βόλου και Πιερίας, ο Πρόεδρος και ο Γ’ Αντιπρόεδρος της ΠΟΣ, οι Πρόεδροι των Συνδέσμων ΣΣΕ 1971-1978, του ΣΕΜ και του Παραρτήματος ΤΧ (Λάρισας), τα ΔΣ και μέλη της ΛΑΣ και του ΣΑΑΑΣ, εκπρόσωποι του Ελληνικού Συνδέσμου Ναυτικής Αεροπορίας (ΕΣΝΑ) και του Πανελληνίου Συλλόγου Φίλων ΠΑ "ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ"  και μεγάλος αριθμός αποστράτων (χειριστών- τεχνικών) και πολιτικού προσωπικού που υπηρέτησαν στην ΑΣ.
    Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προσέλευση της Πολεμικής Σημαίας της 1ης ΤΑΞΑΣ. Στη μνήμη των αειμνήστων ιπταμένων και παρουσία των οικογενειών τους, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του  Μητροπολίτη Λαρίσης. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε το προσκλητήριο νεκρών και οι τιμητικές βολές, όπου άγημα της 1ης ΤΑΞΑΣ και η μπάντα της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ απέδιδαν τις προβλεπόμενες τιμές. Ανείπωτη η συγκίνηση που διαπότισε τη ψυχή μας στο άκουσμα των ονομάτων των συναδέλφων μας, φίλων και συγγενών, που πέταξαν ψηλά στο Πάνθεο των Ηρώων, στην πολύχρονη ιστορία της Αεροπορίας Στρατού. Απόλυτη σιωπή. Ο εκκωφαντικός ήχος της κλαγγής των όπλων του τιμητικού αγήματος επέτεινε τη συγκινησιακή φόρτιση, διέκοψε τις πτήσεις ψυχής στο παρελθόν και μας προσγείωσε στην πραγματικότητα. Θεωρούμε ιερό μας χρέος να κρατάμε βαθιά στην μνήμη μας τους 38 πεσόντες ιπταμένους συνάδελφους της περιόδου 1912-1930, αλλά και τους επίσης 38 πεσόντες της περιόδου 1947-2013, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους κατά την πτήση στην εκτέλεση του καθήκοντος.
     Ακολούθησαν η ανάγνωση της  ημερήσιας διαταγής από τον Διευθυντή ΔΑΣ/ΓΕΣ και σύντομη ομιλία από τον Πρόεδρο της ΛΑΣ Ταξχο εα Βασίλειο Νικολόπουλο. Κατάθεση στεφάνων έγιναν εκ μέρους της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, από τον Αρχηγό του ΓΕΣ, εκ μέρους της ΕΑΑΣ, της ΕΑΑΑ, της ΠΟΣ, της ΛΑΣ, του ΣΑΑΑΣ, του Παραρτήματος ΤΧ Λάρισας και του Συλλόγου «ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ», στο Μνημείο Πεσόντων.
      Εξαιρετική και επιβλητική ήταν η στατική επίδειξη των αεροπορικών μέσων της ΑΣ.
     Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις σε power point από τη ΛΑΣ µε θέµα «Ιστορική Αναδροµή της ΑΣ» και από τη ΔΑΣ /ΓΕΣ µε θέµα «Το παρόν και το Μέλλον της ΑΣ» που τις παρακολούθησαν όλοι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Πρόεδρος της ΛΑΣ επέδωσε το έμβλημα της Λέσχης στον Αρχηγό του ΓΕΣ, ο οποίος ανταπέδωσε με το έμβλημα του Γενικού Επιτελείου Στρατού.  Τέλος ο Α/ΓΕΣ συλλυπήθηκε τις οικογένειες των πεσόντων και άκουσε τα προβλήματά τους.
    Ήταν μία ακόμη εντυπωσιακή εκδήλωση, αντάξια του σκοπού της, που συγκέντρωσε πλήθος εα στελεχών από πολλά μέρη της χώρας. Μία ηθική υποχρέωση απέναντι στους ιπταμένους συναδέλφους μας που έχασαν τη ζωή τους στην εκτέλεση του καθήκοντος, αλλά και αναγνώρισης του έργου του προσωπικού της ΑΣ, από το οποίο προέρχονται και οι απόστρατοι που διαχρονικά ανήκουν σε αυτό.
      Πιστεύουμε ότι πλέον επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα καθιέρωσης από το ΓΕΣ της Ημέρας Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού σε μόνιμη βάση, την 7η Μαΐου κάθε χρόνο, ημερομηνία που εκδόθηκε το ΠΔ 107/1998 για τη συγκρότηση του  Όπλου της Α.Σ.
      Ευχαριστούμε όσους βρέθηκαν κοντά μας σε αυτή την ξεχωριστή για την Αεροπορία Στρατού ημέρα. Ιδιαίτερα η ΛΑΣ εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στο προσωπικό της ΔΑΣ/ΓΕΣ, της ΣΑΣ, αλλά και των 1ου ΤΕΑΣ, 1ου - 2ου ΤΕΕΠ, 1ου ΤΥΑΔ, ΛΑΦΣ, που υπό την καθοδήγηση και συντονισμό της 1η ΤΑΞΑΣ και παρά το ήδη βεβαρημένο πρόγραμμα τους, ανταποκρίθηκαν και συντέλεσαν αποφασιστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης.
                                                 Για το Διοικητικό Συμβούλιο
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Νικολόπουλος Βασίλειος                                           Παρασκευόπουλος Αναστάσιος
          Ταξίαρχος εα                                                 Αντισυνταγματάρχης ε.α.                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου