**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 75ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 



ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 14 ΦΕΒ, 2024
             Η  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, με τη συμπλήρωση 75 χρόνων  από την Μάχη της Φλώρινας, την 12η Φεβρουαρίου 1949, πραγματοποίησε  θρησκευτικό μνημόσυνο  υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, των ηρωικώς αγωνισθέντων και πεσόντων, για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Πατρίδας.
           Το απόγευμα του Σαββάτου 10  Φεβρουαρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας  πραγματοποιήθηκε   ομιλία  από τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Ν. Φλωρίνης Ταξχο ε.α. Ντάτο Ιωάννη. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. Υπτγος ε.α.  Δεβούρος Ιωάννης και παρέστησαν ο  Βουλευτής  της  Ν.Δ.  κ.   Παπασωτηρίου Σταύρος, ο Αντιπεριφερειάρχης  Νομού Φλωρίνης κ. Τάσκας Αθανάσιος, ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Ρόζας Κωνσταντίνος, όπως επίσης και πλήθος μελών και φίλων του Παραρτήματος. 
           Την Κυριακή 11η  Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε  δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης–Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Ειρηναίου, στην οποία παρευρέθηκαν και οι: ο  Βουλευτής  της  Ν.Δ.  κ.   Παπασωτηρίου Σταύρος, ο Αντιπεριφερειάρχης  Νομού Φλωρίνης κ. Τάσκας Αθανάσιος, ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Ρόζας Κωνσταντίνος, ο Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Α.Ν.  Αθηνών κ. Πλατόπουλος Κων/νος, ο Πρόεδρος Εφέδρων Ν . Φλώρινας  κ. Δημήτριος Θεοδώρου, εκπρόσωπος της  Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.  Ν. Φλώρινας  κ.  Φασλής Βασίλειος, οι Πρόεδροι των Παραρτημάτων της Θεσσαλονίκης Υπτγος ε.α. Γκόνης Νικόλαος και του Κιλκίς  Ταξχος ε.α. Τσερτσίδης Σπυρίδων και πλήθος μελών με τις οικογένειές των.
          Στη συνέχεια στα Στρατιωτικά κοιμητήρια Φλώρινας τελέστηκε  επιμνημόσυνη δέηση,  όπου πραγματοποιήθηκε σύντομος χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της  Ε.Α.Α.Σ. Υπτγο ε.α. Δεβούρο Ιωάννη και  εν συνεχεία  Προσκλητήριο Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.
           Οι εκδηλώσεις μνήμης έκλεισαν με επιμνημόσυνο δέηση,  προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων  στο μνημείο της πλατείας  της Κοινότητας Πρώτης, με την παρουσία και της   Προέδρου της  κ. Ούζα Μαρία.    
           Εκ μέρους του ΔΣ της Ε.Α.Α.Σ. παρέστησαν  ο Πρόεδρός της, ο Αντιπρόεδρος Αντγος ε.α. Γουμαλάτσος Μιχαήλ, τα μέλη του Δ.Σ. Υπτγος ε.α Μπολώσης Χρήστος και Σχης ε.α.







Το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου