**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Ειδικοί φωτεινοί παντογνώστες ειδήμονες και...μη !




PDF Εκτύπωση E-mail
4270 14
Επειδή πολλοί συνάδελφοι και δικαιολογημένα πλέον, αισθάνονται "μπερδεμένοι" διαβάζοντας συνεχώς πληροφορίες για το θέμα της δικαίωσης απο το ΣτΕ και πως προτίθεται η Δημόσια Διοίκηση να δρομολογήσει τη δικαίωσή τους - επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων, ας υπενθυμίσουμε πως :

-Η απόφαση του ΣτΕ τόσο στο σκεπτικό της όσο και στο διατακτικό της, δικαιώνει το σύνολο των εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων μας και απαιτείται η άμεση συμμόρφωση των αρμοδίων φορέων με αυτη.
-Τις προθέσεις της Δημόσιας Διοίκησης ουδεις τις γνωρίζει και εαν προτίθεται και πως να δικαιώσει το συνολο των στελεχών. Στην παρούσα φάση "ακτινογραφεί"-προσπαθεί να ερμηνεύσει, την απόφαση, το ΝΣΚ και οι νομικοί του Υπουργείου Οικονομικών, με κατευθύνσεις εξεύρεσης , της συμφερότερης για το Δημόσιο λύσης (ακόμα και  την εξεύρεση, κατόπιν μελέτης απο την Ενιαία Αρχη Πληρωμων, του ποσού εκείνου που θα μειώσει τις αποδοχές-συντάξεις των στρατιωτικών και δεν θα βρίσκεται σε αντίθεση με το πνευμα της αποφάσεως του ΣτΕ (!) ή όπως προανηγγειλε ήδη ο Αναπληρωτης ΥΟ&Ο, τη θέσπιση ισοδυνάμων μέτρων κλπ κλπ)
-Για όσους αποστράτους συναδέλφους δεν είχαν ασκήσει έφεση τον Μάιο του 2013, κατά των περικοπών αυτών, υφίσταται η δυνατότητα είτε κατάθεσης αιτησης-όχλησης προς το Ν.Σ.Κ. για διακοπή της παραγραφής έως 31/7/2014 κερδίζοντας ουσιαστικά χρόνο έως την έκδοση της κανονιστικής απόφασης-ρύθμισης του Υπουργου Οικονομικών (ανεξαρτήτως χρόνου έναρξεως αυτης, δλδ 1/8,31/12, 5/2016 κλπ, γιατι όλες αυτές οι ερμηνείες προέρχονται απο παλαιότερες αποφάσεις του ΣτΕ, αρα ας κατατεθεί η αιτηση εως 31/7, για παν ενδεχόμενο ), είτε με την άσκηση αγωγής μέσω δικηγορικου γραφείου, για να υπάρξει πλήρης κατοχύρωση των δικαιωμάτων. Αιτηση-όχληση προς ΝΣΚ (δωρεάν,προς Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, Ακαδημίας αρ. 68, ΤΚ 106 78, ΑΘΗΝΑ), μπορείτε να βρείτε εδω.
-Την ίδια αίτηση μπορούν να καταθέσουν εαν επιθυμούν και τα εν ενεργεία στελέχη είτε στο ΝΣΚ είτε στην υπηρεσία τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 143 του ν. 4270/2014(ΦΕΚ 143 Α΄/28-6-2014). Και αυτό για παν ενδεχόμενο και για την περίπτωση που εκπονηθεί κάποια εγκύκλιος μετά την 1/8/2014, που ίσως δεν θα καλύψει το σύνολο των εν ενεργεία στελεχών (maybe and if). 
Πηγή : ΣΑΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου