....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στο Παράρτημά μας στην οδό Ειρήνης 9 στην Κατερίνη ....

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Το ΣτΕ απειλεί με πρόστιμο το ΥΠΟΙΚ για τα αναδρομικά των στελεχών ΕΔ-ΣΑ !

ΠΗΓΗ : staratalogia

ΠΗΡΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ 50%

Με άμεση επιβολή κυρώσεων (πιθανότατα προστίμου) απειλούνται πλέον η κυβέρνηση και το ελληνικό Δημόσιο επειδή δεν έχουν συμμορφωθεί μέχρι σήμερα πλήρως (αλλά μόνο εν μέρει) στις δικαστικές αποφάσεις που τον περασμένο Ιούνιο δικαίωσαν τους στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες κ.λπ.

Στις 08/01/15 συζητήθηκαν... στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σε «κεκλεισμένων των θυρών» συνεδρίαση ειδικής επιτροπής του ανώτατου δικαστηρίου υπό τον πρόεδρό του Σ. Ρίζο, οι αιτήσεις διαφόρων ενώσεων και ομοσπονδιών επιμέρους κλάδων των στελεχών ΕΔ-ΣΑ, με τις οποίες επιδιώκεται να αναγνωριστεί δικαστικά το γεγονός ότι δεν έχουν εκτελεστεί όπως πρέπει οι αποφάσεις της Ολομέλειας ΣτΕ που στις 13/6/14 έκριναν αντισυνταγματικές και άκυρες τις τελευταίες περικοπές που επήλθαν στις αποδοχές τους με τον Ν. 4093/12.

Στη συνεδρίαση, όπου παρέστησαν νομικοί εκπρόσωποι των στρατιωτικών - σωμάτων ασφαλείας αλλά και του Δημοσίου, εξηγήθηκε αναλυτικά ότι με, βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ, το κράτος όφειλε να προβεί σε άμεση νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα προβλεπόταν αφενός η ταχεία καταβολή των αναδρομικών (από 1ης/8/12 μέχρι και τον Ιούνιο 2014) για τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά των αντισυνταγματικών περικοπών και αφετέρου η επιστροφή των αποδοχών (και συντάξεών τους) στα επίπεδα του Ιουλίου 2012. Εντούτοις με τις διατάξεις που ψηφίστηκαν περίπου προ 2μήνου, το υπουργείο Οικονομικών επέτρεψε να επιστραφεί μόνο το 50% των αναδρομικών που δικαιούνται τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ και μάλιστα σε 36 δόσεις (σε βάθος 3ετίας), ενώ προέβλεψε τη μερική αύξηση των αποδοχών τους, αποκαθιστώντας μόνο κατά το ήμισυ τις απώλειες που είχαν.

Έτσι το Δημόσιο θα είχε μόνο από τα αναδρομικά όφελος 347,6 εκατ. ευρώ από τους στρατιωτικούς - σώματα ασφαλείας και 67,1 εκατ. ευρώ από τους δικαστικούς λειτουργούς, στους οποίους υπήρξε αντίστοιχη μείωση (κατά 50%) των αναδρομικών (μολονότι αρχικά είχε ψηφιστεί στη Βουλή η επιστροφή του συνολικού ποσού).

«Μπλόκο»

Ήδη οι δικαστικοί έχουν «μπλοκάρει» την παραγραφή των αξιώσεών τους, ενώ προχωρούν σε «μπαράζ» αγωγών για τα υπόλοιπα αναδρομικά, αλλά και την υλοποίηση άλλων αποφάσεων του «Μισθοδικείου», με τις οποίες αναγνωρίστηκε η επέκταση και σε αυτούς του αφορολογήτου 25% που ισχύει για τους βουλευτές, εν όψει της συνταγματικής ισοκυρίας και ισοτιμίας των τριών εξουσιών. Ανάλογες κινήσεις εξετάζουν και τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ, για να υποβάλουν πιθανότατα μπαράζ αποζημιωτικών αγωγών κατά του Δημοσίου, για να λάβουν έντοκα τα 347,6 εκατ. ευρώ που τους οφείλονται για τα αναδρομικά και την απώλεια ποσού 182,8 εκατ. € ετησίως από τις αποδοχές που δεν επανήλθαν στο επίπεδο του Ιουλίου 2012.

Στην «κεκλεισμένων των θυρών» συνεδρίαση ενώπιον της 3μελούς επιτροπής οι εκπρόσωποι του Δημοσίου επανέλαβαν τους επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος που σχετίζονται με τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και οι οποίοι επέβαλαν να δοθεί μέρος των οφειλομένων, αφού θα υπήρχε πρόβλημα στην εκτέλεση των προϋπολογισμών.

Οι εκπρόσωποι των στελεχών ΕΔ-ΣΑ χρησιμοποίησαν ως νομικά «όπλα» τις προγενέστερες αποφάσεις της επιτροπής του ΣτΕ, που έχει δεχθεί ότι η συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις πρέπει να είναι πλήρης και κατά το δυνατόν άμεση, χωρίς να μπορεί το κράτος να αδρανεί επικαλούμενο λόγους που δεν στηρίζονται στο Σύνταγμα.

1 σχόλιο:

  1. Και ερχονται τωρα ορισμενοι Αξιοι πρωην Συναδελφοι και σου Ζηταν την Ψηφο σου να Διατηρηθουν στην Εξουσια οι Ψευτες ΣΑΜΑΡΑΣ και ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ που αν ηταν σε Οιανδηποτε Δημοκρατικο Κρατος θα Ειχαν ηδη Φυλακιστη για Παραβαση Καθηκοντος και Μη Εκτελεση Δικαστικης Αποφασης, το ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ Της ...................... χαρακτιρισμος που ο καθε ενας μας μπορει να βαλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή