....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα νέα μας γραφεία στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ....

Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

ΕΑΑΣ : Τώρα τα λεφτά που μας χρωστάτε...
Μέχρι την 31/7 οι Αιτήσεις !

IMG_20140219_111301-1-1024x76811Την άμεση και πλήρη εφαρμογή της υπ. αριθμόν 2192/2014 απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις των εν αποστρατεία αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ζητά η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), «λόγω των πρόσφατων δηλώσεων της κυβερνητικής εκπροσώπου ότι υπάρχει δήθεν συμφωνία για επιστροφή των αναδρομικών σε βάθος χρόνου» όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΑΑΣ.
Η ΕΑΑΣ ζητά επίσης την άμεση επαναφορά των συντάξεων στα ύψη προ της 1-8-2012, καθώς και άμεση επιστροφή στο ακέραιο και εις χρήμα, των παρανόμως κατακρατηθέντων ποσών από τις συντάξεις.
Η ΕΑΑΣ προαναγγέλλει συνάντηση του συντονιστικού οργάνου των εν αποστρατεία στελεχών των τριών κλάδων με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, «στο άμεσο προσεχές διάστημα», «προκειμένου να μας γνωσθούν οι προτάσεις-προθέσεις της Κυβέρνησης ως προς τη νομοθετική ρύθμιση υλοποίησης της απόφασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Είναι προφανές ότι οι απόστρατοι φοβούνται ότι οι κυβέρνηση θα κινηθεί στο προσεχές διάστημα με διάφορα νομικά παιχνίδια προκειμένου είτε να μην καταβάλει όλο το ποσό είτε να μην πληρώσει τοις μετρητοίς, αλλά με άλλους τρόπους και στο μέλλον (έκδοση ομολόγων για παράδειγμα).
Παράλληλα η ΕΑΑΣ «λόγω του χρόνου που παρέρχεται απράκτως», της «βραδύτητας εκδήλωσης ενεργειών από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα και της μη μέχρι τώρα σχετικής νομοθετικής ρύθμισης», θέτει υπόψη των μελών της τις παρακάτω επιλογές δράσης που δύνανται ο καθένας ατομικά, σταθμίζοντας τα δεδομένα, να αναλάβει:
- Άσκηση αγωγής στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την διεκδίκηση των αναδρομικών με την οποία διακόπτεται αμετάκλητα η παραγραφή της απαιτήσεως και επιπλέον η απαίτηση αυτή έχει τοκοφόρο χαρακτήρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
- Υποβολή αίτησης στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την οποία να ζητείται η αναγνώριση της απαίτησης των αναδρομικών, οπότε διακόπτεται η παραγραφή της απαίτησης αυτής. Σε αυτή την περίπτωση, προστίθεται στην ανακοίνωση, απλά κερδίζεται χρόνος μέχρι να πάρει επίσημα θέση το Υπουργείο Οικονομικών επί της απόφασης του ΣτΕ για το θέμα των αναδρομικών (σ.σ.: ο χρόνος παραγραφής αρχίζει από την 1-8-2014)».eaas_logo_new
Προσοχή Η παρακάτω αίτηση να αποσταλεί στο Ν.Σ μέχρι την 31 Ιουλίου 2014 συστημένη  …Την 1-8 2014 λήγει ο χρόνος
aitisiNSK_apostratoy
Πηγή : Veteranos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου