**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΛΙΣΜΕ Νοέμβριος 2017 !

Έχω την τιμή, να Σας παρουσιάσω, και Σας παρακαλώ να ενημερωθείτε επί της συνημμένης Ανακοινώσεως, για το προγραμματιζόμενο για τον ερχόμενο Νοέμβριο Σεμινάριο με κύριο Θέμα: "Θαλάσσιες Ζώνες Εθνικής Κυριαρχίας-Δικαιοδοσίας", για το οποίο, το ΔΣ του ΕΛΙΣΜΕ, δέχτηκε την πρότασή μου και μου εμπιστεύτηκε την διοργάνωση και την επιμέλεια του.

Διαισθανόμενος την ευθύνη, πως αυτό το Σεμινάριο καινοτομεί στην Πατρίδα μας, θα παρακαλούσα την καλή σας προαίρεση να προωθηθεί προς ευρύτερη ενημέρωση γνωστών και φίλων σας, καθόσον, η θεματολογία του αγγίζει τα πλέον σοβαρά εθνικά ζητήματα και οι προσφερθέντες διαλέκτες είναι εγνωσμένου υψηλού επιστημονικού κύρους.

Με εκτίμηση
Παύλος Γ. Φωτίου
Μέλος του ΔΣ του ΕΛΙΣΜΕ


Το ημερολόγιο Πρόγραμμα του ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ και τα επί μέρους Θέματα που θα αναλυθούν, έχουν ως ακολούθως:

1) Τετάρτη 1 Νοεμβρίου: 3 ώρες, 17:30-20:30
Θέμα: «Το Ιστορικό της Θέσπισης και η Ανάγκη για τις Θαλάσσιες Ζώνες Εθνικής Κυριαρχίας-Δικαιοδοσίας»
Διαλέκτης: Δρ. Βασίλειος Πατρώνας, πρώην Προϊστάμενος της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας και νυν Επίτιμος Νομικός Σύμβουλος του ΥΠΕΞ.

2) Σάββατο 4 Νοεμβρίου: 3 ώρες, 11:00-14:00
Θέμα: «Οι Θαλάσσιες Ζώνες Εθνικής Κυριαρχίας-Δικαιοδοσίας, όπως έχουν αποκρυσταλλωθεί στο Σύγχρονο Διεθνές Δίκαιο. Έννοιες -Σημασία - Θέσπιση και η Αξία τους για τα Κράτη»
Διαλέκτης: Δρ. Εύη Φουρνατζοπούλου, Εμπειρογνώμων Πρεσβευτής Σύμβουλος Β΄στο ΥΠΕΞ.

3) Τετάρτη 8 Νοεμβρίου: 3 ώρες, 17:30-20:30
Θέμα: «Αρχές και Μέθοδοι Οριοθέτησης Θαλασσίων Ζωνών Εθνικής Κυριαρχίας-Δικαιοδοσίας. Οι Διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τα Γειτονικά Κράτη – Προβλήματα & Προοπτικές»
Διαλέκτης: κος Δημήτριος Δαγρές, Μαθηματικός – Τοπογράφος Μηχανικός, πρώην Διευθυντής Χαρτογραφίας της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του ΠΝ.

4) Σάββατο 11 Νοεμβρίου: 3 ώρες, 11:00-14:00 Θέμα: «Παρεμπίπτουσες Αρμοδιότητες και Δικαιώματα στις Θαλάσσιες Ζώνες Εθνικής Κυριαρχίας - Δικαιοδοσίας» Διαλέκτης: κα Ευαγγελία Σιοτρόπου, Συνταγματάρχης Νομικός - Διεθνολόγος, Ειδική Εμπειρογνώμων Διεθνούς Δικαίου Θαλάσσης, Καθηγήτρια στην ΣΝΔ, ΣΔΙΕΠΝ, Διακλαδικό Σχολείο Επιτελών ΕΔ.
5) Τετάρτη 15 Νοεμβρίου: 3 ώρες, 17:30-20:30 Θέμα: «Οι Οριοθετήσεις Θαλασσίων Ζωνών υπό το πρίσμα των Αποφάσεων των Διεθνών Δικαιοδοτικών Οργάνων: Το παρελθόν, το παρόν και η διαμορφούμενη τάση» Διαλέκτης: Δρ. Γεώργιος Χρυσοχού, Πλωτάρχης ΠΝ, Καθηγητής στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, την Σχολή Αξιωματικών Επιτελών του ΠΝ, Επισκέπτης Διαλέκτης στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου.
6) Σάββατο 18 Νοεμβρίου: 3 ώρες, 11:00-14:00
Θέμα: «Οι Ενεργειακές Συμμαχίες και η μέχρι τώρα Πορεία των Γεωπολιτικών Εξελίξεων και Συμμαχιών στη Περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου»
Διαλέκτης: Αντιστράτηγος ε.α. κος Ιωάννης Μπαλτζώης, MΑ στην Γεωπολιτική Ανάλυση & Γεωστρατηγική Σύνθεση του Εθν. & Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών.
7) Τετάρτη 22 Νοεμβρίου: 3 ώρες, 17:30-20:30
Θέμα: «Οι Ενεργειακές Πτυχές και η Εκμετάλλευση των Θαλασσίων Ζωνών Εθνικής Δικαιοδοσίας»
Διαλέκτης: κος Βασίλειος Κοψαχείλης, Διεθνολόγος – Γεωστρατηγικός Αναλυτής, Διδάσκει σε Βρετανικά Κολλέγια και Πανεπιστήμια.

8) Τετάρτη 29 Νοεμβρίου: 3 ώρες, 17:30-20:30
Θέμα: «Η Ασφάλεια των Εγκαταστάσεων Εξορύξεων»
Διαλέκτης: Δρ. Νικόλαος Δενιόζος, Msc Περιφερειακής Αναπτύξεως, Msc Στατιστικής, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής. Διδάσκει στο Εθν. & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών.

Χρονική Δομή εκάστης Διαλέξεως
Σεμινάριο περί των «Θαλασσίων Ζωνών Εθνικής Κυριαρχίας-Δικαιοδοσίας».

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ), ανταποκρινόμενο στο αίτημα πολλών Μελών και Φίλων, διοργανώνει, τον Νοέμβριο, στα Γραφεία του: Νίκης 11, 4ος όροφος, Σύνταγμα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, «Σεμινάριο» για το παραπάνω «Θέμα», που αποτελεί ένα από τα πλέον συζητημένα, φλέγοντα και για πάρα πολλά χρόνια σοβαρό, και μέχρι σήμερα δυσεπίλυτο σε πολλές πτυχές του, «εθνικό ζήτημα».

Η Δομή του Σεμιναρίου περιλαμβάνει οκτώ (8) Μονοθεματικές Διαλέξεις των τριών (3) ωρών εκάστη, δηλαδή Σεμινάριο συνολικής διάρκειας 24 ώρες, με έναρξη την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου και πέρας την Τετάρτη 29η Νοεμβρίου 2017.
Υπεύθυνος διοργανώσεως & επιμελητής Σεμιναρίου, το Μέλος του ΔΣ του ΕΛΙΣΜΕ, κος Παύλος Γ. Φωτίου, Διεθνολόγος
1η περίοδος: Διάλεξη 45’
1ο Διάλειμμα 15΄
2η περίοδος: Διάλεξη 45’
2ο Διάλειμμα 15΄
Συμπεράσματα 20’
Ερωτήσεις-Σχόλια-Συζήτηση 40’

Η Αίτηση και οι Δαπάνες συμμετοχής, καθώς και άλλες διοικητικές λεπτομέρειες, θα αναρτηθούν σε λίγες ημέρες στην σελίδα του ΕΛΙΣΜΕ στο facebook καθώς και στην επίσημη «ιστοσελίδα» του Ινστιτούτου: http://www.elisme.gr/gr/

Θα είναι χαρά και τιμή μας να παρακολουθήσετε αυτό το σημαντικό Σεμινάριο που γίνεται για πρώτη φορά στην Πατρίδα μας, και στο οποίο θα συζητηθούν, θα διευκρινισθούν και θα αναλυθούν πολλά σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος, γι΄ αυτό και το ΔΣ του ΕΛΙΣΜΕ επέλεξε το "Σεμινάριο" να είναι ανοικτό σε όλους όσοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν ανεξαρτήτως γνώσεων, ηλικίας και ιδιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου