....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα νέα μας γραφεία στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ....

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015

Αεροπόροι κατά Καμμένου - Παραιτήσεις στην ΕΑΑΑ !

ΠΗΓΗ : onalert

“Αερομαχίες” μεταξύ της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ. Ο αντιπρόεδρος της ΕΑΑΑ, υπέβαλε την παραίτησή του και οι πληροφορίες λένε ότι και ο πρόεδρός της Κώστας Ιατρίδης το σκέφτεται. Αιτία για την ένταση είναι η μη υπογραφή της υπουργικής απόφασης για την νέα σύνθεση του ΔΣ της ΕΑΑΑ. Θέμα που είχε προκαλέσει αντιδράσεις εντός της ΕΑΑΑ.

Ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ Κώστας Ιατρίδης έστειλε επιστολή στον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο. Δημοσιεύουμε όλο το κείμενο και ακολουθεί η επιστολή παραίτησης του Αντιπροέδρου της ΕΑΑΑ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΑΑΑ.

Κύριε Υπουργέ
Εκφράζουμε την ανησυχία μας αλλά και τον προβληματισμό μας γιατί ενώ η ΥΑ σχετικά με την νέα σύνθεση του ΔΣ/ΕΑΑΑ ,η οποία ενεκρίθη ομόφωνα από το ΔΣ, και υπεγράφει από τους Α/ΓΕΑ, ΑΓΕΕΘΑ και ΥΦΕΘΑ και βρίσκεται εδώ και ένα μήνα περίπου στο γραφείο σας δεν υπογράφεται από εσάς.
Γιατί ο Δντής του Γραφείου σας Πτέραρχος (Ι) Θ. Συμεωνίδης αντιδρά αρνητικά παρά τις συνεχείς οχλήσεις του Προέδρου της ΕΑΑΑ για άμεση υπογραφή , ώστε να προκηρυχτούν οι εκλογές με τη νέα σύνθεση έγκαιρα και δεν προωθεί το φάκελο με την ΥΑ για υπογραφή;
Τι εξυπηρετεί αυτή η άρνησή του, όταν ο ίδιος είχε προτείνει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και να εκπροσωπούνται όλες οι Σχολές προέλευσης στο ΔΣ και όχι μόνον οι προερχόμενοι εξ ανθυπασπιστών; Γιατί αντιδρά στον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της ΕΑΑΑ, όταν μάλιστα και οι άλλες δύο Θεσμικές Ενώσεις (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ) έχουν την ίδια σύνθεση με αυτή που προτείνει η ΕΑΑΑ και λειτουργούν πιο συλλογικά και ομαλά; Ποια σκοπιμότητα υπάρχει;
Κύριε Υπουργέ
Μας είχατε πεί στη συνάντηση του Συντονιστικού ότι μας θέλετε δίπλα σας ως συμβούλους. Αλήθεια πως μπορεί να είναι σύμβουλος μια απαξιωμένη Ένωση , όταν δεν θα υπάρχει σύνθεση απόψεων και ανάλογη εκπροσώπηση; Σε τι θα είναι χρήσιμη και τι μπορεί να προσφέρει στα μέλη της μια τέτοια Ένωση;
Κλείνοντας θα ήθελα να σας υπενθυμίσω την επιστολή που σας έστειλα και ζητώ επείγουσα συνάντηση μαζί σας. Δεν μου απαντήσατε.Περιμένω ακόμη.
Ήδη ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΑΑ ο Υπτχος εα. Κων. Δελλής υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας, για τη μη υπογραφή της ΥΑ. Δεν γνωρίζω αν θα ακολουθήσουν και άλλοι. Η απαξίωση ή μη της ΕΑΑΑ είναι θέμα δικό σας.

Αντιπτέραρχος (Ι) Κων. Ιατρίδης
Επίτιμος Δκτης ΔΑΥ
Πρόεδρος ΕΑΑΑ.


Η επιστολή παραίτησης του Αντιπροέδρου της ΕΑΑΑΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Υπουργόν Εθνικής Αμύνης
κ. Πάνον Καμμένο
ΚΟΙΝ: τον Αξιότιμον Πρόεδρο ΕΑΑΑ
Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α. Κων/νο Ιατρίδη

ΘΕΜΑ: Παραίτηση από τη θέση του Αντιπροέδρου ΕΑΑΑ

Σχετ: Φ/454/ΑΔ529032/Σ4/ΥΕΘΑ ΦΕΚ 1/ 4 Ιανουαρίου 2013

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
με τη σχετική ΥΑ κατακυρώθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα της 11 Νοεμβρίου 2012 για τη θέση του Αντιπροέδρου της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών της ΠΑ στο πρόσωπό μου.
Στην εκλογική διαδικασία έλαβα μέρος όχι για να διανύσω μια τριετία, σε έναν οργανισμό (ΝΠΔΔ), διαχειρίσεως τρεχόντων προβλημάτων, αλλά για να προσφέρω στην ανατροπή παθογενειών αποτέλεσμα συνδικαλισμού και συντεχνιών.
Η ΕΑΑΑ, κατ’ αντίθεση με τις άλλες δύο Ενώσεις του Στρατού και Πολεμικού Ναυτικού, δεν περιέχει στο Διοικητικό της Συμβούλιο εκπροσώπους ειδικοτήτων, αλλά συλλήβδην αξιωματικούς, εξ υπαξιωματικών των οποίων οι σύλλογοι δρομολογούν τη σταυροδοσία. Έτσι οι αξιωματικοί Πανεπιστημιακής Μορφώσεως (Α΄ κατηγορία) δεν προσφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα αφού δε θα εκλεγούν. Στις εκλογές, π.χ. την 11 Νοεμβρίου 2012 από τους πέντε υποπτεράρχους / αντιπτεράρχους Α΄ κατηγορίας ουδείς εξελέγη σε εκλόγιμη θέση του ΔΣ.
Πριν από ένα περίπου χρόνο δρομολογήσαμε σχέδιο Υπουργικής Αποφάσεως σύμφωνα με το οποίο θα υπάρχει αναλογικότητα μελών του ΔΣ, όπως συμβαίνει στην ΕΑΑΣ και ΕΑΑΝ. Το σχέδιο αυτό μετά από πολλές καθυστερήσεις ευρίσκεται προ 15νθημέρου στο νομικό Σας σύμβουλο, αφού πέρασε και υπογράφηκε από τους νομικούς συμβούλους, ΓΕΑ, ΓΕΕΘΑ, κ. Υφυπουργού και δεν έχει προωθηθεί ακόμη προς υπογραφή Σας.
Είναι σκόπιμο να σημειώσουμε ότι το τρέχον έτος έχουμε εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ και ότι κατά τον τρέχοντα μήνα (Ιούνιο) πρέπει να εκδώσουμε και δημοσιεύσουμε τη διαδικασία των εκλογών.
Επειδή εγώ δεν επιθυμώ να είμαι μέρος του προβλήματος της αναξιοκρατίας και δεν επιθυμώ να συμβάλω στην έκδοση οδηγιών με βάση το παλαιό σύστημα, Σας παρακαλώ να με αντικαταστήσετε με τον πρώτο αναπληρωματικό αντιπρόεδρο ΕΑΑΑ.
Παρακαλείται ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ να δημοσιεύσει την παρούσα στην Η.τ.Α. προς γνώση των αξιωματικών της Σ.Ι, ΣΣΑΣ και γενικώς των αξιωματικών πανεπιστημιακής μορφώσεως.
Ευχαριστώ τους συναδέλφους που με περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους.

Με τιμή,


Κων/νος Δελλής
Υποπτέραρχος (Ε) ε.α.
Αντιπρόεδρος ΕΑΑΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου