**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Χαιρετισμός κας ΑΝΥΕΘΑ για τα 600 τεύχη της εφημερίδας ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ





Αξιότιμε 
Κε Πρόεδρε 
της Ένωσης 
Αποστράτων 
Αξιωματικών Στρατού
(Ε.Α.Α.Σ.),
 
Σας ευχαριστώ θερμά για την τιμητική πρόσκληση να απευθύνω σύντομο χαιρετισμό επί τη ευκαιρία της εκδόσεως του εξακοσιοστού φύλλου της «Εθνικής Ηχούς». Ως Μηνιαίο Όργανο των Αποστράτων Αξιωματικών, αλλά και ως σοβαρό και ανεξάρτητο έντυπο, υπηρετείτε ανελλιπώς τα συμφέροντα μιας μεγάλης κοινωνικής ομάδας, της οποίας η προσφορά στη χώρα είναι ανυπολόγιστη. Συνεπώς επιτελείτε εξαίρετο έργο προς το συμφέρον των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους και κατά συνέπεια προς το συμφέρον της Εθνικής Άμυνας και της Πατρίδας. 
Δράττομαι της ευκαιρίας να εκφράσω κάποιες σκέψεις ειλικρινείς, ανεπιτήδευτες και ρεαλιστικές.
Ζούμε μια βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση.
Δεν υπάρχει νοικοκυριό που να μην έχει υποστεί τις συνέπειές της. Δεν εθελοτυφλούμε και αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες. Στον αγώνα κατά της κρίσης οι Αξιωματικοί και οι οικογένειές τους έχουν προσφέρει περισσότερο από όσο τους αναλογεί. Πέραν της εκπεφρασμένης προσπάθειας με πρώτη ευκαιρία και βελτίωση των δημοσιονομικών της χώρας να αποκαταστήσουμε τις αδικίες εις βάρος των Αποστράτων Αξιωματικών, οφείλουμε να σεβαστούμε και κυρίως να αναγνωρίσουμε τη στάση τους: Παρά τις δυσκολίες και τη δικαιολογημένη τους δυσαρέσκεια, οι περήφανοι Έλληνες Αξιωματικοί δεν έδειξαν μεμψιμοιρία. Τουναντίον έδειξαν το παράδειγμα της αυταπάρνησης και αλληλεγγύης, κάτι που είναι βιωματικό για τον Αξιωματικό και συνάδει με τις αρχές και τη φιλοπατρία του. Φιλοπατρία έμπρακτη, όχι φιλολογική. 
Οι Απόστρατοι Αξιωματικοί και η «Εθνική Ηχώ» με άρθρα που αποδεικνύουν, αλλά και αναδεικνύουν το ήθος και τη σοβαρότητα του εντύπου, έθεσαν σοβαρά ζητήματα, πρότειναν λύσεις και εν τέλει με την εποικοδομητική στάση τους καταπολέμησαν την απαισιοδοξία που δημιουργεί η διαμορφωθείσα κατάσταση, με την αισιοδοξία της θέλησης.
Θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι η αγαστή συνεργασία, οι κοινοί στόχοι και κυρίως η κοινή προσπάθεια θα φέρουν αποτέλεσμα. Θα θέλαμε ίσως ώρες ή ακόμα και μέρες να συζητάμε τα άπειρα ιστορικά παραδείγματα που οι προγονοί μας ενωμένοι πέτυχαν θεωρητικά ακατόρθωτους στόχους και η «Εθνική Ηχώ» με ευαισθησία στην ιστορία της Πατρίδας έχει αναδείξει πολλά. Θα ήθελα να τονίσω σε κάθε κατεύθυνση, ότι πιστεύω στις δυνατότητες μας, στις δυνατότητες του Έλληνα και ακόμα περισσότερο στις δυνατότητες του Έλληνα Αξιωματικού.
Ακόμα και σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας, υπάρχουν τομείς, που δεν έχουν σχέση μόνο με τις οικονομικές δυνατότητες και που αν αξιοποιηθούν μπορούν να αποτελέσουν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαι μαζί με το επιτελείο μου. Παράλληλα έχω ως βασικό στόχο την ανακούφιση εκείνων των στελεχών που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα κοινωνικά προβλήματα. Οι ενέργειες που έχουν γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα παρά τις γνωστές αγκυλώσεις και αντιξοότητες της γραφειοκρατίας, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και όχι μόνο την άμεση οικονομική ανακούφιση. Η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και η επαύξηση της δυνατότητας παραθερισμού των αποστράτων αξιωματικών, με αναθεώρηση του συστήματος μοριοδότησης είναι κάποιες ενδεικτικές ενέργειες του τελευταίου εξαμήνου.   
Οι Απόστρατοι Αξιωματικοί δεν βλέπουν στην πράξη την ευγνωμοσύνη που η χώρα και η κοινωνία τους οφείλει. Θα ήθελα όμως να εκφράσω τη βεβαιότητα ότι αν σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και συμπεριφερθούμε ως Έλληνες, οι δυσχέρειες της καθημερινότητας θα αποτελούν σε μικρό διάστημα παρελθόν και η χώρα μας θα ξαναποκτήσει τη θέση που της αρμόζει στη διεθνή κοινότητα.
Κλείνονtας, θα ήθελα να απευθύνω κάλεσμα στον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών και στη εξαίρετη συντακτική ομάδα της «Εθνικής Ηχούς», να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο και προσήλωση το δημοσιογραφικό τους λειτούργημα, ως συνέχεια μιας ζωής προσφοράς, της ζωής του Έλληνα Αξιωματικού.   
ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου