**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Παρέμβση Αντγου ε.α. Ροζή Βασιλείου για τις ΄΄Συντάξεις Χηρείας ΄΄ !

ΣΧΟΛΙΟ : Πάμε γερά πάμε δυνατά !!!! Ενέργειες που δείχνουν και πρέπει να δούμε από τον νέο Πρόεδρο και κατά συνέπεια από το νέο ΔΣ της ΕΑΑΣ.

ΠΗΓΗ : staratalogia



Αγαπητοί συνάδελφοι μέλη της Ε.Α.Α.Σ.

Με αφορμή το πλήθος μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων που δέχομαι καθημερινά από όλα τα μέρη της Ελλάδος σχετικά με τον επαίσχυντο Ν.4387/ 2016 (νόμος Κατρούγκαλου) και ειδικότερα για το άρθρο 12 αυτού που αφορά «Συντάξεις λόγω θανάτου», σας ενημερώνω τα παρακάτω:

α. Για το νόμο 4387/2016.

(1) Έχει κατατεθεί αίτηση στο Σ.τ.Ε. ακυρότητας διατάξεων του υπόψη νόμου. Την αίτηση κατέθεσαν τα Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία Ε.Α.Α.Σ., Ε.Α.Α.Ν, Ε.Α.Α.Α. και το Συντονιστικό Συμβούλιο των προαναφερθέντων Ενώσεων Αποστράτων.

(2) Η αίτηση είναι κατά του Υπουργού Οικονομικών, της υπ΄ αρίθ οικ. 26083/887/2016 (ΦΕΚ 1605/Β/07-06-2016) Κοινής Απόφασης του Υφυπ. Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Αν. Υπ. Οικονομικών με τίτλο «Αναπροσαρμογή κυρίων συντάξεων – Προστασία καταβαλλομένων συντάξεων αναφορικά με την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 14 και 13 του Ν. 4387/2016 και κάθε άλλης συναφούς, προγενέστερης ή μεταγενέστερης πράξεως ή παραλείψεως της Διοικήσεως».

β. Ειδικότερα για το άρθρο 12 του Ν.4387/2016 «Συντάξεις λόγω θανάτου».

(1) Μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί καμιά αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Σ.τ.Ε., παρότι αρμόδιο πρόσωπο είχε δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά ότι είχε κατατεθεί και

(2) Για το λόγο αυτό στο άμεσο χρονικό διάστημα η Ε.Α.Α.Σ. θα προβεί σε όλες τις πρόσφορες νομικές ενέργειες στο Σ.τ.Ε. Η ενέργεια αυτή είναι πρώτης προτεραιότητας για το νέο Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. και προσωπική προεκλογική δέσμευση μου, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια τούτο να γίνει άμεσα, ακόμη και προ της αναλήψεως των καθηκόντων του νέου Δ.Σ., δηλαδή προ της 1ης Μαΐου 2017.

Πλέον των παραπάνω θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω προσωπικά αλλά και εκ μέρους όλου του νέου Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. ότι μέχρι την εκδίκαση και ανεξαρτήτως τελικής έκβασης της, θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα και θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς όλους τους αρμοδίους φορείς, κυβερνητικούς και κόμματα της αντιπολίτευσης, για την κατάργηση ή τουλάχιστον τη βελτίωση του υπόψη άρθρου.

Είναι χρέος τιμής για όλους εμάς και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για το ποιο ευαίσθητο και πληγέν κομμάτι της οικογένειας μας. Τις γυναίκες μας, τις μάνες των παιδιών μας, που στη δυσχερέστερη στιγμή της ζωής τους έχοντας χάσει το σύζυγο, το πατέρα των παιδιών τους και γενικά το στήριγμά τους, λόγω του επαίσχυντου αυτού νόμου, καταδικάζονται να ζήσουν ενδεχομένως και με μηδενικό εισόδημα και να καθίσταται επισφαλής ακόμη και η επιβίωσή τους.

Aντγος ε.α. Ροζής Βασίλειος
Αντιπρόεδρος και νεοεκλεγείς Πρόεδρος Δ.Σ./ Ε.Α.Α.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου