**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Παιδιά Στρατιωτικών σε υγειονομικό ΄΄Καιάδα΄΄ - Γιατί δεν έχουν πια περίθαλψη!!





Image
Σε υγειονομικό “Καιάδα” παιδιά στρατιωτικών. Ένα από τα πολλά άλυτα αλλά σημαντικά ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο προβλήματα των στρατιωτικών οικογενειών είναι η ανυπαρξία υγειονομικής περίθαλψης για συγκεκριμένη κατηγορία παιδιών στρατιωτικών . Το πρόβλημα αφορά όσους έχουν αγόρια τα οποία είναι φοιτητές!

Τι έχει συμβεί;

Τα άγαμα αγόρια,φοιτητές ,παιδιά στρατιωτικών από το 1983 ΔΕΝ δικαιούνται υγειονομική περίθαλψη πέραν του 21ου έτους της ηλικίας τους από το ΥΠΕΘΑ παρά μόνον συμπληρωματική περίθαλψη .

Δικαιούνται όμως περίθαλψη από τις αντίστοιχες Σχολές τους ,μόνο την περίοδο των μαθημάτων. Και όλοι γνωρίζουμε ότι οι Σχολές δεν μπορούν να την προσφέρουν,άρα δεν υπάρχει. Τα κορίτσια από την άλλη έχουν περίθαλψη αρκεί να είναι άγαμα και άνεργα.

Η αδικία κατά των στρατιωτικών οικογενειών είναι κατάφωρη γιατί:

•Σε αντίθεση με όλα τα άλλα παιδιά ασφαλισμένων του δημοσίου (ΟΠΑΔ), αγόρια και κορίτσια,τα οποία από το 2005 απολαμβάνουν πλήρη περίθαλψη μέχρι τα 26 τους, τα παιδιά - αγόρια των στρατιωτικών δεν δικαιούνται ούτε…ασπιρίνη.


Το 2011, δηλαδή έξι χρόνια μετά άρχισε η διαδικασία τροποποίησης όσων προβλέπονταν το 1983. Διαδικασία που δεν ολοκληρώθηκε.

Το Οκτώβριο του 2013 ο φάκελος του θέματος επανήλθε στο ΥΠΕΘΑ και αναμένει υπογραφή της ΑΝΥΕΘΑ Φώφης Γεννηματά.

Μέχρι στιγμής λύση δεν έχει δοθεί. Μήπως κάποιος επιτέλους να ενδιαφερθεί;

Πηγή : kranos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου