**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Εορταστικές Εκδηλώσεις 15ης και 16ης Οκτ. 2021 για την 109ης Επετείου Απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό και επίσκεψη στο Παράρτημα Πιερίας του Αντιπροέδρου της Ε.Α.Α.Σ. Υπγου ε.α Δεβούρου Ιωάννη και του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΑΑΣ Ανχου ε.α Χρηστίδη Χρήστου.

 


Αγαπητά Μέλη της Ε.Α.Α.Σ. αγαπητοί συνάδελφοι,

Το πρωί της Παρασκευής 15 Οκτ. 2021 από τiς 12:00 έως της 13:30 επισκέφτηκαν τα γραφεία του Παραρτήματος ο Αντιπρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. Υπτγος ε.α κ. Ιωάννης Δεβούρος συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ε.Α.Α.Σ. Ανχη ε.α κ. Χρήστο Χρηστίδη. Έγινε συνάντηση με το  Τ/Σ και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν  τα μέλη και την λειτουργία  του Παραρτήματος και καταγραφή προβλημάτων. Επίσης έγινε ενημέρωση επί συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών θεμάτων, δράσεων και ενεργειών που υλοποιεί η  Ε.Α.Α.Σ. για την καλύτερη λειτουργία της προς όφελος των μελών.

Το απόγευμα της Παρασκευής 15 Οκτ. 2021  στις 16:00 ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό στο Μνημείο του πεσόντος κατά την απελευθέρωση της πόλης, αειμνήστου Συνταγματάρχη Δημητρίου Σβορώνου, (στο ύψος του 7ου χλμ. της 13ης Π.Ε.Ο. Κατερίνης - Ελασσόνας) και εψάλη Αρχιερατικό Τρισάγιο . Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, από τις Πολιτικές και τις Στρατιωτικές Αρχές , και εν συνεχεία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Το παρών έδωσε  η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με τον Αντιπρόεδρος της Υπτγος ε.α κ. Ιωάννης Δεβούρος συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Ανχη ε.α κ. Χρήστο Χρηστίδη και τον Πρόεδρο του Τ/Σ Ν.Πιερίας Επίλαρχο ε.α κ. Αντώνιο Λαγογιάννη  που κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο.


 

                                                                      

Τέλος το βράδυ της Παρασκευής 15 Οκτ. 2021 στις 19:00 έγινε συγκέντρωση των μελών του Παραρτήματος στα γραφεία, όπου τους έγινε ενημέρωση επί συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών θεμάτων από τον Αντιπρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Δ/Σ της ΕΑΑΣ. ανταλλάχτηκαν απόψεις και προτάσεις και καταγράφηκαν προβλήματα.

Το πρωί του Σαββάτου της ,16ης Οκτωβρίου 2021,τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης,  χοροστατούντος  του  Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ.κ. Γεώργιου  με την παρουσία , του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Αλέξανδρου Κόπτση ως εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης , της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου, του Δημάρχου Κατερίνης κ. Κωνσταντίνου Κουκοδήμου, των Βουλευτών κ.κ., Φώντα Μπαραλιάκου, Άννας Μάνη-Παπαδημητρίου, Μπέττυς Σκούφα, των εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος της Λιμενικής Αρχής, της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού, άλλων τοπικών φορέων και πλήθους κόσμου. Μετά το πέρας της δοξολογίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό κ. Ζωή Κουτσουρά. Ακολούθως στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Αλέξανδρο Κόπτση ως εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης τις Πολιτικές και τις Στρατιωτικές Αρχές της πόλεως της Κατερίνης, και από τον Αντιπρόεδρο της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Υπτγος ε.α κ. Ιωάννη Δεβούρο. Εν συνεχεία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.








Τέλος μετά το πέρας της τελετής και μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Τ/Σ της Ε.Α.Α.Σ. Επιλάρχου ε.α Λαγογιάννη Αντωνίου προσφέρθηκε καφές στο χώρο του εντευκτηρίου του Παραρτήματος στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης και στις Επίσημες  Αρχές της Πόλης της Κατερίνης . Δράττονται της ευκαιρίας έγινε σύντομη ενημέρωση από τον Αντιπρόεδρο της Ε.Α.Α.Σ. και στην συνέχεια από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των άμεσων θεμάτων που αφορούν την Ε.Α.Α.Σ. ( Για δίκαια και ίσα  κατανομή του 4% στα Μετοχικά Ταμεία από Εξοπλιστικά Προγράμματα του ΥΠΕΘΑ ) στον Εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης στους τοπικούς Βουλευτές και στις Επίσημες Αρχές της Πόλης. Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του Τ/Σ Ε.Α.Α.Σ. Ν. Πιερίας αφού ευχήθηκε για την επέτειο ευχαρίστησε τους Επισήμους για την αποδοχή της πρόσκλησης και για την άριστη μέχρι τώρα συνεργασία και βοήθεια σε ότι θέματα έχουν προκύψει μέχρι σήμερα.









Για την Ε.Α.Α.Σ. Ν. Πιερίας
Επίλαρχος ε.α Αντώνιος Λαγογιάννης 
Πρόεδρος ΤΣ/Ε.Α.Α.Σ. Πιερίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου