....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στο Παράρτημά μας στην οδό Ειρήνης 9 στην Κατερίνη ....

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Εκκλησιασμοί σε ΙΝ και πομακοχώρια !

  ΣΧΕΤ: email 28 Ιαν.2015/ ΕΑΑΣ/ Παράρτημα Ξάνθης (  αρχική * ηλεκτρονική αποστολή των συνημμένων)
                     Ξάνθη  31 Μαρ.2015,

                         Αγαπητοί Κύριοι, 
                1.  Σας  αποστέλουμε , εκ νέου*  συνημμένα,τα παρακάτω :  
                                        
                         α.  Την πληροφοριακή  ΕΠΙΣΤΟΛΗ /ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ .( συνοδευτική στην αφίσα).
              
                         β.  Την  ΑΦΙΣΑ, << Εκκλησιασμοί   σε Ι. Ν.  στα Πομακοχωρια του Ν.Ξάνθης , 2015 >> με   χάρτη (+ φωτογραφίες) από  τα 8 εκκλησάκια στα  Πομακοχώρια της Ξάνθης,  με  τις ημερομηνίες  που θα τελεστούν οι  εκκλησιασμοί για όλο το 2015 ( και 2 ακόμη αρχεία, κατα ι.ν. και  κατά Μήνα).

               2. Σας  παρακαλούμε,κατά περίπτωση, για  την Δημοσίευση / ( Προβολή  και  προώθηση),  του παρόντος και των συνημμένων του και σας ευχαριστούμε προκαταβλικά    
       

               3.  Τα παραπάνω έχουν αναρτηθεί από 28 Ιαν.2015,  στην ιστοσελίδα μας,  www.eaasxanthis.gr , όπου υπάρχει διαρκής ενημέρωση και συμπληρωματική πληροφόρηση (Ωρες λειτουργίας, κινήσεις μισθωμένων λεωφορείων, κλπ)
               
                    4 . Η αφίσα και η (συνοδευτική) επιστολή ,τυπώθηκαν  σε 500 αντίγραφα και  από σήμερα 31 Μαρ.2015,  θα διανεμηθούν /ταχυδρομηθούν/τοιχοκολληθούν σε Ξάνθη και σε άλλες πόλεις.
              5. Το πρόγραμμα 2015 , άρχισε και υλοποιείται  με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση πιστών από την Ξάνθη και τις γύρω περιοχές( Γ' και Δ' Χαιρετισμοί) και ελπίζουμε με τη βοήθεια όλων σας αυξηθεί  περαιτέρω η προσέλευση.Οι αμέσως προσεχείς εκκλησιασμοί , είναι :
                      α.    5 Απρ.2015 .  Εκκλησιασμός και Επέτειος Μάχης Οχυρών (ΕΧΙΝΟΣ)
                      β.  10 Απρ,2015. Μ. Παρασκευή- Περιφορά Επιταφίου ( ΕΧΙΝΟΣ).
                      γ.  11 Απρ. 2015. Μ. Σάββατο. Ανάσταση ( ΕΧΙΝΟΣ).
                       δ. 26 Απρ.2015 .  Θεία λειτουργία ι.ν Αγ. Γεώργιος και Αγ. Δημήτριος ( ΣΑΤΡΕΣ)
  
              6. Η ΘΡΑΚΗ σας περιμένει.Λοιπά όπως στη συνημμένη  επιστολή/ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    
       Για το ΤΣ  ΕΑΑΣ Παράρτημα Ξάνθης και τους Αναδόχους  Συλλόγους             
                Με εκτίμηση

       Υπτγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης
           Πρόεδρος ΤΣ / ΕΑΑΣ Ξάνθης

            (κιν: 6937100910 και *705416)

      ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

 1.   Παρακαλούμε επίσης όλους τους ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ του παρόντος, εφόσον συμφωνούν, να το ΠΡΟΩΘΟΥΝ  σε όλους τους  γνωστούς  τους ανά τη Χώρα, στον επαγγελματικό ή φιλικό  κύκλο, ιδιαίτερα δε  στους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και Καθηγητές  σε Σχολεία- Πανεπιστήμια- ΤΕΙ  και τους αντίστοιχους  των Φοιτητών /Σπουδαστών και Μαθητών, κλπ, για την ενημέρωσή τους .
2. Επίσηςπαρακαλούμε , την ΕΑΑΣ και τα Παραρτήματα της ,όπως και τις άλλες Ενώσεις Αποστράτων, να αναρτήσουν τα σχετικά στις ιστοσελίδες τους  και να προωθήσουν το παρόν  στα μέλη τους και σε Συλλόγους και Ταξιδιωτικά Γραφεία στην περιοχή τους. ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ(ΕΑΑΣ)
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ
Βενιζέλου 60, ΞΑΝΘΗ,67100.Τηλέφωνο/ FAX:25410 25425
Ιστοσελίδα : www.eaasxanthis.gr
Ξάνθη, 28 Ιαν. 2015
                                                                                                       Αρ. Πρωτοκ. 25

 ΠΡΟΣ : Πίνακα Αποδεκτών                                 

 Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού ΕΑΑΣ (ΝΠΔΔ), με το Παράρτημα της στο Ν. Ξάνθης, μαζί με τους άλλους επτά (7) ‘’αναδόχους’’ Συλλόγους των Ιερών παρεκκλησίων της παραμεθόριας περιοχής, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, συνεχίζουν και το 2015 την έκδοση της συνημμένης αφίσας, με τίτλο: «Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια της Ξάνθης 2015».

Πρόθεση όλων μας είναι να σας πληροφορήσουμε για τη δραστηριότητα αυτή, που πραγματοποιείται (για 2η χρονιά), στην ακριτική-παραμεθόριο περιοχή μας, στους ιερούς ναούς και τα παρεκκλήσια που υπάρχουν μέσα ή εγγύς στα χωριά που διαβιούν οι συμπατριώτες όλων μας, οι Έλληνες Μουσουλμάνοι στο Θρήσκευμα, Πομάκοι στο Ν. Ξάνθης.


Τα ιερά παρεκκλήσια, συνολικά οκτώ (8), είχαν κατασκευαστεί στο παρελθόν (1932-1970), είναι διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκονται τα Πομακοχώρια του Ν. Ξάνθης, για τις ανάγκες κυρίως του Στρ. Προσωπικού, αλλά και των λοιπών Δημοσίων Υπαλλήλων, που τότε διέμεναν μόνιμα στην παραμεθόριο περιοχή, με τις οικογένειές τους. Στη διάρκεια της τελευταίας 40-ετίας, με Κρατικές Αποφάσεις αρκετά Στρ. Φυλάκια, όπως και άλλοι Κρατικοί Φορείς, σταδιακά αποσύρθηκαν μονίμως, σχεδόν στο σύνολό τους, αφήνοντας στην ουσία τα 8 εκκλησάκια, εκτεθειμένα στη συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς φροντίδα και τακτικό ποίμνιο, στην ανελέητη φθορά του χρόνου.

Οι ‘’ανάδοχοι’’ των παρεκκλησίων επικεντρώθηκαν σταδιακά εδώ και τρία (3) χρόνια, στην επισκευή, συντήρηση των συγκεκριμένων ναών με τη βοήθεια, κυρίως του Δ’ Σ. Στρατού, όπως και της ΠΕ Ξάνθης στα έργα υποδομής, με χρηματοδότηση από την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, αλλά και από εράνους ή μεμονωμένες βοήθειες από τα μέλη τους και άλλους.

Όλοι αγκάλιασαν με θέρμη την πρωτοβουλία αυτή και μέχρι το 2014 εξωραΐστηκαν και υιοθετήθηκαν όλα από Συλλόγους και Ενώσεις, με αποτέλεσμα, να διατηρηθούν οριστικά πλέον τα ιερά αυτά προσκυνήματα, να λειτουργούν πλέον συχνά και οπωσδήποτε στους εορτασμούς των Αγίων που είναι αφιερωμένα, να ηχούν οι καμπάνες τους, με την παρουσία πιστών από την πόλη της Ξάνθης και των γύρω περιοχών, να ακούγονται οι ψαλμωδίες & τα τροπάρια των Αγίων, έχοντας ως απαραίτητους ακοίμητους φρουρούς και παραστάτες τους, αντικριστά την Ελληνική και τη Βυζαντινή σημαία, που εφεξής διαρκώς κυματίζουν περήφανα, τονίζοντας έτσι το Θρησκευτικό συναίσθημα των εκκλησιαζομένων, αλλά και το αλληλένδετο Εθνικό Φρόνημα των Κατοίκων.

Το 2014 τελέστηκαν συνολικά 28 εκκλησιασμοί, με την παρουσία εκκλησιάσματος που κυμάνθηκε από 80-300 άτομα από την Τοπική Κοινωνία της Ξάνθης, που ξεπέρασαν όμως και τα 1000 άτομα, στα ‘’ Θυρανοίξια και Υιοθεσία του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου & Αγ. Δημητρίου στις ΣΑΤΡΕΣ, όταν υπήρξε πανελλήνια συμμετοχή από 16 ομώνυμους συλλόγους με τον ‘’ανάδοχο’’ Τοπικό Σύλλογο.

Σας προσκαλούμε, ΕΔΩ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ και προσδοκούμε ότι θα εντάξετε στους ταξιδιωτικούς προορισμούς σας, αφίξεις με τουλάχιστον μία (1) διανυκτέρευση στην Ξάνθη, με ταυτόχρονη επίσκεψη -παρακολούθηση ενός εκκλησιασμού μαζί μας, στα γραφικά αυτά εκκλησάκια, που απεικονίζονται στην αφίσα και στις ημερομηνίες που αναγράφονται. Με τον τρόπο αυτό θα συμβάλετε ουσιαστικά στην ισχυροποίηση-ενίσχυση των παραπάνω επιδιώξεων, γιατί η συνέχιση και η καθιέρωσή τους, αποτελεί ιερή υποχρέωση ΟΛΩΝ για τη διατήρηση της πνευματικής, αλλά και της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου μας.

Εφόσον στον προγραμματισμό της εκδρομής σας, δεν σας εξυπηρετούν οι αναγραφόμενες ημερομηνίες εκκλησιασμού, υπάρχει δυνατότητα κατόπιν έγκαιρης ενημέρωσης- συνεννοήσεως, τέλεσης σε άλλη (πρόσθετη),που να εξυπηρετεί τις οργανωμένες εκδρομές του Πρακτορείου/ Συλλόγου σας.

Το πρόγραμμα του 2015, περιλαμβάνει συνολικά 32 εκκλησιασμούς, αρχίζει τον Μάρτιο, συνεχίζει τον Απρίλιο, με τρείς (3) αξιοσημείωτους εκκλησιασμούς στον Αγ. Γεώργιο ( ΕΧΙΝΟ): ‘’ Εορτασμός Μάχης Οχυρών’’, ‘’Περιφορά Επιταφίου’’ (Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ) και ‘’Ανάσταση’’ (Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ), ενώ ολοκληρώνεται στις 26 Νοεμβρίου( Εορτή Αγ. Στυλιανού). Οι περισσότεροι εκκλησιασμοί τελούνται με την παρουσία, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμονος.

Έχοντες σαφή επίγνωση της οικονομικής κατάστασης, για το θέμα της διαμονής σας, έχουμε επιτύχει έκπτωση, για όσους κάνουν ομαδική κράτηση στο Πρόγραμμα '' Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια’’, στα Ξενοδοχεία της Ξάνθης. Οι εκπτωτικές τιμές, ενδεικτικά για το 2-κλινο ( με πρωινό), στα ξενοδοχεία, 3* κυμαίνονται από 32 - 40 €

Τηλέφωνα και στοιχεία επικοινωνίας, υπάρχουν στη συνημμένη αφίσα, ενώ επίκαιρες πληροφορίες (πχ, ακριβής ώρα έναρξης, πρόσθετοι εκκλησιασμοί κλπ), αναρτώνται συνεχώς στην ιστοσελίδα μας: www.eaasxanthis.gr .

Επιπρόσθετα σας πληροφορούμε, ότι είμαστε στη διάθεσή σας για παροχή διευκρινίσεων & τυχόν πρόσθετων πληροφοριών, όπως και για άλλα αξιοθέατα της Περιοχής της Ξάνθης, προκειμένου να τα συνδυάσετε σε ενδεχόμενη επίσκεψη σας.

Σας προσκαλούμε όλες και όλους, από κάθε περιοχή της Πατρίδας μας. Η ΘΡΑΚΗ σας ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.

Ευελπιστούμε στη θετική σας προβολή και την προώθηση του παρόντος στα ΜΜΕ ( Κανάλια TV, έντυπα και ηλεκτρονικά ),όπως και στον κοινωνικό-επαγγελματικό σας κύκλο, για την ενημέρωση τους.

Οι Πρόεδροι των ‘’αναδόχων’’ Συλλόγων του Ν. Ξάνθης

Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, Υπτγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης.
Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών , Θεοφάνης Καραμπιπέρης.
Σύλλογος ΠΟΝΤΙΩΝ, Θεόδωρος Ρωμανίδης.
Σύλλογος ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ, ‘’ Αλησμόνητες Πατρίδες’’.Ανδρέας Εφραιμίδης.
Σύλλογος ΕΒΡΙΤΩΝ, Απόστολος Πολυμένης.
Λύκειο Ελληνίδων . Ευτέρπη Στάντσιου.
Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων, Άννα Μπαλτζοπούλου.
Σύλλογος ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ, ‘’ο Άγιος Στυλιανός’’, Παρασκευή Μαυρίδου.
Άτυπος Σύλλογος ’’Φίλοι Αγ. Γεωργίου ΜΕΔΟΥΣΑΣ

Με εκτίμηση

Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης
Πρόεδρος ΤΣ / ΕΑΑΣ Ξάνθης
( κιν: 6937100910)
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ
Αφίσα ‘’ Εκκλησιασμοί σε ι.ν. στα Πομακοχώρια  Ν. Ξάνθης 2015’’
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
ΜΜΕ (Kανάλια TV, Ραδιόφωνα, Έντυπες και Ηλεκτρονικές Εφημερίδες,sites,Blogs)
Ταξιδιωτικά Γραφεία,
Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Πολιτιστικοί - Επαγγελματικοί  Σύλλογοι.
Διευθύνσεις ΔΔΕ-Γυμνάσια / Λύκεια, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας(ΑΕΙ-ΤΕΙ).
Φοιτητικοί Σύλλογοι – Σύλλογοι Καθηγητών, και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων
Ιδρύματα
Ενώσεις ε.α. Στελεχών  των ΕΔ και ΣΑ- Σύνδεσμοι ΟΠΛΩΝ—ΣΩΜΑΤΩΝ
Σύνδεσμοι ΤΑΞΕΩΝ: ΣΣΕ-ΣΣΑΣ-ΣΣΑΝ-ΣΜΥ, κ.ά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου.
ΠΕ Ξάνθης/ Γραφείο  Αντιπεριφερειάρχη.
Δ’ ΣΣ
ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ
Ανάδοχοι Σύλλογοι ΠΙΝΑΚΑΣ ‘’1’’
 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΙ ΚΑΤΑ ΙΕΡΟ ΝΑΟ
( Εκκλησιασμοί σε ι.ν.στα Πομακοχώρια, Ν. Ξάνθης, Πρόγραμμα 2015)
ΓΛΑΥΚΗ: Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου (Μέσα στο Στρατόπεδο)
          Το 2ο Σάββατο ,κάθε ΜΗΝΑ  
13 Μαρ. 2015  Γ’ χαιρετισμοί (Λύκειο Ελληνίδων Ν. Ξάνθης)

ΕΧΙΝΟΣ : Ι.Ν. Αγ. Γεώργιος .Ανάδοχος : ΤΕ ΕΧΙΝΟΥ.
       5  Απρ. (ΚΥΡΙΑΚΗ) Πριν την Επέτειο  Μάχης Οχυρών 6 Απρ. 41
      10  Απρ. (Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ). Περιφορά Επιταφίου.
      11  Απρ. (Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ). Ανάσταση

ΘΕΡΜΕΣ(Λουτρά): Ι.Ν. Ιωακείμ & Άννης .Ανάδοχος :ΕΑΑΣ  Ξάνθης
      14 Ιουν. (ΚΥΡΙΑΚΗ) : Θεία Λειτουργία.
       9 Σεπ.(ΤΕΤΑΡΤΗ):Μέγας Πανηγυρικός Εορταστικός Εκκλησιασμός .
ΜΥΚΗ : Ι.Ν. Αγίων Κυριακής και Κοσμά του Αιτωλού. Ανάδοχος: Ενώσεις Αποστράτων  και ε.ε. Αστυνομικών  Ν. Ξάνθης.
      17 Μαΐ : Θεία Λειτουργία ( από Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Ξάνθης)
                6 και 7 Ιουλ (ΔΕΥΤ.-ΤΡΙΤΗ): Πανηγυρικός  Εσπερινός και  Εορτή Αγ. Κυριακής.
                 23 και 24 Αυγ.(ΚΥΡΙΑΚΗ-ΔΕΥΤΕΡΑ):Πανηγυρικός Εσπερινός και εορτή Αγ. Κοσμά του Αιτωλού.

ΑΝΩ ΘΕΡΜΕΣ:Ι.Ν. Αγ. Ιωάννης Θεολόγος.Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης
         21 Ιουν.( ΚΥΡΙΑΚΗ). Θεία Λειτουργία. .(α)
         25 Σεπ.(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ). Αρχιερατικός Εσπερινός

ΩΡΑΙΟ : Ι.Ν. Αγ. Στυλιανού. Ανάδοχος: Σύλλογος ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ξάνθης
        19 Ιουλ. (ΚΥΡΙΑΚΗ): Θεία Λειτουργία.(α)
        26 Νοε.(ΠΕΜΠΤΗ) . Πανηγυρικός Εορταστικός Εκκλησιασμός .

ΣΑΤΡΕΣ: Ι.Ν. Αγίων Γεωργίου και Δημητρίου. Ανάδοχος :Σύλλογος Συνταξιούχων  Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης.
        26 Απρ. ( ΚΥΡΙΑΚΗ) . Θεία Λειτουργία .
        26 Οκτ. ( ΔΕΥΤΕΡΑ) Πανηγυρικός Εορτασμός Αγ, Δημητρίου.

ΜΕΔΟΥΣΑ: Προσκυνητάρι Αγ. Γεωργίου. Ανάδοχος: ‘’Φίλοι Αγ. Γεωργίου Μέδουσας’’.
        1η Μαϊ.(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ): Θυρανοίξια
        20 Σεπ. ( ΚΥΡΙΑΚΗ): Θεία Λειτουργία
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
α. Παρακαλούμε για  δήλωση επιθυμίας από άλλους Συλλόγους- Ενώσεις  για τέλεση 2 εκκλησιασμών (21 ΙΟΥΝ. και 19 ΙΟΥΛ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου