**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

΄΄ Οι νεκροί δεν ομιλούν΄΄ Η τελευταία κουβέντα Κανάρη για τα ΜΤ.




Image
 Τα σχέδια της κυβέρνησης για τα Μετοχικά Ταμεία αποκάλυψε ο Μιλτιάδης Κανάρης λίγη ώρα πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Μιλώντας μ΄ έναν απόστρατο αντιναύαρχο τον κ. Ι.Γ.Ιωάννου είπε όσα πρόκειται να συμβούν . Ο κ. Ιωάννου μ΄ ένα μικρό του κείμενο μας μεταφέρει την τελευταία του συνάντηση με τον αείμνηστο Κανάρη:

Συνάντησα τον Ναύαρχο Μιλτιάδη Κανάρη, εχθές (σ.σ προχθές)  Πέμπτη γύρω στις 11.30 που είχα μεταβεί στο ΜΤΝ για προσωπικό θέμα.
   
Αφού πέρασα από το γραφείο του Προέδρου να του πω καλημέρα, τον ρώτησα τι κάνει, επειδή τον είδα δύσθυμο. Μού απάντησε ότι είχε κάποια νευραλγία που τον ταλαιπωρούσε.
   
Κατόπιν του έκανα την τετριμμένη ερώτηση «Πώς πάει το ταμείο;» και μου απάντησε κωδικοποιημένα ως εξής:

Κύριε Ναύαρχε,
Βήμα πρώτον:                 Ενοποίηση Μετοχικών Ταμείων
Βήμα δεύτερον:            Μετατροπή Μετοχικών Ταμείων σε Επικουρικά
Βήμα τρίτον:                  Υπαγωγή των Επικουρικών στο Υπουργείο Εργασίας
Βήμα τέταρτον:            Ας μην το συζητάμε
  
Σε ερώτησή μου «Μίλτο και η ηγεσία;» μού απαντά «Εγώ τα έχω πει κατ' επανάληψη».
Και στην τελευταία ερώτησή μου  «Μα τα κληροδοτήματα διέπονται από νόμους, τι θα απολογηθούν στους διαθέτες;» απαντά «Οι νεκροί δεν ομιλούν».
   

Και επειδή ο Ναύαρχος Μιλτιάδης Κανάρης εσίγησε για πάντα, θεώρησα σκόπιμο για τη μνήμη του να καταγράψω αυτή την ολιγόλεπτη συνομιλία λαμβάνοντας υπόψιν ότι μέχρι και την τελευταία του στιγμή αυτός προσπάθησε να διαφυλάξει την περιουσία του ΜΤΝ και κατ' επέκταση όλων των ε.ε. και ε.α. Αξιωματικών του Π.Ν. από άρπαγες που δεν σέβονται μνήμες και διαθήκες νεκρών εν ονόματι ενός άκρατου λαϊκισμού, στείρου αντιμιλιταριστικού πνεύματος και χειρίστης μορφής επιλογών εξευρέσεως πόρων.

   
Αγαπητέ Μίλτο, θα σε θυμάμαι και θα σε μνημονεύω πάντοτε ως έναν αγαπητό συνάδελφο, κύριο και άξιο Πρόεδρο του ΜΤΝ.

Αντιναύαρχος ε.α.
Ι. Γ. Ιωάννου Π.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου