**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Νέο Μισθολόγιο Στελεχών Ε.Δ. και προβληματισμοί. Άρθρο Ι.Αντωνιάδη Οικ. Συμβούλου ΕΑΑ !

ΠΗΓΗ : staratalogia
ΣΧΟΛΙΟ : Ιωάννης Αντωνιάδης . Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ που γνωρίζει όσο κανείς άλλος τα οικονομικά μας .

 Αφού πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, ήταν και είναι, να μην υπάρξει καμία μείωση στις αποδοχές των εν ενεργεία στελεχών, γιατί δεν διαμόρφωναν έτσι τα μισθολογικά κλιμάκια & τους βασικούς μισθούς, ώστε να μην υπάρξει σε καμία κατάσταση και σε κανένα κλιμάκιο, ούτε ένα ευρώ προσωπικής διαφοράς? Ποιος ο λόγος υπάρξεώς της? Γιατί στους αποστράτους κάτι θυμίζει, αυτή η... «πρακτική»!!!!!

 Τι θα γίνει στα θέματα υπογραφής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) μεταξύ των συναρμοδίων υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, με δεδομένη την άρνηση των Υπουργών Οικονομίας, να υπογράφουν τέτοιες Αποφάσεις οικονομικής επιβάρυνσης? (π.χ. για το επίδομα παραμεθορίου).

 Τι θα γίνει τελικά με τα οφειλόμενα ποσά από την αποκατάσταση των στελεχών των Ε.Δ. στο ΣτΕ? Γιατί εκεί δεν συναινεί να δοθούν το ΥΟ&Ο, ακόμα και ως συμψηφισμοί με χρέη έναντι του Δημοσίου???

 Οι συνάδελφοι που εντός του 2017, θα είχαν κάποια μισθολογική-διοικητική προαγωγή ή αλλαγή στο ΕΧΥ τους, δεν θα είναι αδικημένοι, σε σχέση με τους υπολοίπους?

 Πως θα επιλυθεί το πρόβλημα που θα ανακύψει με την αναδρομικότητα για όσους έχουν αποστρατευθεί από 1-1-17 & θα πρέπει η Υπηρεσία να ξαναστείλει τα νέα στοιχεία (κλιμάκια κ.λπ.)? Θα υπάρξουν & νέες καθυστερήσεις στη προκαταβολή της σύνταξής τους?

 Τι θα γίνει με τις αυξήσεις των κρατήσεων, που όλες υπολογίζονται με τον Βασικό Μισθό? Τι θα γίνει επίσης με το νέο αφορολόγητο? Ελήφθησαν υπόψιν αυτές οι παράμετροι, στο τελικό καθαρό ποσό, των νέων αποδοχών??

 Αναφορικά με αυτούς που έχουν 35 ΕΤΗ ΣΥΝΤΑΞΙΜΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. Το πρόβλημα που θα ανακύψει με τα στελέχη Β κατάστασης καθώς και με την 1η σειρά ΕΜΘ (ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ 1990): ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΤΟ 1ο ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΟΥ ΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΑ 36 ΕΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ?? ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 35 ΕΤΗ ΚΑΙ ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Α. ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΣΜΧΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ ΑΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΣΜΧΟΥ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ. Θα υπάρξει κάποια πρόβλεψη και για αυτά τα στελέχη ???

I.ANTΩΝΙΑΔΗΣ
Οικ. Συμβουλος Ε.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου