**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Στρατηγός Κόρκας Κωνσταντίνος Ο τελευταίος Ιερολοχίτης

 Σε ηλικία 101 ετών έφυγε από τη ζωή ο τελευταίος Ιερολοχίτης, ο Καταδρομέας Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας αμέσως μετά το μνημόσυνο των συμπολεμιστών του στο μνημείο των ΛΟΚ.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος  είπε για τον τελευταίο Ιερολοχίτη: «Ένας μεγάλος Έλληνας έφυγε. Ο τελευταίος Ιερολοχίτης, ο Καταδρομέας στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας πέρασε στο πάνθεον των Ηρώων του Έθνους, αφού τίμησε τους πεσόντες συμπολεμιστές του».    

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε: «Αντίο Στρατηγέ, Μέντορα, φίλε, πατέρα, αδερφέ... εν όπλοις. Αντίο Μεγάλε Έλληνα. Άξιο τέκνο της Πατρίδος!» 



 Στο Ηρώο των ΛΟΚ στο Καβούρι Αττικής τελέσθηκε, το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων Ιερολοχιτών και Καταδρομέων παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης Αντωνίου. Στο μνημόσυνο παρέστη και κατέθεσε στεφάνι ο Ιερολοχίτης και Καταδρομέας στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας. Αμέσως μετά το μνημόσυνο, μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου και απεβίωσε. Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας γεννήθηκε στο χωριό Πουλίτσα Κορινθίας στις αρχές του 1921. Εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1940. Αποστρατεύθηκε το 1980 με τον βαθμό του αντιστράτηγου και με τον τίτλο του «Επίτιμου Διοικητού 1ης Στρατιάς».Στη διάρκεια της 40ετούς σταδιοδρομίας του στον Ελληνικό Στρατό, υπηρέτησε, μεταξύ άλλων, ως αξιωματικός σε στρατηγεία του ΝΑΤΟ, ως ακόλουθος Ενόπλων Δυνάμεων Βουκουρεστίου-Βουδαπέστης (1968-70), ως Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ (1977), ως Γενικός Επιθεωρητής Στρατού (1979-80).Ο στρατηγός Κόρκας συμμετείχε στις πολεμικές επιχειρήσεις της Κρήτης (1941), της Βορείου Αφρικής (1942-43), των νησιών του Αιγαίου και των Δωδεκανήσων (1943 - 45), όπως και στις επιχειρήσεις του Εμφυλίου πολέμου (1947 - 49), όπου και τραυματίσθηκε δύο φορές.                                     

Το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Πιερίας που ο εκλιπών είχε τιμήσει αρκετές φορές με την  παρουσία του εκφράζει τα συλλυπητήρια του στους οικείους του.      

                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου