**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ενοποιούνται τα Ταμεία των ΕΔ !



Πηγή :staratalogia

Οι ενδιαφερόμενοι στρατιωτικοί και αστυνομικοί το έμαθαν από τρίτους

Τη συνέχιση των σχεδιασμών του υπουργείου για την ενοποίηση των μετοχικών ταμείων και των τριών όπλων, του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού, παρά τις... αντιδράσεις των εν ενεργεία στελεχών και των αποστράτων, επιβεβαίωσε χθες ο υφυπουργός Άμυνας.

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων συναντήθηκε χθες με τον υφυπουργό Αθανάσιο Δαβάκη προκειμένου να μεταφέρει την αγωνία των συναδέλφων τους για την τύχη του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, όπου συμμετέχουν και οι ίδιοι.

Όπως έγινε γνωστό εκ μέρους των συνδικαλιστών, ο υφυπουργός τούς δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της σύνθεσης του Δ.Σ. και ότι εξετάζεται να θεσπιστεί θέση αναπληρωτή γενικού διευθυντή, η οποία θα καλύπτεται από άτομο που θα προέρχεται από την ΕΛ.ΑΣ.

Στο θέμα της βιωσιμότητας του Ταμείου, ο κ. Δαβάκης ανέφερε ότι είναι απαραίτητη η λειτουργία ειδικού μηχανισμού αρμόδιου για την είσπραξη των θεσμοθετημένων πόρων από τις καταδικαστικές αποφάσεις και τις παραβάσεις του ΚΟΚ και ότι γι' αυτό θα προωθηθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή. Υπογράμμισε δε ότι η ενοποίηση θα γίνει με βάση τις προτάσεις της Διακλαδικής Επιτροπής.

Στην ενοποίηση όμως αντιδρούν τα στελέχη τόσο της Αεροπορίας όσο -και κυρίως- του Ναυτικού, καθώς θεωρούν ότι με τη συνένωση θα καταστραφούν και τα δικά τους εύρωστα Ταμεία. Εξέφραζαν δε τη δυσαρέσκειά τους γιατί μέσω... τρίτων, των αστυνομικών, πληροφορούνται τα σχέδια για ενοποίηση.
(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 30/05/2014 – ΜΑΝΟΣ Ι. ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου