**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

γενική συνέλευση της ΠΟΣ






















PDF Εκτύπωση E-mail

                                                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 35  (με φωτογραφίες)
     Την Κυριακή  09 Μαρτίου 2014, πραγματοποιήθηκε στη ΛΑΕΔ η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας 
Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ) και η κοπή της βασιλόπιττας για το νέο έτος. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.
     Παρέστησαν ο Γενικός Διευθυντής του ΑΟΟΑ Αντγος Αθ. Κουτρουμπέλης, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Αντγος εα Π. Μαυροδόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του ΤΕΘΑ Υπτγος Γ. Σταθιάς, ο Γενικός Διευθυντής του ΝΙΜΤΣ Υπτγος Ιωάν. Αγγελάκας, ο Αντιπρόεδρος (και νεοεκλεγείς Πρόεδρος) της ΕΑΑΣ Υπτγος εα Ευάγγελος Δανιάς και οι νεοεκλεγέντες στο ΔΣ/ΕΑΑΣ Υπτγος εα Β. Ροζής (αντιπρόεδρος), Αντγος εα Κ. Σκαρμαλιωράκης και Ταξχος εα Δ. Χατσίκας (μέλη).
   Συμμετείχαν οι Πρόεδροι και μέλη των ΔΣ όλων των Πρωτοβάθμιων Τακτικών Μελών της Ομοσπονδίας (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αξκων Πεζικού, Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκων ΙΠ-ΤΘ, Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκων ΠΒ, Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκων ΜΧ, Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκων ΣΥΠ, Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκων Αεροπορίας Στρατού, Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκων Οικονομικού, Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκων Υπαξκων Στρατού, Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκων ΣΕΜ, οι Σύνδεσμοι Αποφοίτων Αξκων Τάξεων ΣΣΕ 1957-1959-1961-1962-1963-1965-1968-1973-1975-1976-1978-1981 και η Λέσχη Αεροπορίας Στρατού), που αποτελούν το Σώμα της ΓΣ. Επίσης παρέστησαν ως προσκεκλημένοι εκπρόσωποι των ΣΑΑ ΣΣΕ 1969, 1977 και 1980.
    Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης και Γραμματέας εκλέχθηκαν ο Υπτγος εα Ν. Τσόλκας και ο Ταξχος εα Β. Παπαδόπουλος αντίστοιχα.
     Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ Ταξχος εα Β. Νικολόπουλος καλωσόρισε, εκ μέρους του ΔΣ της Ομοσπονδίας, όλους τους συμμετέχοντες και προσκεκλημένους στη 2η Γενική Συνέλευση και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Α/ΓΕΕΘΑ, επισημαίνοντας ότι η παρουσία του καταδεικνύει κατά τον καλύτερο τρόπο τη συνοχή και τον αλληλοσεβασμό των εν ενεργεία στελεχών και των αποστράτων. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στους Προέδρους και μέλη των ΔΣ των Φορέων της ΠΟΣ, από τους οποίους ζήτησε να ενημερώνουν τα μέλη τους για τις ενέργειες της ΠΟΣ, τους προέτρεψε να υποστηρίξουν την Ομοσπονδία και να ενισχύσουν τις προσπάθειές της, καθόσον η κρισιμότητα της εποχής επιβάλλει τη συμπόρευση όλων, χωρίς διασπάσεις, αποκλεισμούς και αγκυλώσεις του παρελθόντος.
    Στη συνέχεια παρουσίασε τον Απολογισμό Πεπραγμένων της Ομοσπονδίας για το διαρρεύσαν έτος. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι η ΠΟΣ, συνεργαζόμενη με την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία των ΕΔ, με το Υπουργείο Οικονομικών και άλλους Φορείς, συνετέλεσε κατά περίπτωση στη ρύθμιση του χρέους του ΜΤΣ, στην απρόσκοπτη διάθεση από το ΥΠΟΙΚ πιστώσεων για τα ΒΟΕΑ του ΜΤΣ, στην έναρξη αποχαρακτηρισμού περιοχών της ΖΑΑ Πικερμίου και στη μη εφαρμογή της σχεδιασθείσας μείωσης των μισθών και των συντάξεων για το 2014 (το λάθος του ΓΛΚ). Σημαντικό έργο επίσης στην κατεύθυνση υποστήριξης και διεκδίκησης των αιτημάτων των Στρατιωτικών, ενημέρωσης των συναδέλφων, προβολής των θεμάτων μας και υποβολής προτάσεων.
      Ο Α/ΓΕΕΘΑ σε χαιρετισμό που απεύθυνε, αναφέρθηκε σε θέματα που ενδιαφέρουν τα εν αποστρατεία στελέχη καθώς και στις ενέργειες που γίνονται σε διάφορους τομείς που τους αφορούν, επισημαίνοντας την ανάγκη της διαρκούς παρακολούθησης των σοβαρών θεμάτων που απασχολούν άμεσα τους συναδέλφους και ενθαρρύνοντας την ΠΟΣ στη συνέχιση των αποτελεσματικών ενεργειών της. Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ.
       Ακολούθησε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον πατέρα Γεώργιο Αποστολακίδη και η κοπή της βασιλόπιτας, με τυχερό τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Οικονομικού Υπτγο εα Γ. Κονταράκη.
    Στο δεύτερο μέρος (μετά την αποχώρηση του Α/ΓΕΕΘΑ και προσκεκλημένων) οι Γενικοί Διευθυντές των ΑΟΟΑ, ΤΕΘΑ και ΝΙΜΤΣ ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για την κατάσταση των φορέων τους και τις τρέχουσες εξελίξεις.
    Στη συνέχεια ο Ταμίας της ΠΟΣ Αντγος εα Κ. Βερνίκος παρουσίασε τον Οικονομικό Απολογισμό και τον Προγραμματισμό του τρέχοντος έτους. Ακολούθησε η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής από τον Πρόεδρό της Υπτγο εα Στ. Ισπανόπουλο και η απαλλαγή ευθύνης του ΔΣ.
     Ο Προγραμματισμός του 2014 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προτάσεις για νομοθετική ρύθμιση κατάργησης των μειώσεων στους κάτω των 55 και των 60 ετών, τη δημιουργία Ομάδων Εργασίας στο εσωτερικό της ΠΟΣ, την περιφερειακή διεύρυνση της ΠΟΣ με την ίδρυση Περιφερειακών Παραρτημάτων (ΠΠ/ΠΟΣ) σε όλη την Επικράτεια, τη διοργάνωση Συνεδρίου, τη συνεργασία με την ΕΑΑΣ, την Κοινωνική πρόνοια και την προώθηση/υλοποίηση των στόχων της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το Καταστατικό της.
     Ακολούθησαν αναλυτικές παρουσιάσεις/εισηγήσεις από τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΣ, όπως παρακάτω:
   • Η Ιατροφαρμακευτική–Νοσοκομειακή Περίθαλψη Στρατιωτικών ε.α. και των Οικογενειών τους, από τον Αντγο εα Κ. Βερνίκο.
     • Η περιφερειακή οργάνωση της Ομοσπονδίας από τον Ταξχο εα Δ. Χατσίκα.
     • Η δημιουργία των Ομάδων Εργασίας της ΠΟΣ από τον Αντγο εα Δ. Δημητρούλη.
     • Η διοργάνωση Συνεδρίου από τον Ταξχο εα Β. Παπαδόπουλο.
    Τέλος ο Πρόεδρος της ΠΟΣ παρουσίασε τα στοιχεία που διαθέτει και επεξεργάστηκε η Ομοσπονδία για το θέμα των υπερβαλλουσών μειώσεων, αναφέρθηκε συνοπτικά στην αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ, αναφορικά με τις μειώσεις των μισθών από την εφαρμογή του Ν 4093/12, την εκτίμηση του ύψους επιβάρυνσης του Π/Υ σε περίπτωση εφαρμογής της απόφασης και παρουσίασε τις εκτιμήσεις και τη θέση της ΠΟΣ για την υλοποίηση της απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου