....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στο Παράρτημά μας στην οδό Ειρήνης 9 στην Κατερίνη ....

Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

ΥΠΟΙΚ : Για απόφαση του ΣτΕ : ΄΄ Ότι πήρατε πήρατε ΄΄ !

ΠΗΓΗ : staratalogia

ΣΧΟΛΙΟ : Γκουχου γκουχου !!!

Εκτός πραγματικότητας όσοι ήλπιζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε κάτι για τις αδικίες στους στρατιωτικούς

Οι στρατιωτικοί ούτε είναι ούτε θα γίνουν ποτέ εκλογική πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό όχι γιατί οι ίδιοι μπορεί να θέλουν ή να μη θέλουν. Γιατί ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους θέλει. Όπως ακριβώς θεωρεί... την αμυντική προετοιμασία μια περιττή λειτουργία του κράτους, κατά τον ίδιο τρόπο δεν βλέπει κανέναν λόγο να στηρίζει τα στελέχη που την υπηρετούν.

Όσοι, λοιπόν, ήλπιζαν ότι η σημερινή κυβέρνηση θα έκανε κάτι για την άρση των εις βάρος τους αδικιών μάλλον ζούσαν μακράν της πραγματικότητας.

Είναι γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος κάνει ό,τι μπορεί, μια και ο ίδιος αγαπά πραγματικά τον Στρατό και έχει ένα ειλικρινές ενδιαφέρον και για την αμυντική θωράκιση της χώρας και για τους ανθρώπους που -όχι απλώς εργάζονται- δίνουν την ψυχή τους για αυτήν. Δεν παύει όμως να είναι ο ελάσσων κυβερνητικός εταίρος, ο οποίος μάλιστα ελάχιστη επιρροή μπορεί να έχει στα ζητήματα οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής. Αυτοί που την ελέγχουν είναι οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ήδη έδωσαν το μήνυμα τους στους στρατιωτικούς: «Ο,τι πήρατε πήρατε...».

Αυτό είναι το νόημα του εγγράφου της Διευθύνσεως Εισοδηματικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών (αριθμός πρωτοκόλλου 2/17317/ΔΕΠ/12/3/2015), διά του οποίου υποστηρίζει απέναντι στο Συμβούλιο της Επικρατείας ότι η «αύξηση» την οποία πήραν οι στρατιωτικοί (περίπου το 50% αυτών που παρανόμως τους αφαιρέθηκε) είναι αρκετή και δεν υπάρχει περιθώριο να επεκταθεί άλλο.

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Το μέγεθος της χορηγηθείσας αύξησης καθορίστηκε από τα δημοσιονομικά περιθώρια και την ανάγκη επιτεύξεως των δημοσιονομικών στόχων που είχαν τεθεί για το έτος 2014 αλλά και τα επόμενα οικ. έτη...».

Παρακάτω, δε, εμμένει ότι η απόφαση του ΣτΕ για αποκατάσταση των αποδοχών των στρατιωτικών καλύπτεται με τα ψίχουλα που δόθηκαν: «Η ως άνω αύξηση των αποδοχών δεν έρχεται σε αντίθεση με το "δεδικασμένο" της υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, όπως εσφαλμένα ισχυρίζεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών».

Το πνεύμα των συντακτών αυτού του εγγράφου είναι ξεκάθαρο και απηχεί όχι μόνον τις παρωπίδες της δημόσιας υπηρεσίας που δεν θέλει να γνωρίζει την ιδιαιτερότητα της αποστολής των στρατιωτικών, αλλά και τις αντιλήψεις των νέων της πολιτικών προϊσταμένων. Και δυστυχώς αυτοί έχουν «και το πεπόνι και το μαχαίρι».

Και δεν δείχνουν καμία διάθεση να το εκχωρήσουν στον κ. Καμμένο.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 04/04/2015 – ΕΥΘΥΜΙΟΣ Π. ΠΕΤΡΟΥ - e.p.petrou@gmail.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου