**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Με Αρετή και Τόλμη!

Άρθρο του Επιλάρχου ε.α. Καρυπιδη Συμεών μέλους του ΤΣ/Παραρτήματος Νομού Πιερίας

Κύριε Πρόεδρε της ΕΑΑΣ .
Κύριοι συνάδελφοι παραλήπτες της παρούσης ηλεκτρονικής επιστολής.
       Γνωρίζετε όλοι οτι η μοναδική εκπομπή των Ε.Δ της χώρας "Αρετή και Τόλμη""ετάφη" μαζί με την ΕΡΤ και οι υποσχέσεις περί επανέναρξής της στην νέα Δημόσια Τηλεόραση, είχαν την ίδια τύχη με τις υποσχέσεις περί "επανόρθωσης των αδικιών που έγιναν στο προσωπικό των ΕΔ"  και τόσων άλλων.
      Αντιγράφω από παλαιότερο άρθρο στο διαδίκτυο: 
"Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τις Ένοπλες Δυνάμεις φαίνεται και από την νέα δημόσια τηλεόραση. Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι η τηλεοπτική εκπομπή για τις ΕΔ, η "Αρετή και Τόλμη" δεν .χωράει στα σχέδια των κυβερνώντων. Η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ προσπαθεί αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί στην κυβέρνηση που δεν ενδιαφέρονται....... Το ερώτημα είναι αν θα ασκηθούν πιέσεις από τον ΥΕΘΑ που γνωρίζει καλά την δύναμη της επικοινωνίας. Απορίας άξιο βέβαια είναι γιατί το ΓΕΕΘΑ δεν έχει αντιδράσει ακόμη . Δεν έχει άποψη ούτε γι΄ αυτό το θέμα; Αλλά και οι ενώσεις αποστράτων μήπως θα πρέπει να κινητοποιηθούν; .............Μήπως ορισμένοι θέλουν να την κόψουν οριστικά αυτή την εκπομπή - ταυτότητα της ΕΡΤ, που μάλιστα δεν επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ τον προϋπολογισμό της δημόσιας τηλεόρασης, καθώς μπορεί να είναι εξωτερική παραγωγή αλλά χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το ΥΠΕΘΑ; Όπως και η Ελευθερία έτσι και η...ΝΕΡΙΤ θέλει "Αρετή και Τόλμη". Θα την επιδείξουν έστω κι αυτή την ύστατη ώρα ή θα υποκύψουν τελικά και ο ελληνικός λαός θα βλέπει τις Ένοπλες Δυνάμεις μόνο στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου; Ίδωμεν... "
    Και τελικά  "Είδαμε" και αυτό που είδαμε ΔΕΝ μας άρεσε καθόλου. Οι Ε.Δ. της Ελλάδος έχουν αποκλειστεί από την Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, την οποία πληρώνουμε όλοι μας. Ακόμη και στην ιστοσελίδα  http://www.mod.mil.gr/mod/el/listing/media/show/videos/134/1/5  του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπάρχουν τα βίντεο της εκπομπής έως την τελευταία, της 09/06/2013, χωρίς κανένα σχόλιο ή διευκρίνηση ή απλή αναγραφή του τέλους (σημειωτέον ΚΑΙ με την ψήφο των τότε ΥΕΘΑ - ΑΝΥΕΘΑ) της εκπομπής.

    Και θέλω να ρωτήσω το σεβαστό νυν, ΔΣ της ΕΑΑΣ,  εάν το προηγούμενο ΔΣ  έχει προβεί ήδη  σε κάποιες ενέργειες, χωρίς να το έχει δημοσιοποιήσει και αν αυτό δεν έχει γίνει, εάν το νέο ΔΣ προτίθεται ή έχει ήδη σχεδιάσει, να εξετάσει και να ενεργήσει επί του θέματος, εν ευθέτω χρόνω.
   Το θέμα ίσως να φαίνεται "άνευ σημασίας" για πολλούς αλλά διαπίστωσα προσωπικά οτι έχει πειράξει τους μεγαλύτερους σε ηλικία συναδέλφους οι οποίοι έβλεπαν επί δεκαετίες την εκπομπή. Δε σας κρύβω δε οτι για την παρούσα επιστολή αιτία είναι το παράπονο που μου εξέφρασε σε συζήτησή μας ογονταπενταετής  συνάδελφος επί του θέματος. Και γι αυτό και παρακαλώ το ΔΣ της ΕΑΑΣ να ανακοινώσει τις ενέργειες ή τις απόψεις της επί του θέματος σε προσεχές τεύχος της Ε.Η. , προς ενημέρωση των συναδέλφων αλλά και ως "μήνυμα αφύπνισης" στο ΥΕΘΑ.
Ευχαριστώ όσους κ.κ. συναδέλφους είχαν την υπομονή να διαβάσουν το παρόν κείμενο έως εδώ.
Σ.Π. Καρυπίδης
Επίλαρχος ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου