....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στο Παράρτημά μας στην οδό Ειρήνης 9 στην Κατερίνη ....

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Εκλογές ΕΑΑΑ - Διαδικασία Ανάδειξης ΔΣ Παραρτημάτων

ΠΗΓΗ:  aeroporiapostratos
ΣΧΟΛΙΟ : Κάτι ανάλογο να γίνεται και σε μας ???

Παρακαλούμε θερμά για την ανάρτηση του συνημμένου


ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΛΑΠΗΘΩΝ 6 – 5ος ΟΡΟΦΟΣ
ΤΗΛ . : 2410-250650
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΑΑΑ 2015
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

1. Όπως δημοσιεύεται στην ΗτΑ «Τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου 2015, Αρ 531» προκηρύσσονται εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΕΑΑΑ την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και σχετικές διευκρινίσεις αναλύονται στη σελ 3 της Εφημερίδος.

2. Σύμφωνα με την παρ. 5 της προκήρυξης, παράλληλα με τις εκλογές για το ΔΣ της ΕΑΑΑ, θα διεξαχθούν σφυγμομετρήσεις προκειμένου τα τακτικά, ορφανικά και προαιρετικά μέλη να εκφράσουν τη βούλησή τους για την ανάδειξη των ΔΣ των παραρτημάτων.

3. Παρόλο που η απόφαση του ΔΣ της ΕΑΑΑ (τα παραρτήματα εφόσον το επιθυμούν, κατά την κρίση τους και με δική τους ευθύνη, όποτε επιθυμούν, μπορούν να προβούν σε σφυγμομετρήσεις με ενιαία ψηφοδέλτια που οι υποψήφιοι θα τίθενται με αλφαβητική σειρά, με τον τρόπο που επιθυμούν.....) δίνει στο κάθε Παράρτημα μεγάλη ευχέρεια ευελιξίας, η συντριπτική πλειοψηφία των παραρτημάτων (Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Κομοτηνής, Πάτρας, Λάρισας, Πρέβεζας, Χαλκίδας, Χανίων)  μετά από συνεννόηση των ΔΣ αποφάσισε να ακολουθήσει κοινή και ομοιόμορφη διαδικασία.

4. Προκειμένου τα μέλη να γνωρίζουν τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της σφυγμομέτρησης στο παράρτημα Λάρισας, διευκρινίζονται τα εξής:.........


α. Η Υποβολή των υποψηφιοτήτων έχει ξεκινήσει τη Δευτέρα 3/8/2015 και ώρα 10:00 και θα περατωθεί στις 30/9/2015 και ώρα 13:30.

β. Η υποβολή της υποψηφιότητας γίνεται με έγγραφη αίτηση του ενδιαφερομένου η οποία κατατίθεται στη γραμματεία του παραρτήματος. Η υποβολή μπορεί να γίνει και ταχυδρομικά (ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας, Λαπιθών 6, Λάρισα, ΤΚ 41221).

γ. Η σφυγμομέτρηση θα διενεργηθεί με ενιαίο ψηφοδέλτιο που θα αναγράφονται τα ονόματα με αλφαβητική σειρά και ανάλογα με την επιθυμία τους (πρόεδρος ή μέλος του ΔΣ)

δ. Τα υποψήφια μέλη του ΔΣ θα πρέπει να είναι πάνω από οκτώ (8) για να διεξαχθεί η σφυγμομέτρηση.

ε. Τα άτυπα ψηφοδέλτια του παραρτήματος θα χωρίζονται σε δύο μέρη: το πρώτο για τη θέση του προέδρου όπου τίθεται ένας (1) σταυρός προτίμησης και το δεύτερο για τις θέσεις των μελών του ΔΣ  όπου τίθεται από (1) έως δύο (2) σταυροί προτίμησης.

στ. Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία έχουν όλα τα τακτικά, ορφανικά και προαιρετικά μέλη.

ζ. Η καταληκτική ημερομηνία των υποψηφιοτήτων είναι η 30/9/2015.

5. Περισσότερες πληροφορίες θα κοινοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση.

ΥΓ. 

1. Επειδή πολλοί συνάδελφοι θέτουν ερωτήματα σχετικά με τη διατύπωση, που αφορά στην έκφραση της βούλησης των μελών, για την ανάδειξη των ΔΣ των παραρτημάτων θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι και στις προηγούμενες εκλογές η απόφαση του ΔΣ της ΕΑΑΑ αναφερόταν σε εκλογές-σφυγμομετρήσεις. Το αποτέλεσμα της σφυγμομέτρησης, από το 1992 που υιοθετήθηκε από την ΕΑΑΑ αυτή η μέθοδος για την ανάδειξη των ΔΣ των Παραρτημάτων, ήταν απόλυτα σεβαστό από τα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια της ΕΑΑΑ.

2. Επισημαίνεται ότι η υποβολή υποψηφιότητας είναι σημαντικό στοιχείο για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου καθώς η έως τώρα πρακτική της ΕΑΑΑ ήταν να διορίζει ως πρόεδρο και μέλη του ΔΣ στα παραρτήματα , σε περίπτωση μη διενέργειας εκλογών λόγω αδυναμίας κάλυψης του απαιτούμενου αριθμού υποψηφιοτήτων,  όσους είχαν καταθέσει αίτηση υποψηφιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου