....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στο Παράρτημά μας στην οδό Ειρήνης 9 στην Κατερίνη ....

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστολή για δημοσίευση από όλους μαςΣας προωθώ την συνημμένη επιστολή με την πρόσκληση του συμμαθητή και φίλου Γιάννη Κόντη, σαν μία μορφή αντίδρασης στον απαξιωτικό χαρακτηρισμό "ένστολοι", που μας προσάπτεται πλέον ακόμη και από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων.
Προσωπικά, προσυπογράφω το κείμενο και σας ενημερώνω ότι:

Έχει αναρτηθεί και σχετικό ψήφισμα, που μπορείτε να δείτε και να προσυπογράψετε εδώ:
 
Παράκληση να διαδώσετε το παρόν κατά την κρίση σας.
Στράτος Ουζούνογλου.-

---------- Προωθημένο μήνυμα ----------
Από: ioannis kontis <ioanniskontis@hotmail.com>
Ημερομηνία: 21 Σεπτεμβρίου 2014 - 11:47 π.μ.
Θέμα: Αποστολή επιστολής περί "ενστόλων"
Προς: "efouzoun@gmail.com" <efouzoun@gmail.com>

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Αγαπητοί Συνέλληνες!
Μία ομάδα αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού, συνέταξε την συνημμένη επιστολή,
προκειμένου, αφού ενημερώσει σχετικά όσους το δυνατόν περισσότερους Αξιωματικούς, Ανθυπασπιστές
και Υπαξιωματικούς των τριών Κλάδων των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των αντιστοίχων των Σωμάτων Ασφαλείας, 
καθώς και όσον το δυνατόν περισσοτέρους συνειδητοποιημένους Έλληνες Πολίτες, και λάβει την έγκρισή τους, να αποστείλει αυτή τελικώς στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τα Κυβερνητικά Στελέχη και το Βουλευτικό Σώμα, κεχωρισμέως, διά του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Η όλη ενέργεια, αποτελεί μία προσπάθεια αποκαταστάσεως και επαναφοράς στην τάξη της λεκτικής παρατυπίας "ένστολοι", την οποία δυστυχώς χρησιμοποιούν πολλοί, ακόμη και ο Πρωθυπουργός της χώρας, απευθυνόμενοι προς τους Αξιωματικούς (εε ή εα) και ουδέν άλλο!
Η επιστολή αυτή δεν αποτελεί φιλολογικό κείμενο, ούτε φιλοδοξεί να είναι η καλυτέρα μεταξύ όλων των επιστολών που θα μπορούσαν δυνητικά να συνταχθούν από Έλληνες Πατριώτες, που εστερνίζονται το περιεχόμενό της.
Σίγουρα όμως, αποτελεί ένα απλό τεκμηριωμένο κείμενο, που αποδίδει με απλό, ευγενικό και μη επιδεχόμενο αμφισβήτησης τρόπο την λεκτική ολίσθηση των χρηστών του όρου "ένστολοι", όταν απευθύνονται προς τους Αξιωματικούς.
Αγαπητοί Συνάδελφοι, Αγαπητοί Συνέλληνες!
Όσοι συμφωνούν με το περιεχόμενο της επιστολής, παρακαλούνται να αναγράψουν το ονοματεπώνυμό τους στο τέλος
του κειμένου, καθώς και (προαιρετικώς) την ιδιότητά τους (βαθμός, τίτλος, θέση εργασίας, κ.α).
Εκφράζουμε την πεποίθηση, ότι το περιεχόμενο της επιστολής θα τύχει της εμπιστοσύνης Σας και θα το πρσυπογράψετε.
Προκειμένου να γνωστοποιείται (σαν βάση δεδομένων) το πλήθος των υπογραψάντων το κείμενο της επιστολής, παρακαλούμε,
κάθε υπογράφων, να κοινοποιεί ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ την υπογραφή του (το ε-μαϊλ του), σε ένα από τα παρακάτω ε-μαϊλς:


Επίσης είναι δυνατόν, για τους επιθυμούντες να προσυπογράψουν το κείμενο και δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
6948483996 (*783996)

Με τιμή προς όλους 
Η Συντακτική Ομάδα
 
 
 
Επιστολή προς τους Αξιότιμους Κυρίους: 
Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό, Πρόεδρο της Βουλής, Προέδρους των Κομμάτων και προς τους κυρίους Βουλευτές δια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την παράκληση επίδοσης της στους ιδίους.

                                                                                        Θεσσαλονίκη              Σεπ.  2014                 


            
             Σκοπός της επιστολής μας αυτής, είναι η έντονη διαμαρτυρία μας για την   ενσυνείδητη, κατά την γνώμη μας, χρήση της απαξιωτικής και προσβλητικής ονοματοδότησης των Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών των τριών Κλάδων των Ενόπλων μας Δυνάμεων (ΕΔ), καθώς και των αντιστοίχων των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) με τον όρο "ένστολοι". Δυστυχώς τελευταίως ο όρος αυτός χρησιμοποιήθηκε ευρέως από την Πολιτική Ηγεσία, στο σύνολο της, στη Δ.Ε.Θ και χρησιμοποιείται από ανώτατους αξιωματούχους των Φορέων του Κράτους. Βομβαρδίζεται καθημερινά η κοινή γνώμη από τα Μ.Μ.Ε [έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο], τα οποία διαμορφώνουν την γενική εικόνα, οσάκις αναφέρονται σε θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων με τον όρο  "ένστολοι".

             Με την επιστολή επιχειρούμε, με απλά και μη επιδεχόμενα αμφισβητήσεως επιχειρήματα, να αναδείξουμε, όχι διότι δεν τα γνωρίζετε, όλα τα στοιχεία που προσδιορίζουν την απαράδεκτη χρήση του ["όρου" - "ονομασίας" - "χαρακτηρισμού"] των Αξιωματικών, Υπαξιωματικών των τριών Κλάδων των Ενόπλων μας Δυνάμεων, καθώς και των αντιστοίχων των Σωμάτων Ασφαλείας υπό τον γενικό όρο "ένστολοι".

             Κατ' αρχάς, η ζωοποιός δύναμη της Ελληνικής γλώσσας, η οποία ονοματοδότησε από την απώτατη αρχαιότητα, οτιδήποτε ήταν γνωστό την εποχή εκείνη, με την μοναδική ετυμολογική -- εννοιολογική ακρίβεια και η ονομασία τους παραμένει ισχυρά και αναλλοίωτος μέχρι σήμερον,  διαμόρφωσε ορθώς την λέξη "Αξιωματικός",(*) προκειμένου, στο πρόσωπο εις το οποίο αναφέρεται, να προσδώσει και περιγράψει την περιέχουσα αξία της θέσεώς του και του επιτελουμένου έργου του, στοιχεία τα οποία, ενσωματώθηκαν σε αυτή διαχρονικά. Έτσι, ο αρχαίος Έλλην Μακεδών, Αθηναίος ή Σπαρτιάτης, ονόμαζε τον Αλέξανδρο, τον Μιλτιάδη ή τον Βρασίδα, αντίστοιχα, Στρατηγούς (ήτοι Αξιωματικούς) και ποτέ χλαμυδοφόρους (από την χλαμύδα) ή ιματιοφόρους (από το ιμάτιον) ή πανοπλιοφόρους (ένστολους) (από την πανοπλία που έφεραν στην μάχη).

             Η Ελληνική γλώσσα, το Ελληνικό Σύνταγμα ονοματοθέτησε σοφά με διαφορετικό όνομα τους διαφόρους (λοιπούς) Κρατικούς Λειτουργούς και Υπαλλήλους του Κράτους. Έτσι, άλλους ονόμασε Δικαστές, άλλους Δικαστικούς Υπαλλήλους, Πανεπιστημιακούς Καθηγητές, άλλους απλά Δημοσίους Υπαλλήλους, άλλους Δημοσιογράφους κ.λ.π. Ποτέ όμως "Αξιωματικούς", διότι Αξιωματικός είναι αυτός που διεκδικεί το κύρος αυθεντίας, αυτός που φέρει κάποιο αξίωμα, παρά του ότι σε όλα τα λοιπά επαγγέλματα/λειτουργίες υφίστανται αξιώματα, διακρίσεις, αυθεντίες. Ίσως, διότι αναγνώρισε, από εννοιολογικής και πραγματικής πλευράς, ότι ουδείς των παραπάνω ενσωμάτωσε στο έργο του, στην αποστολή του, τον όρο "αξία", την "πραγματική αξία" του επιτελούμενου έργου τους και της αποστολής τους, καθώς και τον όρο "αξίωμα", στην πραγματική του έννοια. Tα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, κυρίως, είναι ο σκληρός πυρήνας του κράτους και στο κέντρο αυτού του πυρήνα, θεμέλιο της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας μας, θεματοφύλακας της ελευθερίας όλου του έθνους. Έτσι, η λέξη "Αξιωματικός", εξ ορισμού, αναφέρεται σε εκείνον που είναι ταγμένος, από την φύση της αποστολής του, να ηγείται έναντι όλων των άλλων, [βαθμοφόρος τακτικού ένοπλου σώματος (στρατού, αστυνομίας κ.λπ.)].

             Επίσης, σε κανένα άρθρο του κειμένου του Συντάγματος της Χώρας δεν περιγράφονται οι Αξιωματικοί, οι Υπαξιωματικοί των τριών Κλάδων των Ενόπλων μας Δυνάμεων, καθώς και των αντιστοίχων των Σωμάτων Ασφαλείας με τον όρο "ένστολοι". Οι Νόμοι και τα Διατάγματα τους Κράτους, (Προεδρικά Διάταγμα, Υπουργικές Αποφάσεις κτλ), σε κανένα σημείο τους δεν περιλαμβάνουν τον υπόψη χαρακτηρισμό.
            
             Άλλωστε, ως γνωστόν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άρχει των Ενόπλων Δυνάμεων και ασφαλώς όχι των "Ενστόλων Δυνάμεων". Απονέμει τους βαθμούς (ή αίρει τις ποινές) στους Αξιωματικούς Υπαξιωματικούς και ασφαλώς όχι στους "ενστόλους", [άρθρο 45].

             Εσχάτως, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), στην εκ πενήντα δύο σελίδων απόφασή του περί της ακυρώσεως της απόφασης του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών με τίτλο: "Επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων αποδοχών και συντάξεων των Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων…", ουδόλως, όπως ήταν φυσικό, αναφέρεται στον όρο "ένστολοι".

             Ποίον είναι άραγε το ερέθισμα, προκειμένου ο ασθενής (α-σθένος) και ο άρρωστος (α-ρρώστος=δύναμη) νους κάποιων να επινοήσει τον όρο "ένστολοι" και να τον προσάψει περιφρονητικά, στις Ε.Δ και τα Σ.Α, περιγράφοντας μονολεκτικά τους Αξιωματικούς, Ανθυπασπιστές και Υπαξιωματικούς των τριών Κλάδων των Ενόπλων μας Δυνάμεων, καθώς και των αντιστοίχων των Σωμάτων Ασφαλείας ως ενστόλους;

             Γιατί άραγε η υπεύθυνη Πολιτεία και οι Φορείς του Κράτους υπέπεσαν σε αυτό το ολίσθημα και δεν χρησιμοποιούν τους όρους "Στρατιωτικοί" ή Αξιωματικοί (ή Στελέχη) των Ε.Δ (εν ενεργεία ή εν  αποστρατεία), αλλά επιμένουν στον εσφαλμένο όρο  "ένστολοι";

                          Θεωρούμε, ως πλέον πιθανό επιχείρημά τους, την  απαξίωση του κλάδου των Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών των ΕΔ και ΣΑ από την αξιακή τους υπόσταση. Να δοθεί ένα κτύπημα στον σκληρό πυρήνα του Κράτους. Να προκληθεί σύγχυση στη σκέψη και έκφραση των Ελλήνων πολιτών, ιδίως των νέων, περί των αξιακού επιπέδου των εννοιών των λέξεων που περιγράφουν αυτή την λίαν αξιόλογη ομάδα των Δημοσίων Λειτουργών, των Αξιωματικών.

             Ουδείς πολίτης Ευρωπαϊκής χώρας, ή των ΗΠΑ ή όποιας άλλης  δεν χρησιμοποιεί τον όρο αυτό για τους πάσης κατηγορίας Αξιωματικούς της. Στις αναπτυγμένες χώρες, η μη προσφώνηση των Αξιωματικών με τον επίσημο όρο "Officer", συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και τιμωρείται. Χαρακτηρίσατε τους Αξιωματικούς - Υπαξιωματικούς συλλήβδην "ενστόλους"  ενσυνείδητα. Αυτό είναι το συνειδητό λάθος σας. Η υποβάθμιση της εννοίας Αξιωματικός, επιφέρει και ασυνείδητα την συρρίκνωση του σεβασμού των πολιτών προς αυτούς. Η ίδια η κρατική δομή υπονομεύει το Kράτος. Παγκόσμια πρωτοτυπία!
            
             Αξιότιμοι Κύριοι,

             Μας είναι γνωστό, ότι η Πατρίδα μας και ο ευρύτερος Ελληνισμός, περνάει μια σοβαρή οικονομική κρίση με τρομερές επιπτώσεις σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και όχι μόνον. Η κρίση δεν είναι μόνον οικονομική, αλλά συνοδεύεται και με πολιτική, κοινωνική, ηθική, κρίση Ηγεσίας σε όλους τους κοινωνικούς ιστούς του Κράτους. Παύσαμε να έχουμε πρότυπα Αγίους της Πίστεως και Ήρωες της Πατρίδος μας.

             Μια τέτοια κατάσταση καιροφυλαχτούν, οι αιωνίως εποφθαλμιούντες την ακεραιότητα μας γείτονες, να την εκμεταλλευθούν προς ίδιον όφελος. Για την αντιμετώπιση, ιστορικά, τέτοιων κινδύνων απαιτούνται: Ισχυρή οικονομία, Ύπαρξη συμμαχιών, Ομοψυχία Λαού και Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις.

             Το ηθικό του προσωπικού των Ε.Δ, ως πολλαπλασιαστής βαρύτητας στη μαχητική ισχύ, καλύπτει ποσοστό 70%. Αυτό το ποσοστό καλείται ΗΘΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ και ήταν ο καταλύτης όλων των νικηφόρων πολέμων του Ελληνικού Στρατού.

             Σήμερα, αυτή η αεί λάμπουσα πενία των μονίμων Στελεχών των Ε.Δ η οποία έδιδε τους αγώνες της "ΟΥ ΠΕΡΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΑΡΕΤΗΣ" απαξιώνεται, σπιλώνεται, καταρρακώνεται συλλήβδην, ε.ε και ε.α, με τον χαρακτηρισμό "ενστολοι".

             Η αναγνώριση του λάθους αποτελεί γενναιότητα, η δε αποκατάσταση αποτελεί αναγκαιότητα. [Κων/νος Tσάτσος]. Όταν το άδικο, όπως ο χαρακτηρισμός ένστολοι, γίνεται άγραφος νόμος, τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον [Μπέρτολ Μπρέχτ].

           Κατόπιν των προαναφερθέντων παρακαλούμε  να ενεργήσετε, ο καθένας στον κύκλο των αρμοδιοτήτων, για την απάλειψη του χαρακτηρισμού "ένστολοι" από τους επίσημους Φορείς του Κράτους στον προφορικό και γραπτό λόγο.


                                                                              Με τον προσήκοντα σεβασμό και εκτίμηση
                                                                             
Έπονται ονόματα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου