**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση Συντονιστικού Οργάνου Θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων Αξκών περί διανομής του Πρωτογενούς Πλεονάσματος


 Αθήνα 24 Μαρτίου 2014
                                               Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  Υπ' αριθ 05/14

1.   Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών ενώσεων αποστράτων αξιωματικών  μετά τις δηλώσεις της Κυβέρνησης περί διανομής του πρωτογενούς πλεονάσματος στα εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ και ΣΑ που σημειωτέον δεν αφορά τους αποστράτους με τον τρόπο που έχει γνωστοποιηθεί και έχοντας το δικαίωμα να εκφράζει και τις απόψεις των εν ενεργεία και να προασπίζει τα συνφέροντά τους , δηλώνει τα ακόλουθα :

      α.   Η εισφορά μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος στα εν ενεργεία στελέχη υποδηλώνει την παραδοχή του μεγέθους της αδικίας που έχουν υποστεί έως σήμερα ( δικαίωση που αναμένεται να επέλθει και μέσω της Ελληνικής Δικαοσύνης) αλλα δυστυχώς με τον τρόπο που δίνεται , αφενός  δημιουργεί πρόβλημα κοινωνικού αυτοματισμού, αφετέρου υποβαθμίζει ακόμα και την όποια προσπάθεια αποκατάστασης του περί δικαίου αισθήματος.

     β.   Ας  μη λησμονούμε ότι η επίτευξη του πλεονάσματος οφείλεται και στην υπερβολική περικοπή  των μισθών και κυρίως των συντάξεων των Στελεχών των ΕΔ και ΣΑ.

    γ.   Εφόσον πρέπει να γίνει κατανομή, αυτή επιβάλλεται να γίνει κατά τέτοιο τρόπο ,ώστε να αναγνωρίζει τις προσπάθειες και τις θυσίες των εν ενεργεία στην εκτέλεση του καθημερινού καθήκοντος, σε συνδυασμό με την κατάφωρη αδικία που έχει γίνει εις βάρος τους, αναφορικά με το μερίδιο συμμετοχής στα μέτρα λιτότητας και όχι ως επιβεβαίωση της φωχοποίησής τους.

   δ.    Με τον τρόπο διαμομής που έει αναγγελθεί δεν γίνεται αναπλήρωση αναλογικά με την περικοπή που έχει υποστεί έκαστος, αλλά με ένα πλαφόν 1.500,00 ευρώ μικτά, που ορθώς περιλαμβάνει τους χαμηλόβαθμους και με λίγα έτη υπηρεσίας Στρατιωτικούς, αλλά στην ουσία εξαιρεί την ραζοκοκκαλιά  του Στρατεύματος που είναι οι Υπαξιωματικοί  με μεγάλη προϋπηρεσία, όπως και την πλειονότητα των Αξιωματικών που έχουν υποστεί και τις μςγαλύτερες περικοπές.

   ε.    Η παροχή αυτή δεν θα πρέπει να είναι εφάπαξ, αλλά διαρκής και στα πλαίσια αυτά θεωρούμε ότι θα πρέπει να ενταχθεί στις μηνιαίες αποδοχές των εν ενεργεία στελεχών.

2.    Καλούμε την Κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα δίκαιο σύστημα ενίσχυσης και αποκατάστασης των αδικιών εις βάρος των Στελεχών των ΕΔ.

                                                       Το Συντονιστικό Συμβούλιο

Αντιστράτηγος ε.α. Παντελής  Μαυροδόπουλος   Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Αντιστράτηγος ε.α. ΙΩάννης Κρασσάς Δνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντινάυαρχος ε.α, Περβαινάς Σπύρος Πρόεδρος ΕΑΑΝ &  Συντονιστικού
Αντιπλοίαρχος ε.α. Γ. Γεωργακόπουλος Δνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος ε.α. Κ. Ιατρίδης Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Αντισμήναρχος ε.α. Ι. Κρανιάς Δνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ

                                                                                     Για την ακρίβεια
                                                                       Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. Σπύρος  Περβαινάς
                                                                       Πρόεδρος Συντονιστικού Συμβουλίου               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου